OBASYA’DA MUHTEŞEM KÜLTÜR ŞENLİĞİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2022 - 07:37, Güncelleme: 24.06.2022 - 07:37
 

OBASYA’DA MUHTEŞEM KÜLTÜR ŞENLİĞİ

Obasya Kırsal Konaklama Tesisi, büyük bir kültürler buluşması etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bulgaristan'dan gelen Ömer Lütfi Kültür Derneği folklor ekibi, Şehzadeler Halk Eğitimi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Obasya’da dünya standartlarında bir halk oyunu etkinliği düzenledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi, Kırcaali Belediyesi ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği iş birliğiyle yürütülen ‘Kültür Sınır Tanımaz’ projesi kapsamında kültür gecesi düzenlendi. Etkinlik öncesinde Türkiye-Bulgaristan geleneksel kadın kıyafetleri müzesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından halk oyunu gösterileri ve Türk Dünyası ezgileriyle unutulmaz bir gece yaşandı. Türk ve Bulgar kültürlerinin bir araya geldiği gecede, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan'dan Ömer Lütfi Kültür Derneği ortaklığı ile sürdürülen "Kültür Sınır Tanımaz" projesinin final programı yapıldı. Geceye Bulgaristan Kırcaali Belediyesi’nden gelen misafirler ve Manisa protokolü de katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Kırcaali bizimdir, bizi anlatır” diyerek, kardeş şehirden konukları Manisa’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. GELENEKSEL KADIN KIYAFETLERİ MÜZESİ AÇILDI Kültür Buluşması Şenliği’nde, Avrupa Birliği’nden alınan hibe desteğiyle yapılan 700 metrekare büyüklüğündeki bir etkinlik çadırı ve Ege Bölgesi Bulgaristan Geleneksel Kadın Kıyafetleri Müzesi’nin de açılışı gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, müze ve müzenin içinde yer alan kıyafetler hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından müzenin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Müzeyi ilgiyle gezen protokol, sergilenen kıyafetler hakkında bilgi aldı. GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDI Konuşmaların ardından Kırcaali halk oyunları ekibi, yörelerine ait halk oyunu gösterisi gerçekleştirdi. Daha sonra Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Ekipler, performanslarıyla alkış aldı. Son olarak İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sahne aldı. Türk Dünyası ezgilerini halk oyunu gösterileriyle sentezleyen topluluk, konser sonunda ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda projeye katkı sağlayan paydaşların temsilcilerine teşekkür belgesi ve şilt takdim edildi.
Obasya Kırsal Konaklama Tesisi, büyük bir kültürler buluşması etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bulgaristan'dan gelen Ömer Lütfi Kültür Derneği folklor ekibi, Şehzadeler Halk Eğitimi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Obasya’da dünya standartlarında bir halk oyunu etkinliği düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi, Kırcaali Belediyesi ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği iş birliğiyle yürütülen ‘Kültür Sınır Tanımaz’ projesi kapsamında kültür gecesi düzenlendi. Etkinlik öncesinde Türkiye-Bulgaristan geleneksel kadın kıyafetleri müzesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından halk oyunu gösterileri ve Türk Dünyası ezgileriyle unutulmaz bir gece yaşandı. Türk ve Bulgar kültürlerinin bir araya geldiği gecede, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan'dan Ömer Lütfi Kültür Derneği ortaklığı ile sürdürülen "Kültür Sınır Tanımaz" projesinin final programı yapıldı. Geceye Bulgaristan Kırcaali Belediyesi’nden gelen misafirler ve Manisa protokolü de katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Kırcaali bizimdir, bizi anlatır” diyerek, kardeş şehirden konukları Manisa’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

GELENEKSEL KADIN KIYAFETLERİ MÜZESİ AÇILDI

Kültür Buluşması Şenliği’nde, Avrupa Birliği’nden alınan hibe desteğiyle yapılan 700 metrekare büyüklüğündeki bir etkinlik çadırı ve Ege Bölgesi Bulgaristan Geleneksel Kadın Kıyafetleri Müzesi’nin de açılışı gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, müze ve müzenin içinde yer alan kıyafetler hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından müzenin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Müzeyi ilgiyle gezen protokol, sergilenen kıyafetler hakkında bilgi aldı.

GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından Kırcaali halk oyunları ekibi, yörelerine ait halk oyunu gösterisi gerçekleştirdi. Daha sonra Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Ekipler, performanslarıyla alkış aldı. Son olarak İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sahne aldı. Türk Dünyası ezgilerini halk oyunu gösterileriyle sentezleyen topluluk, konser sonunda ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda projeye katkı sağlayan paydaşların temsilcilerine teşekkür belgesi ve şilt takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.