“Öğren Ve Yaşat” Projesi Temel İlk Yardım Derslerine Devam Ediyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2021 - 14:51, Güncelleme: 28.06.2021 - 14:51
 

“Öğren Ve Yaşat” Projesi Temel İlk Yardım Derslerine Devam Ediyor

Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, temel ilk yardım eğitimi verilen Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat”ın ikinci dersi 24 Haziran Perşembe günü Asmacık Mahallesi’nde 10 ayrı mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Yunusemre Belediyesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Büyükşehir Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iştirakleri ve sivil düşün programı kapsamında Avrupa Birliği desteği almaya hak kazanan “Öğren ve Yaşat” projesinin 2. dersi Asmacık Mahallesinde; Uzunlar, Sakallı, Demirci, Karahüseyinli, Dağyenice, Örselli, Sarıahmetli, Karaahmetli ve Köseler Mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirildi. HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN EĞİTİMLER VERİLDİ Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can’ın verdiği temel ilk yardım derslerinde boğulma, elektrik çarpması, traktörden düşme, böcek ısırması, kırıklar, elektrik çarpması gibi birçok farklı konu başlığında teorik; Avrupa Birliği’nin destekleri ile alınan elektronik insan maketlerinde kalp masajı eğitimi ve hayata geri döndürücü etkisi olan manevraları pratik eğitimler ile alan mahalle muhtarları hayati önem taşıyan bilgileri kendilerine aktardıkları için ekibe teşekkür etti. 3. EĞİTİM SEYİTLİ MAHALLESİ’NDE Asmacık Mahallesi’nde düzenlenen eğitim sonrası muhtarlara Yunusemre Belediyesi’nin katkıları ile ecza dolabı takdim eden proje aktivisti Nurullah Şengül; “3. eğitimimiz 28 Haziran pazartesi (bugün) Seyitli Mahallemizde olacak. Temel ilk yardım eğitimi almak isteyen vatandaşlarımız olursa katılabilirler.” dedi.- Asude Onar Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can, 2. kitabı olan “Son sayfaya kadar gerilim 0.5” adlı kitabını özel bir senaryo ile projeyi adım adım çekerek, prodüksiyon hizmeti sunan Social Aid Media ekibine imzalayarak hediye etti.
Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, temel ilk yardım eğitimi verilen Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat”ın ikinci dersi 24 Haziran Perşembe günü Asmacık Mahallesi’nde 10 ayrı mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Yunusemre Belediyesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Büyükşehir Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iştirakleri ve sivil düşün programı kapsamında Avrupa Birliği desteği almaya hak kazanan “Öğren ve Yaşat” projesinin 2. dersi Asmacık Mahallesinde; Uzunlar, Sakallı, Demirci, Karahüseyinli, Dağyenice, Örselli, Sarıahmetli, Karaahmetli ve Köseler Mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN EĞİTİMLER VERİLDİ

Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can’ın verdiği temel ilk yardım derslerinde boğulma, elektrik çarpması, traktörden düşme, böcek ısırması, kırıklar, elektrik çarpması gibi birçok farklı konu başlığında teorik; Avrupa Birliği’nin destekleri ile alınan elektronik insan maketlerinde kalp masajı eğitimi ve hayata geri döndürücü etkisi olan manevraları pratik eğitimler ile alan mahalle muhtarları hayati önem taşıyan bilgileri kendilerine aktardıkları için ekibe teşekkür etti.

3. EĞİTİM SEYİTLİ MAHALLESİ’NDE

Asmacık Mahallesi’nde düzenlenen eğitim sonrası muhtarlara Yunusemre Belediyesi’nin katkıları ile ecza dolabı takdim eden proje aktivisti Nurullah Şengül; “3. eğitimimiz 28 Haziran pazartesi (bugün) Seyitli Mahallemizde olacak. Temel ilk yardım eğitimi almak isteyen vatandaşlarımız olursa katılabilirler.” dedi.- Asude Onar

Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can, 2. kitabı olan “Son sayfaya kadar gerilim 0.5” adlı kitabını özel bir senaryo ile projeyi adım adım çekerek, prodüksiyon hizmeti sunan Social Aid Media ekibine imzalayarak hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.