OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99'A YÜKSELDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2022 - 15:23, Güncelleme: 16.12.2022 - 15:23
 

OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99'A YÜKSELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar ile Manisa’da okul öncesi beş yaş grubundaki okullaşma oranı yüzde 68’den yüzde 99’a ulaştı.
Manisa’da “Okul Öncesi Eğitim Seferliği Projesi” kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmalar doğrultusunda okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla Manisa’da 35 tane anaokulu açıldığını ifade etti. “ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETMEKTEYİZ” Dikici, “Bakanlığımızın kapalı köy okullarının “Köy Yaşam Merkezi” olarak yeniden açılması projesi kapsamında oluşturduğumuz 41 Köy Yaşam Merkezimizin imkanları elverişli olanlarının bünyesinde anasınıfları açılmıştır. Aynı zamanda nüfusu az ve dağınık olan yerleşim yerlerinde “5 Öğrenciyle Anasınıfı Açma”  çalışmaları kapsamında yeni açılan anasınıflarımız da bulunmaktadır. Her çocuğumuzu okul öncesi eğitimle buluşturabilmek için yaptığımız çalışmalar sonunda Manisa'da yüzde 68 olan beş yaştaki okullaşma oranı, yüzde 99'a çıkmış oldu. Okul öncesindeki okullaşma oranımızı yüzde 100’e ulaştırmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. ” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar ile Manisa’da okul öncesi beş yaş grubundaki okullaşma oranı yüzde 68’den yüzde 99’a ulaştı.

Manisa’da “Okul Öncesi Eğitim Seferliği Projesi” kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmalar doğrultusunda okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla Manisa’da 35 tane anaokulu açıldığını ifade etti.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETMEKTEYİZ”

Dikici, “Bakanlığımızın kapalı köy okullarının “Köy Yaşam Merkezi” olarak yeniden açılması projesi kapsamında oluşturduğumuz 41 Köy Yaşam Merkezimizin imkanları elverişli olanlarının bünyesinde anasınıfları açılmıştır. Aynı zamanda nüfusu az ve dağınık olan yerleşim yerlerinde “5 Öğrenciyle Anasınıfı Açma”  çalışmaları kapsamında yeni açılan anasınıflarımız da bulunmaktadır. Her çocuğumuzu okul öncesi eğitimle buluşturabilmek için yaptığımız çalışmalar sonunda Manisa'da yüzde 68 olan beş yaştaki okullaşma oranı, yüzde 99'a çıkmış oldu. Okul öncesindeki okullaşma oranımızı yüzde 100’e ulaştırmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.