OTOGAR ESNAFI DERTLİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2022 - 19:08, Güncelleme: 29.04.2022 - 19:08
 

OTOGAR ESNAFI DERTLİ

Otobüs şoförleri ve yazıhane esnafı artan mazot fiyatları nedeniyle dertli. Bir ay önce uçakla Batman’a 450 TL’ye, bu ay ise otobüsle 500 TL’ye gittiğini söyleyen öğrenciler de tepkili.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte otogar ziyareti yaparak vatandaşlar ve garaj esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Otobüs biletlerine yapılan zammın ana nedeni akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış. Geçen yıl litresi 7 TL'ye satılan motorin bu yıl 21 TL'nin üzerine çıktı. Bu da özellikle dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin tercih ettiği otobüs bileti fiyatlarını cep yakar hale getirdi. Son 4 ayda bilet fiyatlarına yüzde 30 zam geldi. Peronlar boş, yolcu yok. Vatandaş artık memleketine bile gidemiyor” dedi. ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in otogarda görüştüğü gençler ulaşıma gelen zamlar nedeniyle isyan etti. Öğrenciler CHP'li vekile " İzmir'de öğrenciyiz. Şubat'ta Batman'a 450 liraya uçakla gittik bu ay 500 liraya otobüsle gidiyoruz. Otobüs biletini 200-250 liraya alıyorduk şimdi mümkün değil. Gidişe bir kişi 500 lira veriyoruz ama dönüşte 15 gün sonra bilet parası ne olacak bilmiyoruz. Beş kişilik ailemizle seyahat etsek yol parası asgari ücretten fazla tutuyor” şeklinde konuştu. "12 YAZIHANENİN 1 YOLCUSU VAR" Otobüs firması yetkilileri ise Başevirgen'e artan mazot fiyatları ve giderlerin artışı üzerinden dert yandı. Esnaf, “En ucuz bilet 500 lira. Peronlar bomboş. Kimse seyahat edemiyor. 12 yazıhanenin 1 yolcusu var. İnsanlar kendi araçlarına benzin mazot doldurup seyahat edemiyor. O yüzden bizim otobüslerimizin dolu olması lazımdı o bile yok. Geçen yıl mazot 7-8 liraydı. Şimdi 23-24 liraya çıktı. Kiraya faturalara yetişemez olduk. Böyle bir yıl görmedik. Hayatından memnun olduğunu söyleyen yalan söylüyordur. Ben bile ailemi alıp akrabalarımı ziyarete gidemiyorum. Cumhurbaşkanı bizi de kendini de bitirdi. Seçimi bekliyoruz. Sandık geldiğinde cevabımızı vereceğiz” dedi. "YOLDA BENZİNLİK TABELALARINA BAKMAKTAN KAZA YAPACAĞIZ" Yazıhanesinin boşluğunu ve işlerin durgunluğunu CHP'li Başevirgen'e ironi yaparak anlatan esnaf ise "İşler harika, bilet yetiştiremiyoruz. 2023’te de uzaya pikniğe gideceğiz zaten. 43 yıldır bu işi yapıyorum. Böyle bir dönem ne duydum ne yaşadım. 13-14 kişi çalışıyorduk, 5-6 kişiye düştük. Daha da düşeceğiz. Bu zamana kadar akaryakıt alırken pompa fiyatını sormazdım. Şimdi ise yolda giderken gözüm benzinlik tabelalarında. Tabelalara bakmaktan neredeyse kaza yapacak hale geldim. Sadece mazot değil her şey pahalandı. Ege gibi bir yerde yaşayıp 25 liraya domates alıyoruz. Oysaki Gediz ovası tüm ülkeyi beslerdi. Halimiz gerçekten içler acısı” dedi. "KİRA BORCUMU ÇAYLA ŞEKERLE ÖDÜYORUM" Otogarda çaycılık yapan bir esnaf ise uzun süredir kirasını ödeyemediğini söyleyerek "Enflasyon yüzde 61 diyorlar. Bence yüzde 200. Geçtiğimiz ay 350 TL gelen elektrik faturası 1200 TL geldi. 4’e katladı. Çay da arttı şeker de. Şu an çayı 3 TL ye satıyorum. 1 TL ye çay satarken daha çok para kazanıyordum. Kiramı ödeyemediğim için dükkan sahibiyle çay ve şekerle mahsuplaşıyoruz. Nakit para dönmüyor” dedi.
Otobüs şoförleri ve yazıhane esnafı artan mazot fiyatları nedeniyle dertli. Bir ay önce uçakla Batman’a 450 TL’ye, bu ay ise otobüsle 500 TL’ye gittiğini söyleyen öğrenciler de tepkili.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte otogar ziyareti yaparak vatandaşlar ve garaj esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Otobüs biletlerine yapılan zammın ana nedeni akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış. Geçen yıl litresi 7 TL'ye satılan motorin bu yıl 21 TL'nin üzerine çıktı. Bu da özellikle dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin tercih ettiği otobüs bileti fiyatlarını cep yakar hale getirdi. Son 4 ayda bilet fiyatlarına yüzde 30 zam geldi. Peronlar boş, yolcu yok. Vatandaş artık memleketine bile gidemiyor” dedi.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in otogarda görüştüğü gençler ulaşıma gelen zamlar nedeniyle isyan etti. Öğrenciler CHP'li vekile " İzmir'de öğrenciyiz. Şubat'ta Batman'a 450 liraya uçakla gittik bu ay 500 liraya otobüsle gidiyoruz. Otobüs biletini 200-250 liraya alıyorduk şimdi mümkün değil. Gidişe bir kişi 500 lira veriyoruz ama dönüşte 15 gün sonra bilet parası ne olacak bilmiyoruz. Beş kişilik ailemizle seyahat etsek yol parası asgari ücretten fazla tutuyor” şeklinde konuştu.

"12 YAZIHANENİN 1 YOLCUSU VAR"

Otobüs firması yetkilileri ise Başevirgen'e artan mazot fiyatları ve giderlerin artışı üzerinden dert yandı. Esnaf, “En ucuz bilet 500 lira. Peronlar bomboş. Kimse seyahat edemiyor. 12 yazıhanenin 1 yolcusu var. İnsanlar kendi araçlarına benzin mazot doldurup seyahat edemiyor. O yüzden bizim otobüslerimizin dolu olması lazımdı o bile yok. Geçen yıl mazot 7-8 liraydı. Şimdi 23-24 liraya çıktı. Kiraya faturalara yetişemez olduk. Böyle bir yıl görmedik. Hayatından memnun olduğunu söyleyen yalan söylüyordur. Ben bile ailemi alıp akrabalarımı ziyarete gidemiyorum. Cumhurbaşkanı bizi de kendini de bitirdi. Seçimi bekliyoruz. Sandık geldiğinde cevabımızı vereceğiz” dedi.

"YOLDA BENZİNLİK TABELALARINA BAKMAKTAN KAZA YAPACAĞIZ"

Yazıhanesinin boşluğunu ve işlerin durgunluğunu CHP'li Başevirgen'e ironi yaparak anlatan esnaf ise "İşler harika, bilet yetiştiremiyoruz. 2023’te de uzaya pikniğe gideceğiz zaten. 43 yıldır bu işi yapıyorum. Böyle bir dönem ne duydum ne yaşadım. 13-14 kişi çalışıyorduk, 5-6 kişiye düştük. Daha da düşeceğiz. Bu zamana kadar akaryakıt alırken pompa fiyatını sormazdım. Şimdi ise yolda giderken gözüm benzinlik tabelalarında. Tabelalara bakmaktan neredeyse kaza yapacak hale geldim. Sadece mazot değil her şey pahalandı. Ege gibi bir yerde yaşayıp 25 liraya domates alıyoruz. Oysaki Gediz ovası tüm ülkeyi beslerdi. Halimiz gerçekten içler acısı” dedi.

"KİRA BORCUMU ÇAYLA ŞEKERLE ÖDÜYORUM"

Otogarda çaycılık yapan bir esnaf ise uzun süredir kirasını ödeyemediğini söyleyerek "Enflasyon yüzde 61 diyorlar. Bence yüzde 200. Geçtiğimiz ay 350 TL gelen elektrik faturası 1200 TL geldi. 4’e katladı. Çay da arttı şeker de. Şu an çayı 3 TL ye satıyorum. 1 TL ye çay satarken daha çok para kazanıyordum. Kiramı ödeyemediğim için dükkan sahibiyle çay ve şekerle mahsuplaşıyoruz. Nakit para dönmüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.