“SAĞLIK BAKANLIĞI ÜLKEMİZİN KAHRAMANLARINA EZİYET EDİYOR”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2022 - 16:03, Güncelleme: 27.10.2022 - 16:03
 

“SAĞLIK BAKANLIĞI ÜLKEMİZİN KAHRAMANLARINA EZİYET EDİYOR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, muayene hekimleriyle ilgili yapılan yönetmelik değişikliğine değindi. Başkan Eryılmaz, “Hastanelerde güvenliği sağlayın, sağlıkta şiddeti sona erdirin, doktorlarımızın ağır iş yükü altında ezilmesine engel olun ve haklarını verin.” dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanan “Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile muayenehanesi bulunan hekimlerin hastalarının teşhis ve tedavisini yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili özel hastanelerde yapabilecekleri şartı getirildi. Bu durumun da ancak özel hastanelerin boş uzman hekim kadrosu durumuna göre belirleneceği kaydedildi. “SAĞLIK SENDİKALARI İLE GÖRÜŞTÜK” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, tıp dünyasında tartışma yaratan yönetmelikle ilgili konuştu. Başkan Eryılmaz, “Sağlık Bakanlığı, doktorlarımızın özlük hakkını iyileştirmesi gerekirken, ülkemizin kahramanlarına eziyet ediyor. Bu yönetmeliğin hayata geçirilmesinin hemen ardından sağlık sendikaları ile görüştük. Herkes durumdan rahatsız. Bu yönetmelik, muayene hekimlerini özel hastanelerin keyfi uygulamalarına bağlıyor. Muayenehane hekimleri, muayenehanesine müracaat eden hastaların teşhis ve tedavisini tıp merkezlerinde ve özel hastanelerde, serbest meslek uygulamasını engelleyecek nitelikte herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın yapabilmekte iken yeni düzenleme ile, muayenehane hekimlerinin özel hastane ve tıp merkezlerinde hastalarının teşhis ve tedavi hizmetlerini yürütmesi neredeyse olanaksız hale getirdi” dedi. “HER GÜN YENİ BİR DÜŞMAN YARATIYORLAR” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “Bu ülkenin en saygın meslek grubuna ‘giderlerse gitsinler’ diyen iktidar, kalanlara da eziyet çektirmekte kararlı. Her gün yeni bir düşman yaratıyorlar, son zamanların düşmanı da doktorlar… Gece gündüz bizlerin sağlığı için çalışan doktorlarımız yine bir yönetmelik darbesiyle karşı karşıya kaldı. Doktorların işini zorlaştıracağınıza hastanelerde güvenliği sağlayın, sağlıkta şiddeti sona erdirin, doktorlarımızın ağır iş yükü altında ezilmesine engel olun ve haklarını verin. Doktorlara karşı değil, doktorlar için çalışın. İYİ Parti, AK Parti iktidarının düşmanlaştırmaya çalıştığı doktorlarımızın her zaman yanındadır” diyerek sözlerine son verdi.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, muayene hekimleriyle ilgili yapılan yönetmelik değişikliğine değindi. Başkan Eryılmaz, “Hastanelerde güvenliği sağlayın, sağlıkta şiddeti sona erdirin, doktorlarımızın ağır iş yükü altında ezilmesine engel olun ve haklarını verin.” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlanan “Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile muayenehanesi bulunan hekimlerin hastalarının teşhis ve tedavisini yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili özel hastanelerde yapabilecekleri şartı getirildi. Bu durumun da ancak özel hastanelerin boş uzman hekim kadrosu durumuna göre belirleneceği kaydedildi.

“SAĞLIK SENDİKALARI İLE GÖRÜŞTÜK”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, tıp dünyasında tartışma yaratan yönetmelikle ilgili konuştu. Başkan Eryılmaz, “Sağlık Bakanlığı, doktorlarımızın özlük hakkını iyileştirmesi gerekirken, ülkemizin kahramanlarına eziyet ediyor. Bu yönetmeliğin hayata geçirilmesinin hemen ardından sağlık sendikaları ile görüştük. Herkes durumdan rahatsız. Bu yönetmelik, muayene hekimlerini özel hastanelerin keyfi uygulamalarına bağlıyor. Muayenehane hekimleri, muayenehanesine müracaat eden hastaların teşhis ve tedavisini tıp merkezlerinde ve özel hastanelerde, serbest meslek uygulamasını engelleyecek nitelikte herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın yapabilmekte iken yeni düzenleme ile, muayenehane hekimlerinin özel hastane ve tıp merkezlerinde hastalarının teşhis ve tedavi hizmetlerini yürütmesi neredeyse olanaksız hale getirdi” dedi.

“HER GÜN YENİ BİR DÜŞMAN YARATIYORLAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “Bu ülkenin en saygın meslek grubuna ‘giderlerse gitsinler’ diyen iktidar, kalanlara da eziyet çektirmekte kararlı. Her gün yeni bir düşman yaratıyorlar, son zamanların düşmanı da doktorlar… Gece gündüz bizlerin sağlığı için çalışan doktorlarımız yine bir yönetmelik darbesiyle karşı karşıya kaldı. Doktorların işini zorlaştıracağınıza hastanelerde güvenliği sağlayın, sağlıkta şiddeti sona erdirin, doktorlarımızın ağır iş yükü altında ezilmesine engel olun ve haklarını verin. Doktorlara karşı değil, doktorlar için çalışın. İYİ Parti, AK Parti iktidarının düşmanlaştırmaya çalıştığı doktorlarımızın her zaman yanındadır” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.