Saruhanlı Belediyesi’nin Zeytinleri İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2021 - 12:22, Güncelleme: 26.04.2021 - 12:22
 

Saruhanlı Belediyesi’nin Zeytinleri İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

Daha önce Belediyenin traktörlerini ihtiyacı olan çiftçilere tahsis etmesiyle gündeme gelen Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, bu kez de Belediyenin arazilerinde yetişen zeytin ve zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak sıra dışı bir çalışmaya imza attı.
Saruhanlı'da geçmiş dönemlerde ihale edilen ancak uzun yıllar kiraları dahi ödenmeyen 400 dönüm arazide yetişen zeytin ve zeytinyağı, ilçede dağıtımına başlanan gıda yardımları ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. 5 TON ZEYTİN İLE 2 TON ZEYTİNYAĞI DAĞITILDI Belediye Başkanı Zeki Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediyenin zeytinliklerinden elde edilen 5 ton zeytin ile 2 ton zeytinyağını 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayında 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye dağıttıklarını ifade etti. “HALKIN MALINI HALKIN HİZMETİNE SUNUYORUZ” Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mahalleleri ziyaret ederek, yardım paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiğini ifade eden Bilgin, şunları kaydetti;"Sosyal Belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirdik. Bu kapsamda Belediyemizin arazilerinde yetişen kendi ürettiğimiz zeytin ve zeytinyağını hakça paylaşıyoruz. Halkın malını halkın hizmetine sunuyoruz. Kimseye peşkeş çekmiyoruz. Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman halkın yanında olacağız. Dünya olarak zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini kez daha anladık. Diğer yandan mübarek Ramazan ayı içindeyiz. Bizler de bu vesile ile dağıtımına başladığımız gıda yardımlarının yanına, zeytin ve zeytinyağlarını da koyduk, halkımıza dağıttık. Helal, hoş olsun." “HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN YATAĞA AÇ GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ” Göreve geldikten sonra sosyal adaleti sağlamaya yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Bilgin, şöyle devam etti; "Saruhanlı Belediyemizin gayrimenkulleri olan zeytinlikler geçmiş dönemde, bazı vatandaşlara ihale edilmiş fakat uzun yıllar bu arazilerin kiraları ödenmemiş. Saruhanlı Belediyesi olarak 2020 yılı sezonunda zeytinliklerimizden çıkardığımız mahsullerden, zeytin salamurası yaptık ve zeytin yağı çıkardık. Buradan çıkan zeytinlerimizi ve zeytin yağlarımızı dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Biz sosyal belediyecilikte yapılması gerekenleri yaptık. Ramazan ayımızda dar gelirli ailelerimiz ekonomik sıkıntı yaşamasın istiyoruz. Biz Saruhanlımızda hiçbir vatandaşımızın yatağa aç girmesini istemiyoruz. Biz Saruhanlımızdaki her hanede kaynamayan tencere kalmasın istiyoruz." Başkan Bilgin, bu vesile tüm vatandaşlara bir kez daha hayırlı ramazanlar temennisini ileterek, bu mübarek ayda yardımlaşma çağrısında bulundu.
Daha önce Belediyenin traktörlerini ihtiyacı olan çiftçilere tahsis etmesiyle gündeme gelen Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, bu kez de Belediyenin arazilerinde yetişen zeytin ve zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak sıra dışı bir çalışmaya imza attı.

Saruhanlı'da geçmiş dönemlerde ihale edilen ancak uzun yıllar kiraları dahi ödenmeyen 400 dönüm arazide yetişen zeytin ve zeytinyağı, ilçede dağıtımına başlanan gıda yardımları ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

5 TON ZEYTİN İLE 2 TON ZEYTİNYAĞI DAĞITILDI

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediyenin zeytinliklerinden elde edilen 5 ton zeytin ile 2 ton zeytinyağını 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayında 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye dağıttıklarını ifade etti.

“HALKIN MALINI HALKIN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mahalleleri ziyaret ederek, yardım paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiğini ifade eden Bilgin, şunları kaydetti;"Sosyal Belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirdik. Bu kapsamda Belediyemizin arazilerinde yetişen kendi ürettiğimiz zeytin ve zeytinyağını hakça paylaşıyoruz. Halkın malını halkın hizmetine sunuyoruz. Kimseye peşkeş çekmiyoruz. Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman halkın yanında olacağız. Dünya olarak zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini kez daha anladık. Diğer yandan mübarek Ramazan ayı içindeyiz. Bizler de bu vesile ile dağıtımına başladığımız gıda yardımlarının yanına, zeytin ve zeytinyağlarını da koyduk, halkımıza dağıttık. Helal, hoş olsun."

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN YATAĞA AÇ GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Göreve geldikten sonra sosyal adaleti sağlamaya yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Bilgin, şöyle devam etti;
"Saruhanlı Belediyemizin gayrimenkulleri olan zeytinlikler geçmiş dönemde, bazı vatandaşlara ihale edilmiş fakat uzun yıllar bu arazilerin kiraları ödenmemiş. Saruhanlı Belediyesi olarak 2020 yılı sezonunda zeytinliklerimizden çıkardığımız mahsullerden, zeytin salamurası yaptık ve zeytin yağı çıkardık. Buradan çıkan zeytinlerimizi ve zeytin yağlarımızı dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Biz sosyal belediyecilikte yapılması gerekenleri yaptık. Ramazan ayımızda dar gelirli ailelerimiz ekonomik sıkıntı yaşamasın istiyoruz. Biz Saruhanlımızda hiçbir vatandaşımızın yatağa aç girmesini istemiyoruz. Biz Saruhanlımızdaki her hanede kaynamayan tencere kalmasın istiyoruz."

Başkan Bilgin, bu vesile tüm vatandaşlara bir kez daha hayırlı ramazanlar temennisini ileterek, bu mübarek ayda yardımlaşma çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.