ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN’İN AİLESİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2018 - 11:32, Güncelleme: 03.01.2018 - 11:32
 

ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN’İN AİLESİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul’da tankın altında kalarak şehit olan evli ve 3 çocuk annesi Türkmen Tekin’in (37) ismi, Manisa’da bir anaokuluna verildi. Şehit Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Türkmen ve kızı Sümeyye Tekin, o okula ziyarette bulundu.
HABER ÖZLEM UNCU 0-6 yaş grubu öğrencilerin sınıflarını ziyaret eden Ramazan Tekin, miniklerle yakından ilgilenerek sohbet etti.  Şehit ailesinin Manisa’daki anaokulunu ziyareti esnasında kendilerine Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, MİDDER Manisa İl Başkanı Tarık Çanlı eşlik etti. ANASIZ BABASIZ YAŞANIR VATANSIZ YAŞANMAZ Ziyareti sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan Ramazan Tekin,  “Öncelikle eşimin ismini Manisa’daki bir okulda yaşatma kararı alan değerli büyüklerimize, tüm yetkililerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eşim okumayı severdi; çocuklarımızı da her zaman okumaya teşvik etti ve çocuklarımız Allah’a çok şükür ki şuan hepsi okuyor. 15 Temmuz gecesi biz canımızı verdik ama vatanımızı vermedik. Kendi kazdıkları kuyuya neticede kendileri düştüler. Şunu söyleyebilirim;“Bir insan ailesiz ve tek başına yaşayabilir fakat vatansız yaşayamaz” düşüncesi ile o akşam eşimle birlikte İstanbul’da sokağa çıktık. Allah ülkemize savaş göstermesin. Şehit eşi olmaktan gururluyum” dedi. FETÖ'NÜN DEĞİL HER ZAMAN VATANDAŞIN OKULUYDU Bir basın mensubunun “Burası daha önce FETÖ’nün okuluydu. Ne diyeceksiniz?”  sorusuna MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ şu yanıtı verdi, “ Burası Fetö’nün değil,  her zaman vatandaşın, milletin okulu olmuştur ve öyle de olmaya devam edecektir. Onlar bir zamanlar vatandaşların cebinden topladıkları paralarla bu okulları yaptırdılar. Ama bunu hakkıyla kullanamadılar, gerçek ferasetini burada gösteremediler. Farklı amaçlar doğrultusunda kullandılar. Allah’a hamdolsun 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi milletimiz sayesinde engellendi. Çok şükür bu okullar milletimize geri döndü. Hayırlısı olsun hak ettiği yerde şuanda. Şehit ailemize de teşekkürlerimi sunuyorum. Demokrasi şehitlerimizin adını yaşatmak üzere bu eğitim yuvalarında yavrularımız ders görüyorlar. Bu okullardan inşallah yüzlerce, yüzbinlerce Türkmen Tekinler, Ömer Halis Demirler gibi isimler yetişir. Şehidimizin ailesine ve öğretmenlerimize çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. İNANÇLI OLDUĞUMUZ SÜRECE BİZİ BÖLEMEYECEKLER İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaşise şehit ailesine duygularını ve düşüncelerini şöyle aktardı, “ Şehit Türkmen Tekin’in ailesini Manisa’mızda ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duydum. 15 Temmuz demokrasimize, değerlerimize büyük bir saldırıydı. Bu saldırı sonucu 249 şehit verdik. Bu şehitlerimizin isimlerini Manisa’mızda yaşatmaya karar verdik. Bunlardan biri de Şehit Türkmen Tekin’dir. Ramazan Bey’in dediği gibi anasız, yarsız yaşanabilir ama vatansız yaşanmaz. Çok haklı. Bizler inançlı ve kararlı olduğumuz sürece bu vatanı bölemeyecekler, diz çöktüremeyecekler.”      
15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul’da tankın altında kalarak şehit olan evli ve 3 çocuk annesi Türkmen Tekin’in (37) ismi, Manisa’da bir anaokuluna verildi. Şehit Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Türkmen ve kızı Sümeyye Tekin, o okula ziyarette bulundu.
HABER
ÖZLEM UNCU


0-6 yaş grubu öğrencilerin sınıflarını ziyaret eden Ramazan Tekin, miniklerle yakından ilgilenerek sohbet etti.  Şehit ailesinin Manisa’daki anaokulunu ziyareti esnasında kendilerine Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, MİDDER Manisa İl Başkanı Tarık Çanlı eşlik etti.

ANASIZ BABASIZ YAŞANIR VATANSIZ YAŞANMAZ
Ziyareti sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan Ramazan Tekin,  “Öncelikle eşimin ismini Manisa’daki bir okulda yaşatma kararı alan değerli büyüklerimize, tüm yetkililerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eşim okumayı severdi; çocuklarımızı da her zaman okumaya teşvik etti ve çocuklarımız Allah’a çok şükür ki şuan hepsi okuyor. 15 Temmuz gecesi biz canımızı verdik ama vatanımızı vermedik. Kendi kazdıkları kuyuya neticede kendileri düştüler. Şunu söyleyebilirim;“Bir insan ailesiz ve tek başına yaşayabilir fakat vatansız yaşayamaz” düşüncesi ile o akşam eşimle birlikte İstanbul’da sokağa çıktık. Allah ülkemize savaş göstermesin. Şehit eşi olmaktan gururluyum” dedi.



FETÖ'NÜN DEĞİL HER ZAMAN VATANDAŞIN OKULUYDU
Bir basın mensubunun “Burası daha önce FETÖ’nün okuluydu. Ne diyeceksiniz?”  sorusuna MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ şu yanıtı verdi, “ Burası Fetö’nün değil,  her zaman vatandaşın, milletin okulu olmuştur ve öyle de olmaya devam edecektir. Onlar bir zamanlar vatandaşların cebinden topladıkları paralarla bu okulları yaptırdılar. Ama bunu hakkıyla kullanamadılar, gerçek ferasetini burada gösteremediler. Farklı amaçlar doğrultusunda kullandılar. Allah’a hamdolsun 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi milletimiz sayesinde engellendi. Çok şükür bu okullar milletimize geri döndü. Hayırlısı olsun hak ettiği yerde şuanda. Şehit ailemize de teşekkürlerimi sunuyorum. Demokrasi şehitlerimizin adını yaşatmak üzere bu eğitim yuvalarında yavrularımız ders görüyorlar. Bu okullardan inşallah yüzlerce, yüzbinlerce Türkmen Tekinler, Ömer Halis Demirler gibi isimler yetişir. Şehidimizin ailesine ve öğretmenlerimize çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.



İNANÇLI OLDUĞUMUZ SÜRECE BİZİ BÖLEMEYECEKLER
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaşise şehit ailesine duygularını ve düşüncelerini şöyle aktardı, “ Şehit Türkmen Tekin’in ailesini Manisa’mızda ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duydum. 15 Temmuz demokrasimize, değerlerimize büyük bir saldırıydı. Bu saldırı sonucu 249 şehit verdik. Bu şehitlerimizin isimlerini Manisa’mızda yaşatmaya karar verdik. Bunlardan biri de Şehit Türkmen Tekin’dir. Ramazan Bey’in dediği gibi anasız, yarsız yaşanabilir ama vatansız yaşanmaz. Çok haklı. Bizler inançlı ve kararlı olduğumuz sürece bu vatanı bölemeyecekler, diz çöktüremeyecekler.”
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.