Son yolculuğuna çalıştığı hastaneden gözyaşlarıyla uğurlandı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2022 - 15:58, Güncelleme: 01.11.2022 - 15:58
 

Son yolculuğuna çalıştığı hastaneden gözyaşlarıyla uğurlandı

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 44 yıllık Uzman Doktor Mestan Ay için, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 9 yılı başhekimlik olmak üzere 35 yıldır görev yaptığı Alaşehir Devlet Hastanesinde tören düzenlendi.
Dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde kalp yetmezliği sonucu 68 yaşında hayatını kaybeden Uzm. Dr. Mestan Ay cenazesi, Pazar Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından 9 yılı başhekimlik olmak üzere 35 yıldır görev yaptığı Alaşehir Devlet Hastanesi bahçesine getirildi. Cenazeye, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu, Mestan Ay’ın ailesi ve sevenleri katıldı. Alaşehirliler tarafından oldukça sevilen ve hemen hemen her evde bir hasta tedavisi yapan Mestan Ay’ın cenazesine katılanlar cami bahçesine sığmadı ve caminin etrafındaki sokak ve caddelerde cenaze namazı için saf tuttu.    Hastane çalışanlarının göz yaşları arasında konuşan Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kadir Gem, "Mestan Bey hem meslek hayatıyla hem de özel hayatıyla bizlere örnek olmuş bir abimizdi. Biz ona hep Mestan Abi diye sesleniyorduk. Sabaha karşı vefat haberini alınca içimize bir matem yas havası çöktü. Eksikliğini Alaşehir ve hastane olarak çok hissedeceğiz. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun, yakınlarına sabırlar versin. Bazen kelimeler meramımızı anlatmaya yetmiyor. Tanıyan tanımayan herkesin sevebileceği çok sevdiğimiz bir abimizdi. Alaşehir için de bir çok hizmette bulundu. Hem sağlık olarak, hem de hastanenin yapılmasında, diyaliz ünitesinin açılmasında büyük hizmetlerde bulundu. Özverili bir çalışma yaptı. Son güne kadar da görevinin başındaydı. Eksikliğini her gün hissedeceğiz. Allah yakınlarına sabır versin, mekanı cennet olsun." dedi.    Hastane çalışanlarından helallik alınmasının ardından Mestan Ay’ın cenazesi doğum yeri olan Çavuşlar Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.    Evli ve 3 çocuk babası olan Mestan Ay, 37 yılı uzman olmak üzere 44 yıldır hekimlik görevini yerine getiriyordu. 
İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 44 yıllık Uzman Doktor Mestan Ay için, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 9 yılı başhekimlik olmak üzere 35 yıldır görev yaptığı Alaşehir Devlet Hastanesinde tören düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde kalp yetmezliği sonucu 68 yaşında hayatını kaybeden Uzm. Dr. Mestan Ay cenazesi, Pazar Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından 9 yılı başhekimlik olmak üzere 35 yıldır görev yaptığı Alaşehir Devlet Hastanesi bahçesine getirildi. Cenazeye, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu, Mestan Ay’ın ailesi ve sevenleri katıldı. Alaşehirliler tarafından oldukça sevilen ve hemen hemen her evde bir hasta tedavisi yapan Mestan Ay’ın cenazesine katılanlar cami bahçesine sığmadı ve caminin etrafındaki sokak ve caddelerde cenaze namazı için saf tuttu. 

  Hastane çalışanlarının göz yaşları arasında konuşan Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kadir Gem, "Mestan Bey hem meslek hayatıyla hem de özel hayatıyla bizlere örnek olmuş bir abimizdi. Biz ona hep Mestan Abi diye sesleniyorduk. Sabaha karşı vefat haberini alınca içimize bir matem yas havası çöktü. Eksikliğini Alaşehir ve hastane olarak çok hissedeceğiz. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun, yakınlarına sabırlar versin. Bazen kelimeler meramımızı anlatmaya yetmiyor. Tanıyan tanımayan herkesin sevebileceği çok sevdiğimiz bir abimizdi. Alaşehir için de bir çok hizmette bulundu. Hem sağlık olarak, hem de hastanenin yapılmasında, diyaliz ünitesinin açılmasında büyük hizmetlerde bulundu. Özverili bir çalışma yaptı. Son güne kadar da görevinin başındaydı. Eksikliğini her gün hissedeceğiz. Allah yakınlarına sabır versin, mekanı cennet olsun." dedi. 

  Hastane çalışanlarından helallik alınmasının ardından Mestan Ay’ın cenazesi doğum yeri olan Çavuşlar Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. 

  Evli ve 3 çocuk babası olan Mestan Ay, 37 yılı uzman olmak üzere 44 yıldır hekimlik görevini yerine getiriyordu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.