STANDART PROFİL’DE EYLEM İŞÇİLER FABRİKAYA KAPANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2022 - 17:01, Güncelleme: 09.08.2022 - 17:01
 

STANDART PROFİL’DE EYLEM İŞÇİLER FABRİKAYA KAPANDI

Manisa’da Standard Profil’de çalışan işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakarak fabrikaya kapandı.
Petrol-İş’in örgütlü olduğu Standart Profil’de işçiler ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 2 haftadır eylemde. Zam talebi işveren tarafından kabul edilmeyen işçiler tüm vardiyalarda iş durdurdu. 2 haftadır eylem yapan işçiler pazartesi günü vardiyası bitince fabrikadan çıkmayarak fabrikaya kapandı. İşçiler, “Ağır ve tehlikeli işlerde düşük ücretle çalıştırılıyoruz, insanca çalışma koşulları ve ücret artışı talep ediyoruz” dedi. Talepleri karşısında muhatap bulamadıklarını dile getiren işçiler, “Taleplerimiz karşılanana kadar fabrikaya kapanma eylemine geçiyoruz” dedi. Sabaha kadar halay ve müzikle eylemlerini sürdüren işçiler gün içerisinde fabrika bahçesinde bekleyişe geçti. “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ” Üç vardiya fabrikayı terk etmeyen işçiler dün fabrikada kapattı. İşçiler yaptıkları eylemde sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Standard işçisi köle değildir”, “Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa” sloganlarını attı. Petrol-İş Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan’da fabrikadaki eylemlere katılarak işçilere destek verdi.
Manisa’da Standard Profil’de çalışan işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakarak fabrikaya kapandı.

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Standart Profil’de işçiler ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 2 haftadır eylemde. Zam talebi işveren tarafından kabul edilmeyen işçiler tüm vardiyalarda iş durdurdu. 2 haftadır eylem yapan işçiler pazartesi günü vardiyası bitince fabrikadan çıkmayarak fabrikaya kapandı. İşçiler, “Ağır ve tehlikeli işlerde düşük ücretle çalıştırılıyoruz, insanca çalışma koşulları ve ücret artışı talep ediyoruz” dedi. Talepleri karşısında muhatap bulamadıklarını dile getiren işçiler, “Taleplerimiz karşılanana kadar fabrikaya kapanma eylemine geçiyoruz” dedi. Sabaha kadar halay ve müzikle eylemlerini sürdüren işçiler gün içerisinde fabrika bahçesinde bekleyişe geçti.

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

Üç vardiya fabrikayı terk etmeyen işçiler dün fabrikada kapattı. İşçiler yaptıkları eylemde sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Standard işçisi köle değildir”, “Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa” sloganlarını attı. Petrol-İş Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan’da fabrikadaki eylemlere katılarak işçilere destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.