Sultan camisinin ibadete açılışının 500. Yılı etkinliği Sabah namazı buluşması

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2022 - 17:38, Güncelleme: 02.01.2022 - 17:38
 

Sultan camisinin ibadete açılışının 500. Yılı etkinliği Sabah namazı buluşması

Yüzlerce Manisalı Sultan Camii'nin 500. yılında 500 hatim ve sabah namazı buluşmasında ellerini semaya açarak dua etti.
Her yıl düzenlenen Mesir Şenliklerine ev sahipliği yapan, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından Hicri 929, Miladi 1522’de inşa edilen ve inşa edildiği günden bu yana tüm namaz vakitlerinde hatimle namaz kılınan Sultan Camii'nin 500. yılında 500 hatim ve sabah namazı buluşmasında yüzlerce Manisalı ellerini semaya açarak dua etti. Buluşmaya İl Müftüsü Mustafa Soykök, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğrencileri, üniversite öğrencileri, din görevlileri, çeşitli STK'lar ve bir çok aile katıldı. Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa'nın kıldırdığı ve 500. Hatmin sabah namazında tamamlandığı, ardından Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program camide eğitim gören küçük zakiranların tesbihatı ile devam etti. Ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ve Kocatepe Camii Müezzini Furkan Tıraşcı'nın Kur'an'ı Kerim tilaveti ve kasilerle devam eden program İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün duası ile sona erdi. Programın ardından gelen misafirlere kahvaltı ikram edildi.
Yüzlerce Manisalı Sultan Camii'nin 500. yılında 500 hatim ve sabah namazı buluşmasında ellerini semaya açarak dua etti.

Her yıl düzenlenen Mesir Şenliklerine ev sahipliği yapan, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından Hicri 929, Miladi 1522’de inşa edilen ve inşa edildiği günden bu yana tüm namaz vakitlerinde hatimle namaz kılınan Sultan Camii'nin 500. yılında 500 hatim ve sabah namazı buluşmasında yüzlerce Manisalı ellerini semaya açarak dua etti.

Buluşmaya İl Müftüsü Mustafa Soykök, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğrencileri, üniversite öğrencileri, din görevlileri, çeşitli STK'lar ve bir çok aile katıldı.

Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa'nın kıldırdığı ve 500. Hatmin sabah namazında tamamlandığı, ardından Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program camide eğitim gören küçük zakiranların tesbihatı ile devam etti.

Ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ve Kocatepe Camii Müezzini Furkan Tıraşcı'nın Kur'an'ı Kerim tilaveti ve kasilerle devam eden program İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün duası ile sona erdi.

Programın ardından gelen misafirlere kahvaltı ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.