TAŞDEMİR SADAKATAŞI’NI ETV’DE ANLATTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2022 - 17:59, Güncelleme: 04.08.2022 - 17:59
 

TAŞDEMİR SADAKATAŞI’NI ETV’DE ANLATTI

Sadakataşı Derneği Manisa İl Temsilcisi Gürhan Taşdemir, Etv ekranarında Hale Taştekin'in sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu.
Sadakataşı Derneği Manisa İl Temsilcisi Gürhan Taşdemir, Etv ekranlarına konuk olarak derneğin Manisa, ülke genelinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sadaka taşının Osmanlı’daki en önemli yardımlaşma geleneğinden biri olduğunu belirten Taşdemir, bu geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Derneğin 2010 yılında İstanbul’da Kemal Özdal başkanlığında kurulduğunu ifade eden Taşdemir, “Manisa’da resmi olarak 2021 yılında kuruldu. Şu an Türkiye’de 5 ilde temsilciliğimiz var. İlerleyen süreçte bu sayı artacak. Şu anda yaklaşık 50’ye yakın gönüllü arkadaşımızla beraber faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.  1 YILDA YURT İÇİ VE DIŞINDA BİNLERCE İNSANA YARDIM ELİ UZATILDI Geçen yıl eylül ayında kurulduğunu belirten Taşdemir, kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı; “Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak. Elimizden gediğince maddi ve manevi yardım etmek. 2021 yılından bu yana yaptığımız yardımları söyleyecek olursak; 200haneye erzak yardımı, 3 tane ihtiyaç sahibi ailemizin evini komple ev döşemesini yaptık. Kışın 80 aileye kömür yardımında bulunduk. Kömür ve erzak yardımlarını yaparken belediyelerimizin sosyal yardımlaşma müdürlüklerinden, aile sosyal politikalar müdürlüklerinden bilgi alarak yapıyoruz. Yardımlar gerçekten de ihtiyaç sahiplerine ulaşabilsin diye diğer kurumlar ile iş birliği yapıyoruz. Okullar açıldığı dönemde 70 çocuğumuza kırtasiye yardımı yaptık. Yıl başını böyle kapattık yeni olduğumuz için. Ardından 2022’ye geçtik. Ramazan ayında 90 çocuğumuza bayramlıklarını aldık. 450 aileye erzak yardımı yaptık. İzmir’de de 100 aileye destek verdik. Bunların haricinde Suriye İdlib bölgesine yardım TIR’ı gönderdik. Yardımların dağıtımı için bizde bölgeye giderek bizzat dağıtımına katıldık. Sadece Suriye değil diğer ülkelere de yardımımız oluyor. Hem yurt içi hem de yurt dışına yardım elimiz uzanıyor. Kurban Bayramı’nda ise 40 ülkede 80 kişi ile yaklaşık 20 bin hisse kesimi gerçekleştirdik. Bunlardan 2 bin 100 tanesini biz kendimiz Somali’de kestik ve dağıttık” SOMALİ’DE 2 ADET SU KUYUSU AÇILACAK Son olarak Sadakataşı Derneği’nin önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi veren Taşdemir; “Somali’de 2 adet su kuyusu açmak, oradaki kuran kursu merkezlerindeki eksiklikleri tamamlamak, ihtiyaç sahibi insanlara daha çok ulaşmak ve yardım yapmak istiyoruz. Yakın zamanda bunları da hayata geçireceğiz” şeklinde konuşarak, hayırsever Manisalıları derneklerini görmeleri ve tanışmaları için dernek binasına davet etti.
Sadakataşı Derneği Manisa İl Temsilcisi Gürhan Taşdemir, Etv ekranarında Hale Taştekin'in sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu.

Sadakataşı Derneği Manisa İl Temsilcisi Gürhan Taşdemir, Etv ekranlarına konuk olarak derneğin Manisa, ülke genelinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sadaka taşının Osmanlı’daki en önemli yardımlaşma geleneğinden biri olduğunu belirten Taşdemir, bu geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Derneğin 2010 yılında İstanbul’da Kemal Özdal başkanlığında kurulduğunu ifade eden Taşdemir, “Manisa’da resmi olarak 2021 yılında kuruldu. Şu an Türkiye’de 5 ilde temsilciliğimiz var. İlerleyen süreçte bu sayı artacak. Şu anda yaklaşık 50’ye yakın gönüllü arkadaşımızla beraber faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi. 

1 YILDA YURT İÇİ VE DIŞINDA BİNLERCE İNSANA YARDIM ELİ UZATILDI

Geçen yıl eylül ayında kurulduğunu belirten Taşdemir, kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı; “Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak. Elimizden gediğince maddi ve manevi yardım etmek. 2021 yılından bu yana yaptığımız yardımları söyleyecek olursak; 200haneye erzak yardımı, 3 tane ihtiyaç sahibi ailemizin evini komple ev döşemesini yaptık. Kışın 80 aileye kömür yardımında bulunduk. Kömür ve erzak yardımlarını yaparken belediyelerimizin sosyal yardımlaşma müdürlüklerinden, aile sosyal politikalar müdürlüklerinden bilgi alarak yapıyoruz. Yardımlar gerçekten de ihtiyaç sahiplerine ulaşabilsin diye diğer kurumlar ile iş birliği yapıyoruz. Okullar açıldığı dönemde 70 çocuğumuza kırtasiye yardımı yaptık. Yıl başını böyle kapattık yeni olduğumuz için. Ardından 2022’ye geçtik. Ramazan ayında 90 çocuğumuza bayramlıklarını aldık. 450 aileye erzak yardımı yaptık. İzmir’de de 100 aileye destek verdik. Bunların haricinde Suriye İdlib bölgesine yardım TIR’ı gönderdik. Yardımların dağıtımı için bizde bölgeye giderek bizzat dağıtımına katıldık. Sadece Suriye değil diğer ülkelere de yardımımız oluyor. Hem yurt içi hem de yurt dışına yardım elimiz uzanıyor. Kurban Bayramı’nda ise 40 ülkede 80 kişi ile yaklaşık 20 bin hisse kesimi gerçekleştirdik. Bunlardan 2 bin 100 tanesini biz kendimiz Somali’de kestik ve dağıttık”

SOMALİ’DE 2 ADET SU KUYUSU AÇILACAK

Son olarak Sadakataşı Derneği’nin önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi veren Taşdemir; “Somali’de 2 adet su kuyusu açmak, oradaki kuran kursu merkezlerindeki eksiklikleri tamamlamak, ihtiyaç sahibi insanlara daha çok ulaşmak ve yardım yapmak istiyoruz. Yakın zamanda bunları da hayata geçireceğiz” şeklinde konuşarak, hayırsever Manisalıları derneklerini görmeleri ve tanışmaları için dernek binasına davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.