Tekgıda-İş Sendikası’ndan Keskinoğlu İşverenine Tepki

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2021 - 14:12, Güncelleme: 11.08.2021 - 14:12
 

Tekgıda-İş Sendikası’ndan Keskinoğlu İşverenine Tepki

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Akhisar’da yürütülen sendikalaşma çalışmalarına dair basın açıklaması düzenledi.
Akhisar’da düzenlenen basın açıklamasına Tekgıda-İş Sendikası Genel başkanı Mustafa Türkel, Genel teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, Tekgıda-İş Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran ve ekibi, Örgütlenme Uzmanları Suat Karlıkaya, Adem Çınkır ve işçiler katıldı. “32 ARKADAŞIMIZI İŞTEN ÇIKARDI” Basın açıklamasını açılış konuşmasını Tekgıda-İş Genel teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören yaptı. İbrahim Ören; “Bugün Keskinoğlu ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapmak için Genel Başkanımızla birlikte sizlerle beraberiz. 2021 yılı Tekgıda-İş sendikası örgütlenme anlamında önemli bir yıl oldu. Tavuk sektöründe Banvit, Ege Tavukçuluk ve Keskinoğlu ile devam eden 7-8 bin civarı emekçiyi sendikamıza kattık. Banvit ile ilgili şu an herhangi bir sorunumuz yok. İşverenlerin itirazları oldu ama iki tarafta da çok büyük sorunlarımız görünmüyor ama Keskinoğlu ile ilgili maalesef bunları söylemek mümkün değil. 32 arkadaşımızı işten çıkardı Keskinoğlu işvereni. Anayasal haklarını kullanmalarına müsaama göstermiyor ama şu anda hala baskılar devam ediyor. Keskinoğlu ile ilgili izleyeceğimiz süreç ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili genel başkanımız bizleri yalnız bırakmadı. Bundan 15-20 gün önce işten çıkarılan arkadaşlarımızla toplantı yapmıştım” dedi. “SENDİKALI OLDU DİYE BATAN BİR TANE İŞLETME GÖSTEREMEZSİNİZ” Basın açıklaması yapan Tekgıda-İş Sendikası Genel başkanı Mustafa Türkel; “Türkiye’de çalışanlarını örgütlendi diye iş akdini feshedenlere biz kaptı kaçtıcı işverenler diyoruz. Sendikalar bu çarpık anlayışa izin vermemek için bütün gücüyle direniyor. Biz Tekgıda-İş sendikası olarak gıda sektöründe özel sektörde Türkiye’nin örgütlü en büyük sendikasıyız. Hem ulusal hem de ulus ötesi şirketlerin en büyüklerinden örgütlü olan bir sendikayız ve yaklaşık 35 bin üyemiz var. Biz buraya Banvit, Bolez ve Keskinoğlu’nun da dahil edilmesiyle onur duyuyoruz. Keskinoğlu’ndaki kardeşlerim yuvalarına hoş geldiler. Orada bu direnişi ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tekgıda-İş sendikası organları adına söylüyorum Keskinoğlu’nda hizmet akdi feshedilen arkadaşlarımızın maddi ve manevi sonuna kadar yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde biz neler yapabileceğimizi tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Gıda sektöründe sendikalı oldu diye batan bir tane işletme gösteremezsiniz. Ama sendikalı oldu diye insanları kapının önüne koyarak sendikalaşma direncine tavır koyan birkaç tane örnek işyeri vardır. Banvit, bir ay gibi kısa bir sürede örgütlendi ve sendikamızın çatısı altında birleşti. Peşinden Bolez ve sizler örgütlendiniz. Yaklaşık 8 bin civarında beyaz et sektöründe çalışan ve Türkiye’nin beyaz et sektörünün üretiminin yüzde 50’sini karşılayan üç işletmedeki çalışanlar bu sendika altında örgütlendi. Biz de bu örgütlenmeyi başımızın üstünde kabul ettik. Çünkü biz işçilerin emrinde olan kuruluşun yöneticileriyiz. Tekgıda-İş Türkiye tarihinin en eski kurumlarından birisidir.” dedi.
Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Akhisar’da yürütülen sendikalaşma çalışmalarına dair basın açıklaması düzenledi.

Akhisar’da düzenlenen basın açıklamasına Tekgıda-İş Sendikası Genel başkanı Mustafa Türkel, Genel teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, Tekgıda-İş Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran ve ekibi, Örgütlenme Uzmanları Suat Karlıkaya, Adem Çınkır ve işçiler katıldı.

32 ARKADAŞIMIZI İŞTEN ÇIKARDI”

Basın açıklamasını açılış konuşmasını Tekgıda-İş Genel teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören yaptı. İbrahim Ören; “Bugün Keskinoğlu ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapmak için Genel Başkanımızla birlikte sizlerle beraberiz. 2021 yılı Tekgıda-İş sendikası örgütlenme anlamında önemli bir yıl oldu. Tavuk sektöründe Banvit, Ege Tavukçuluk ve Keskinoğlu ile devam eden 7-8 bin civarı emekçiyi sendikamıza kattık. Banvit ile ilgili şu an herhangi bir sorunumuz yok. İşverenlerin itirazları oldu ama iki tarafta da çok büyük sorunlarımız görünmüyor ama Keskinoğlu ile ilgili maalesef bunları söylemek mümkün değil. 32 arkadaşımızı işten çıkardı Keskinoğlu işvereni. Anayasal haklarını kullanmalarına müsaama göstermiyor ama şu anda hala baskılar devam ediyor. Keskinoğlu ile ilgili izleyeceğimiz süreç ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili genel başkanımız bizleri yalnız bırakmadı. Bundan 15-20 gün önce işten çıkarılan arkadaşlarımızla toplantı yapmıştım” dedi.

SENDİKALI OLDU DİYE BATAN BİR TANE İŞLETME GÖSTEREMEZSİNİZ”

Basın açıklaması yapan Tekgıda-İş Sendikası Genel başkanı Mustafa Türkel; “Türkiye’de çalışanlarını örgütlendi diye iş akdini feshedenlere biz kaptı kaçtıcı işverenler diyoruz. Sendikalar bu çarpık anlayışa izin vermemek için bütün gücüyle direniyor. Biz Tekgıda-İş sendikası olarak gıda sektöründe özel sektörde Türkiye’nin örgütlü en büyük sendikasıyız. Hem ulusal hem de ulus ötesi şirketlerin en büyüklerinden örgütlü olan bir sendikayız ve yaklaşık 35 bin üyemiz var. Biz buraya Banvit, Bolez ve Keskinoğlu’nun da dahil edilmesiyle onur duyuyoruz. Keskinoğlu’ndaki kardeşlerim yuvalarına hoş geldiler. Orada bu direnişi ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tekgıda-İş sendikası organları adına söylüyorum Keskinoğlu’nda hizmet akdi feshedilen arkadaşlarımızın maddi ve manevi sonuna kadar yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde biz neler yapabileceğimizi tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Gıda sektöründe sendikalı oldu diye batan bir tane işletme gösteremezsiniz. Ama sendikalı oldu diye insanları kapının önüne koyarak sendikalaşma direncine tavır koyan birkaç tane örnek işyeri vardır. Banvit, bir ay gibi kısa bir sürede örgütlendi ve sendikamızın çatısı altında birleşti. Peşinden Bolez ve sizler örgütlendiniz. Yaklaşık 8 bin civarında beyaz et sektöründe çalışan ve Türkiye’nin beyaz et sektörünün üretiminin yüzde 50’sini karşılayan üç işletmedeki çalışanlar bu sendika altında örgütlendi. Biz de bu örgütlenmeyi başımızın üstünde kabul ettik. Çünkü biz işçilerin emrinde olan kuruluşun yöneticileriyiz. Tekgıda-İş Türkiye tarihinin en eski kurumlarından birisidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.