TOPLU TAŞIMAYA YÜZDE 36 ZAM!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2022 - 15:18, Güncelleme: 15.06.2022 - 15:18
 

TOPLU TAŞIMAYA YÜZDE 36 ZAM!

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından Manisa’da toplu taşıma ücretlerine de dün itibariyle yüzde 36 oranında zam geldi. Böylece 5,5 TL olan tam bilet 7,5 TL’ye yükseldi. Öğrenci bileti ise 4,5 TL oldu.
Geçtiğimiz hafta, akaryakıt zamlarını protesto etmek için temsili tabut kaldırılarak ‘şoför esnafı öldü’ diye eylem yapan toplu taşıma esnafının zam isteği kabul edildi. Dün itibariyle Manisa’da toplu ulaşıma yüzde 36 zam geldi. Buna göre Manisa’da 5,5 TL olan tam bilet fiyatları 7,5 TL’ye yükselirken öğrenci ise 4,5 TL oldu. Tam 6 TL olan Muradiye dolmuşları ise 8,5 TL’ye yükseldi. Dün otobüse bindiklerinde artan fiyatı gören vatandaşlar, büyük bir şok yaşadı. “AKARYAKITA BİR YILDA YÜZDE 300 ZAM GELDİ” Manisa S.S. 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, zam ile ilgili; "Geçen yılın bu ayı 7 lira olan mazot, motorin şimdi 28 lira oldu. Akaryakıta bir yılda yüzde 300 zam geldi. Biz ise yüzde 300’lük gider artışımıza karşılık 1 yılda yüz 75 oranında zam yaptık. Son zamla beraber 1 yılda 3 kere zam yaptık. Ücretler 4, 5 TL’den 5,5 TL’ye şimdi de 7,5 TL’ye çıktı” dedi. “BUNLAR KORKUNÇ RAKAMLAR” “Toplu taşıma esnafı zorda. Bizde vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz” diye konuşan Akatmacı, “Bu gece itibariyle motorine yine 1,27 TL zam geliyor. Bir aylık dönemde mazot 6 lira zamlandı. Bunlar korkunç rakamla. Biz önümüzü göremiyoruz. Bu nedenle hükümetten KDV’siz ve ÖTV’siz akaryakıt desteği istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından Manisa’da toplu taşıma ücretlerine de dün itibariyle yüzde 36 oranında zam geldi. Böylece 5,5 TL olan tam bilet 7,5 TL’ye yükseldi. Öğrenci bileti ise 4,5 TL oldu.

Geçtiğimiz hafta, akaryakıt zamlarını protesto etmek için temsili tabut kaldırılarak ‘şoför esnafı öldü’ diye eylem yapan toplu taşıma esnafının zam isteği kabul edildi. Dün itibariyle Manisa’da toplu ulaşıma yüzde 36 zam geldi. Buna göre Manisa’da 5,5 TL olan tam bilet fiyatları 7,5 TL’ye yükselirken öğrenci ise 4,5 TL oldu. Tam 6 TL olan Muradiye dolmuşları ise 8,5 TL’ye yükseldi. Dün otobüse bindiklerinde artan fiyatı gören vatandaşlar, büyük bir şok yaşadı.

“AKARYAKITA BİR YILDA YÜZDE 300 ZAM GELDİ”

Manisa S.S. 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, zam ile ilgili; "Geçen yılın bu ayı 7 lira olan mazot, motorin şimdi 28 lira oldu. Akaryakıta bir yılda yüzde 300 zam geldi. Biz ise yüzde 300’lük gider artışımıza karşılık 1 yılda yüz 75 oranında zam yaptık. Son zamla beraber 1 yılda 3 kere zam yaptık. Ücretler 4, 5 TL’den 5,5 TL’ye şimdi de 7,5 TL’ye çıktı” dedi.

“BUNLAR KORKUNÇ RAKAMLAR”

“Toplu taşıma esnafı zorda. Bizde vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz” diye konuşan Akatmacı, “Bu gece itibariyle motorine yine 1,27 TL zam geliyor. Bir aylık dönemde mazot 6 lira zamlandı. Bunlar korkunç rakamla. Biz önümüzü göremiyoruz. Bu nedenle hükümetten KDV’siz ve ÖTV’siz akaryakıt desteği istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.