TOSFED ŞAMPİYONU MOSTEM'İN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ OLDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2022 - 16:03, Güncelleme: 25.07.2022 - 16:03
 

TOSFED ŞAMPİYONU MOSTEM'İN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ OLDU

9 Ay öncesinde Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Mostem) öğretmenleri ve öğrencilerince projelendirilen Türkiye’nin ilk elektrik otomobili TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 23-24 Temmuz 2022 tarihinde Kocaeli ili TOSFED Körfez Yarış Pistinde şampiyon oldu.
Dünyanın birçok ülkesindeki yatırımcıların gözdesi olan Manisa OSB’nin ara elaman ihtiyaçlarını ortadan kaldırılmasında öncü olan Mostem öğretmenleri ve öğrencileri OSB yönetiminin kendilerine verdiği her türlü ekonomik ve manevi destekle elektrik otomobil projesini tarihi halı dokur gibi ilmek ilmek işleyerek MOSTEM 2022  elektrik otomobili yarattılar. 'GÖRSEL TASARIM ÖDÜLÜ' ALINDI Kocaeli’ndeki TOSFED Körfez yarışlarına katılan 69 proje arasında ilk 37’inin arasındaki Teknik kontrolleri aşarak yarışlara girme şansını elde etti. MostemEC takımı son gün yarışlarında tüm teknik kontrolleri başarı ile geçerek yarışı sorunsuz tamamlayarak “Görsel Tasarım Ödülü” alarak şampiyon oldu. “NE KADAR GURUR DUYSAK AZ” Manisalılara büyük gurur yaşatan Özel MOSTEM lisesinin Manisa’yaşattığı gururla ilgili olarak konuşan Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol ise, “Bu ekibimizle ne kadar gurur duysak azdır. Okulumuzdaki eğitimin faydalarını böylesi projelerin yaratılmasında ortaya çıkmasında gördük. Bu bizim için ilk oldu bu gibi projelerin devamı gelecektir. MOSTEMEC isimli tamamen MOSTEM öğretmen ve öğrencilerinin çok büyük emek bilgi ve teknolojiyi kullanarak yaptıkları araç TEKNOFEST 2022 GÖRSEL TASARIM kategorisinde birinci olmuştur.” açıklamasında bulundu. “BÜYÜK GURUR KAYNAĞI” Akyol, “FORMULA1 pistinde MOSTEMEC ‘i görmek büyük gurur kaynağı. Emekleri ve özverili çalışmaları için değerli öğretmen ve öğrencilerimize, okulumuz yöneticilerine, MOSTEM Danışma Kurulumuzun çok değerli üyelerine,destek veren sponsorlarımıza bu imkanı sağlayan,Bölge Müdürümüz,MOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve YK/DK üyelerimize sonsuz teşekkürler” dedi.
9 Ay öncesinde Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Mostem) öğretmenleri ve öğrencilerince projelendirilen Türkiye’nin ilk elektrik otomobili TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 23-24 Temmuz 2022 tarihinde Kocaeli ili TOSFED Körfez Yarış Pistinde şampiyon oldu.

Dünyanın birçok ülkesindeki yatırımcıların gözdesi olan Manisa OSB’nin ara elaman ihtiyaçlarını ortadan kaldırılmasında öncü olan Mostem öğretmenleri ve öğrencileri OSB yönetiminin kendilerine verdiği her türlü ekonomik ve manevi destekle elektrik otomobil projesini tarihi halı dokur gibi ilmek ilmek işleyerek MOSTEM 2022  elektrik otomobili yarattılar.

'GÖRSEL TASARIM ÖDÜLÜ' ALINDI

Kocaeli’ndeki TOSFED Körfez yarışlarına katılan 69 proje arasında ilk 37’inin arasındaki Teknik kontrolleri aşarak yarışlara girme şansını elde etti. MostemEC takımı son gün yarışlarında tüm teknik kontrolleri başarı ile geçerek yarışı sorunsuz tamamlayarak “Görsel Tasarım Ödülü” alarak şampiyon oldu.

“NE KADAR GURUR DUYSAK AZ”

Manisalılara büyük gurur yaşatan Özel MOSTEM lisesinin Manisa’yaşattığı gururla ilgili olarak konuşan Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol ise, “Bu ekibimizle ne kadar gurur duysak azdır. Okulumuzdaki eğitimin faydalarını böylesi projelerin yaratılmasında ortaya çıkmasında gördük. Bu bizim için ilk oldu bu gibi projelerin devamı gelecektir. MOSTEMEC isimli tamamen MOSTEM öğretmen ve öğrencilerinin çok büyük emek bilgi ve teknolojiyi kullanarak yaptıkları araç TEKNOFEST 2022 GÖRSEL TASARIM kategorisinde birinci olmuştur.” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK GURUR KAYNAĞI”

Akyol, “FORMULA1 pistinde MOSTEMEC ‘i görmek büyük gurur kaynağı. Emekleri ve özverili çalışmaları için değerli öğretmen ve öğrencilerimize, okulumuz yöneticilerine, MOSTEM Danışma Kurulumuzun çok değerli üyelerine,destek veren sponsorlarımıza bu imkanı sağlayan,Bölge Müdürümüz,MOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve YK/DK üyelerimize sonsuz teşekkürler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.