TÜRK KADINLAR KONSEYİ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2022 - 17:19, Güncelleme: 05.12.2022 - 17:19
 

TÜRK KADINLAR KONSEYİ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

5 Aralık 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümünde, Türk Kadınlar Konseyi Derneği bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Organize edilen kahvaltı etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına armağan ettiği seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde bir araya geldiler. Türk Kadınlar Konseyi, Atatürk'ün kadınlara verdiği hak için minnet duyduklarını ifade ettiler. Türk Kadınlar Konseyi, kadına şiddeti protesto etmek için de turuncu renkli fularlarını taktılar. "TURUNCU RENKLERİ FULARLARIMIZA TAŞIDIK" Her türlü şiddete karşı olduklarını ifade eden Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Başkanı Melahat Uz, "5 Aralık 1934 yılında, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verişinin yıldönümünü kutlamak için bir araya geldik. Derneğin yönetim Kurulu üyeleri, çok kalabalık bir misafir grubu ve protokol üyelerimizle güzel bir kahvaltı yaptık. 30 yıllık derneğimizin her gün büyüyen kadrosuyla hizmet etmeye devam edeceğiz. 25 Kasım da dünyada kadına bütün şiddet unsurlarına karşı durduğumuz bir gün oldu. Bu şiddete karşı duruş konsepti de tüm dünyada turuncu renkle belirlenmiştir. Biz de şiddete karşı bu turuncu renkleri fularlarımıza taşıdık. Türk Kadınlar Konseyi amblemli fularlarımızla şiddete dur diyoruz. Önce kadına şiddet sonra da tüm dünyadaki şiddetin durmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu. "BU GÜNÜ RENKLENDİRMEK İSTEDİK" Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileten Türk Kadınlar Konseyi Derneği Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı, "Bu güzel günü renklendirmek istedik. Tüm konsey adına verdiğiniz bu mükâfatını kabul ediyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Türk Kadınlar Konseyi Derneği ve yanındaki ekibiyle çok güzel işlere imza atacağımıza inancımız sonsuz. Bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu.
5 Aralık 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümünde, Türk Kadınlar Konseyi Derneği bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Organize edilen kahvaltı etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına armağan ettiği seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde bir araya geldiler. Türk Kadınlar Konseyi, Atatürk'ün kadınlara verdiği hak için minnet duyduklarını ifade ettiler. Türk Kadınlar Konseyi, kadına şiddeti protesto etmek için de turuncu renkli fularlarını taktılar.

"TURUNCU RENKLERİ FULARLARIMIZA TAŞIDIK"

Her türlü şiddete karşı olduklarını ifade eden Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Başkanı Melahat Uz, "5 Aralık 1934 yılında, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verişinin yıldönümünü kutlamak için bir araya geldik. Derneğin yönetim Kurulu üyeleri, çok kalabalık bir misafir grubu ve protokol üyelerimizle güzel bir kahvaltı yaptık. 30 yıllık derneğimizin her gün büyüyen kadrosuyla hizmet etmeye devam edeceğiz. 25 Kasım da dünyada kadına bütün şiddet unsurlarına karşı durduğumuz bir gün oldu. Bu şiddete karşı duruş konsepti de tüm dünyada turuncu renkle belirlenmiştir. Biz de şiddete karşı bu turuncu renkleri fularlarımıza taşıdık. Türk Kadınlar Konseyi amblemli fularlarımızla şiddete dur diyoruz. Önce kadına şiddet sonra da tüm dünyadaki şiddetin durmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

"BU GÜNÜ RENKLENDİRMEK İSTEDİK"

Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileten Türk Kadınlar Konseyi Derneği Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı, "Bu güzel günü renklendirmek istedik. Tüm konsey adına verdiğiniz bu mükâfatını kabul ediyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Türk Kadınlar Konseyi Derneği ve yanındaki ekibiyle çok güzel işlere imza atacağımıza inancımız sonsuz. Bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.