"ÜÇOK’UN DEĞERLERİNE SAHİBİZ"

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2022 - 10:13, Güncelleme: 07.10.2022 - 10:13
 

"ÜÇOK’UN DEĞERLERİNE SAHİBİZ"

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, Bahriye Üçok'un savunduğu değerlere sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyledi.
32 yıl önce evine gönderilen bombalı paketle yaşamdan koparılan laiklik mücadelesinin önderlerinden bilim insanı Bahriye Üçok'un ölüm yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan 29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, O'nun savunduğu değerlere sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyledi. Ayhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  "Dinci gericiliğe karşı aydınlanma bayrağını yükselten Bahriye Üçok da, Turan Dursun, Musa Anter, Muammer Aksoy ve diğerleri gibi laiklik mücadelesinin bedelini yaşamı ile ödedi. Kızı Kumru Üçok’un gözleri önünde işlenen bu cinayet aradan yıllar geçmesine karşın hala gerçek anlamda aydınlatılmış değil. Bu cinayetleri planlayan güçler ve tetikçilik yapan örgütler yargı önüne getirilmedi. Yıllar sonra birden çok aydının katline ilişkin düzenlenen iddianame ile açılan dava yıllarca sürüncemede bırakıldı, yine de gerçeğe ulaşılamadı. Siyasal, toplumsal, hukuksal, ekonomik, düşünsel ve bilimsel kurumların, ilişkilerin ve etkinliklerin dinsel ideolojiden arındırılması demek olan laiklik, bugün de yeni sıfatlarla siyasi malzemeye dönüştürülüyor. Laikliğin, bütün bir toplum için ama öncelikle kadınlar için yaşamsal bir değer olduğunun bilincinde olan biz kadınlar, bu olumsuz gidişe gözlerimizi kapatamayız, bizim adımıza gerçeğin ters yüz edilmesine rıza gösteremeyiz. Üçok’un öğretmen, milletvekili, anne ve bir kadın olarak ısrarla savunduğu değerler, toplumu aydınlatacak, ileri taşıyacak ve kadının insan haklarını koruduğu kadar, tüm halkımızın ayırımsız bir arada durmasını da sağlayacak değerlerdi, biz bu değerlerin sahibi ve savunucuları olmakta kararlıyız. 29 Ekim Kadınları Derneği olarak O’nun inançlarına ve ülkemizde yükselen kadın mücadelesine sahip çıkıyoruz, O'nun anısına sahip çıkmanın demokrasiye, özgürlüğe ve aydınlanmaya sahip çıkmak olduğu inancı ile anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."
29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, Bahriye Üçok'un savunduğu değerlere sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyledi.

32 yıl önce evine gönderilen bombalı paketle yaşamdan koparılan laiklik mücadelesinin önderlerinden bilim insanı Bahriye Üçok'un ölüm yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan 29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, O'nun savunduğu değerlere sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyledi. Ayhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Dinci gericiliğe karşı aydınlanma bayrağını yükselten Bahriye Üçok da, Turan Dursun, Musa Anter, Muammer Aksoy ve diğerleri gibi laiklik mücadelesinin bedelini yaşamı ile ödedi. Kızı Kumru Üçok’un gözleri önünde işlenen bu cinayet aradan yıllar geçmesine karşın hala gerçek anlamda aydınlatılmış değil. Bu cinayetleri planlayan güçler ve tetikçilik yapan örgütler yargı önüne getirilmedi. Yıllar sonra birden çok aydının katline ilişkin düzenlenen iddianame ile açılan dava yıllarca sürüncemede bırakıldı, yine de gerçeğe ulaşılamadı. Siyasal, toplumsal, hukuksal, ekonomik, düşünsel ve bilimsel kurumların, ilişkilerin ve etkinliklerin dinsel ideolojiden arındırılması demek olan laiklik, bugün de yeni sıfatlarla siyasi malzemeye dönüştürülüyor. Laikliğin, bütün bir toplum için ama öncelikle kadınlar için yaşamsal bir değer olduğunun bilincinde olan biz kadınlar, bu olumsuz gidişe gözlerimizi kapatamayız, bizim adımıza gerçeğin ters yüz edilmesine rıza gösteremeyiz. Üçok’un öğretmen, milletvekili, anne ve bir kadın olarak ısrarla savunduğu değerler, toplumu aydınlatacak, ileri taşıyacak ve kadının insan haklarını koruduğu kadar, tüm halkımızın ayırımsız bir arada durmasını da sağlayacak değerlerdi, biz bu değerlerin sahibi ve savunucuları olmakta kararlıyız. 29 Ekim Kadınları Derneği olarak O’nun inançlarına ve ülkemizde yükselen kadın mücadelesine sahip çıkıyoruz, O'nun anısına sahip çıkmanın demokrasiye, özgürlüğe ve aydınlanmaya sahip çıkmak olduğu inancı ile anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.