ULAŞIM ZAMLARINA BAŞKAN İKSİR’DEN ELEŞTİRİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2023 - 13:49, Güncelleme: 03.02.2023 - 13:49
 

ULAŞIM ZAMLARINA BAŞKAN İKSİR’DEN ELEŞTİRİ

İYİ Parti İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin onayladığı zam kararına tepki gösterdi. Başkan İksir, “Üniversiteli kardeşlerimizin çoğu hayat pahalılığından ve Manisa’da öğrencileri tutabilecek bir sosyal ortamın olmamasından dolayı şehirlerine geri dönmeyi düşündüklerini bizlere aktarıyor.” dedi.
Yapılan yüzde 30 zam sonrası Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Büyükşehir yönetimine yüklenen Başkan İksir, “ Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve yönetim kadrosu sayesinde 30 Büyükşehir arasında en pahalı toplu ulaşıma sahip illerden biri haline geldik.” dedi. “VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir,” Ülkenin durumu ortada vatandaş geçim derdinde, asgari ücretli ev kirası, mutfak masrafları ve faturalar altında ezilirken, Manisa’da birde yüksek ücretli toplu taşıma ile mücadele eder hale geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, iktidar sahiplerini aratmamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün toplu taşıma ve taksi ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Toplu ulaşımda en düşük sivil ücreti 9,75 TL'ye çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi onayladığı bu zamlarla vatandaştan iyice koptuğunu bir kez daha kanıtladı.” “ÖĞRENCİLER ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYOR” Sözlerine devam eden Başkan İksir, “İzmir’de 3, Adana’da 4,50, Muğla’da 3,50, Balıkesir’de 4,75 olan öğrenci ücretleri Manisa’da şehir içi 6,50, Muradiye Kampüs 7,25 lira oldu. Gün içerisinde bir üniversite öğrencisinin yol masrafı en kötü ihtimalle 14,50 TL olmuş durumda. Geleceğimiz olan gençlere yazık değil mi? Birde otobüs kart ücretleri var. Tam Karttan yeni çıkarıma ve kayıp karta 50 TL alınırken, Öğrencilerde 65 TL alınıyor. Yetmezmiş gibi birde vize ücreti adı altında 25 TL alınıyor. Büyükşehir’in öğrencilerle alıp vermediği nedir?  Ev ziyaretlerinde bir araya geldiğimiz üniversiteli kardeşlerimizin çoğu hayat pahalılığından ve Manisa’da öğrencileri tutabilecek bir sosyal ortamın olmamasından dolayı şehirlerine geri dönmeyi düşündüklerini bizlere aktarıyor.” dedi. “MANİSALIYI İYİ BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRACAĞIZ” Sözlerinin sonunda Başkan İksir “Geçtiğimiz Şubat ayında İYİ Parti Grubu olarak Şehir İçi ulaşımda öğrenciler adına 100 biniş için 150 TL abonman kartı önerisi ile artan akaryakıt fiyatları sonrası Özel Halk Otobüsü işletmecilerine yılsonuna kadar geçerli olmak üzere aylık bir asgari ücret tutarının Büyükşehir Belediyesi tarafından destek olarak verilmesini öngören bir önerge vermiştik. Önerge Meclis üyelerine okunmadan, MHP ve AK Parti grubunun oyları ile reddedilmişti. Bizler İYİ Parti olarak her zaman vatandaşımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Manisalı hemşehrilerimiz çok daha iyi bir yönetimi hak ediyor, önümüzdeki seçimlerde önce iktidarı ardından Manisa Büyükşehir Belediyesini kazanarak Manisalıyı İYİ belediyecilik ile tanıştıracağız.” dedi. 
İYİ Parti İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin onayladığı zam kararına tepki gösterdi. Başkan İksir, “Üniversiteli kardeşlerimizin çoğu hayat pahalılığından ve Manisa’da öğrencileri tutabilecek bir sosyal ortamın olmamasından dolayı şehirlerine geri dönmeyi düşündüklerini bizlere aktarıyor.” dedi.

Yapılan yüzde 30 zam sonrası Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Büyükşehir yönetimine yüklenen Başkan İksir, “ Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve yönetim kadrosu sayesinde 30 Büyükşehir arasında en pahalı toplu ulaşıma sahip illerden biri haline geldik.” dedi.

“VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir,” Ülkenin durumu ortada vatandaş geçim derdinde, asgari ücretli ev kirası, mutfak masrafları ve faturalar altında ezilirken, Manisa’da birde yüksek ücretli toplu taşıma ile mücadele eder hale geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, iktidar sahiplerini aratmamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün toplu taşıma ve taksi ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Toplu ulaşımda en düşük sivil ücreti 9,75 TL'ye çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi onayladığı bu zamlarla vatandaştan iyice koptuğunu bir kez daha kanıtladı.”

“ÖĞRENCİLER ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYOR”

Sözlerine devam eden Başkan İksir, “İzmir’de 3, Adana’da 4,50, Muğla’da 3,50, Balıkesir’de 4,75 olan öğrenci ücretleri Manisa’da şehir içi 6,50, Muradiye Kampüs 7,25 lira oldu. Gün içerisinde bir üniversite öğrencisinin yol masrafı en kötü ihtimalle 14,50 TL olmuş durumda. Geleceğimiz olan gençlere yazık değil mi? Birde otobüs kart ücretleri var. Tam Karttan yeni çıkarıma ve kayıp karta 50 TL alınırken, Öğrencilerde 65 TL alınıyor. Yetmezmiş gibi birde vize ücreti adı altında 25 TL alınıyor. Büyükşehir’in öğrencilerle alıp vermediği nedir?  Ev ziyaretlerinde bir araya geldiğimiz üniversiteli kardeşlerimizin çoğu hayat pahalılığından ve Manisa’da öğrencileri tutabilecek bir sosyal ortamın olmamasından dolayı şehirlerine geri dönmeyi düşündüklerini bizlere aktarıyor.” dedi.

“MANİSALIYI İYİ BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Sözlerinin sonunda Başkan İksir “Geçtiğimiz Şubat ayında İYİ Parti Grubu olarak Şehir İçi ulaşımda öğrenciler adına 100 biniş için 150 TL abonman kartı önerisi ile artan akaryakıt fiyatları sonrası Özel Halk Otobüsü işletmecilerine yılsonuna kadar geçerli olmak üzere aylık bir asgari ücret tutarının Büyükşehir Belediyesi tarafından destek olarak verilmesini öngören bir önerge vermiştik. Önerge Meclis üyelerine okunmadan, MHP ve AK Parti grubunun oyları ile reddedilmişti. Bizler İYİ Parti olarak her zaman vatandaşımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Manisalı hemşehrilerimiz çok daha iyi bir yönetimi hak ediyor, önümüzdeki seçimlerde önce iktidarı ardından Manisa Büyükşehir Belediyesini kazanarak Manisalıyı İYİ belediyecilik ile tanıştıracağız.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.