ULUSLARARASI VESTEL MANİSA YARI MARATONU MANİSA’YA RENK KATTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2022 - 12:49, Güncelleme: 16.05.2022 - 12:49
 

ULUSLARARASI VESTEL MANİSA YARI MARATONU MANİSA’YA RENK KATTI

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu, 10 ve 21 kilometrelik iki etapta bin 624 kişinin katılımıyla koşuldu. Vestel ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Maraton renkli görüntülere sahne olurken, dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Vestel, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle düzenlenen yarı maratonun startı, Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vestel Üst Yöneticisi Turan Erdoğan ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından Atatürk Kent Parkı önünden verildi. 21 KM’LİK PARKURDA DERECE GİRENLER 10 ve 21 kilometrelik iki parkurda koşulan yarışa yerli ve yabancı atletlerle vatandaşların da bulunduğu bin 624 kişi katıldı. Yarışta 21 kilometreyi 01.04.29'luk dereceyle tamamlayan Kenyalı atlet Boaz Kiptoo Kiplagat birinci olurken, Hüseyin Can ikinci, Ahmet Alkanoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise aynı kategoride 01.23.02'yle Ezgi Kaya birinciliği elde etti. Derya Kaya ikinci, Serra Sude Kökduman üçüncü oldu. 10 KM’LİK PARKURDA DERECEYE GİRENLER 10 kilometrelik kategoride ise erkeklerde 34.29'luk derecesiyle Hamdullah Ablay birinci, Hasan Uzun ikinci, Mustafa Can Akbülen üçüncü oldu. Kadınlarda da 40.55'lik derecesiyle Özlem Işık ilk sırayı alırken İpek Öztosun ikinci, Şükran Güneş Bayar üçüncülüğü elde etti. Yarı maratonda dereceye girenlere madalya, kupa ve Vestel hediye çeki verildi. MİNİKLER 1 GÜN ÖNCE KOŞTU Uluslararası Vestel Yarı Maratonu çerçevesinde gerçekleştirilen çocuk koşusu ise cumartesi günü 137 minik koşucunun katılımıyla gerçekleşti. Erkekler 78 yaşta Muhammed Selim Süzer, 910 yaşta Aras Utku Binbaş, 1112 yaşta ise Erdem Onay yarışın kazananı oldu. Kızlarda 78 yaşta Zehra Eylül Bilgin, 910 yaşta Irmak Ercoşkun, 1112 yaşta ise Nida Deniz Karataş birinci oldu. KOŞU GELİRİ İLE GÖRME ENGELLİLERE ‘AKILLI BASTON’ ÜRETİLECEK Öte yandan Türkiye Beyazay Derneği aracılığıyla yürütülen kampanya kapsamında koşu için alınan kayıt ücretleriyle görme engelliler için Vestel City'de WeWALK Akıllı Baston üretileceği ve engelli gençlere hediye edileceği belirtildi. ‘SPOR ŞEHRİ MANİSA’YA ADIM ADIM Bu önemli spor organizasyonun startını veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mutluluk ve gurur verici bir gün yaşadıklarına dikkat çekerek, “Manisa’yı bir spor şehri yapma noktasında adımlarımızı birer birer atıyoruz” ifadelerinde bulundu.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu, 10 ve 21 kilometrelik iki etapta bin 624 kişinin katılımıyla koşuldu. Vestel ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Maraton renkli görüntülere sahne olurken, dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Vestel, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle düzenlenen yarı maratonun startı, Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vestel Üst Yöneticisi Turan Erdoğan ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından Atatürk Kent Parkı önünden verildi.

21 KM’LİK PARKURDA DERECE GİRENLER

10 ve 21 kilometrelik iki parkurda koşulan yarışa yerli ve yabancı atletlerle vatandaşların da bulunduğu bin 624 kişi katıldı. Yarışta 21 kilometreyi 01.04.29'luk dereceyle tamamlayan Kenyalı atlet Boaz Kiptoo Kiplagat birinci olurken, Hüseyin Can ikinci, Ahmet Alkanoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise aynı kategoride 01.23.02'yle Ezgi Kaya birinciliği elde etti. Derya Kaya ikinci, Serra Sude Kökduman üçüncü oldu.

10 KM’LİK PARKURDA DERECEYE GİRENLER

10 kilometrelik kategoride ise erkeklerde 34.29'luk derecesiyle Hamdullah Ablay birinci, Hasan Uzun ikinci, Mustafa Can Akbülen üçüncü oldu. Kadınlarda da 40.55'lik derecesiyle Özlem Işık ilk sırayı alırken İpek Öztosun ikinci, Şükran Güneş Bayar üçüncülüğü elde etti. Yarı maratonda dereceye girenlere madalya, kupa ve Vestel hediye çeki verildi.

MİNİKLER 1 GÜN ÖNCE KOŞTU

Uluslararası Vestel Yarı Maratonu çerçevesinde gerçekleştirilen çocuk koşusu ise cumartesi günü 137 minik koşucunun katılımıyla gerçekleşti. Erkekler 78 yaşta Muhammed Selim Süzer, 910 yaşta Aras Utku Binbaş, 1112 yaşta ise Erdem Onay yarışın kazananı oldu. Kızlarda 78 yaşta Zehra Eylül Bilgin, 910 yaşta Irmak Ercoşkun, 1112 yaşta ise Nida Deniz Karataş birinci oldu.

KOŞU GELİRİ İLE GÖRME ENGELLİLERE ‘AKILLI BASTON’ ÜRETİLECEK

Öte yandan Türkiye Beyazay Derneği aracılığıyla yürütülen kampanya kapsamında koşu için alınan kayıt ücretleriyle görme engelliler için Vestel City'de WeWALK Akıllı Baston üretileceği ve engelli gençlere hediye edileceği belirtildi.

SPOR ŞEHRİ MANİSA’YA ADIM ADIM

Bu önemli spor organizasyonun startını veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mutluluk ve gurur verici bir gün yaşadıklarına dikkat çekerek, “Manisa’yı bir spor şehri yapma noktasında adımlarımızı birer birer atıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.