Üreticimizle Alay Edildi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2021 - 17:11, Güncelleme: 08.09.2021 - 17:11
 

Üreticimizle Alay Edildi

Manisa’daki ziraat odaları ortak bir basın açıklaması yaparak, 9 numara kuru üzüm fiyatının 13 lira olarak açıklanmasına şu sözlerle tepki gösterdiler; “Geçen yıl 12 buçuk lira olan kuru üzümün hangi kıstaslara dayanarak yüzde 4 arttırıldığına anlam veremedik. Yapılan açıklamayı küçük düşürücü ve üreticilerimizle alay eden bir açıklama olarak karşılıyoruz.”
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 9 numara kuru üzüm fiyatını 13 lira olarak açıklamasının ardından Manisa’daki ziraat odaları başkanları fiyata tepki göstermek için bir araya geldi. Ziraat odalarından ortaklaşa yapılan açıklamada, “Bölgemizde 12 buçuk liradan işlem gören 9 numara üzüm 12 liraya düşmüştür. Geçen yıl 12 buçuk lira olan kuru üzümün hangi kıstaslara dayanarak yüzde 4 arttırıldığına anlam veremedik. Yapılan açıklamayı küçük düşürücü ve üreticilerimizle alay eden bir açıklama olarak karşılıyoruz” ifadelerine yer verildi. “ÜZÜMLERİNİZİ AÇIĞA DÖKMEYİN!” Üzüm fiyatının hangi kıstaslara göre belirlendiğini bilmediklerini belirten ziraat odası başkanları, “Yüzde 85’i ihraç olan kuru üzümümüzün fiyatını belirlerken aşağıdaki hangi kıstasa göre belirlediniz; 21 Haziran 2021 tarihli tarımsal girdi fiyat artışı yüzde 22, 1’dir. Yine ağustos sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 19, 25’tir. Geçen yıla göre rekoltenin daha da düşük olduğunu biliyoruz. Kuru üzümün kg maliyeti 12 buçuk liradır. Üreticilerimiz maliyet fiyatına üzüm satmaya mahkum edilmiştir. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız resmi olarak rekolteyi açıklamadığı gibi taban fiyat açıklamasını da TMO’ya bırakmıştır. Değerli kuru üzüm üreticilerimizi açığa üzüm dökmemeleri için tekrar tekrar uyarıyoruz. Bu fiyat yanlışından Cumhurbaşkanımızın da ilgilenmesiyle dönüleceğini umuyoruz. Ziraat odaları olarak bu işin takipçisi olacağız” dedi. Şehzadeler Ziraat Odası ev sahipliğinde yapılan basın toplantısına Salihli, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu, Sarıgöl, Alaşehir, Gölmamara, Ahmetli ve Menemen Ziraat Odası temsilcileri katıldı.
Manisa’daki ziraat odaları ortak bir basın açıklaması yaparak, 9 numara kuru üzüm fiyatının 13 lira olarak açıklanmasına şu sözlerle tepki gösterdiler; “Geçen yıl 12 buçuk lira olan kuru üzümün hangi kıstaslara dayanarak yüzde 4 arttırıldığına anlam veremedik. Yapılan açıklamayı küçük düşürücü ve üreticilerimizle alay eden bir açıklama olarak karşılıyoruz.”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 9 numara kuru üzüm fiyatını 13 lira olarak açıklamasının ardından Manisa’daki ziraat odaları başkanları fiyata tepki göstermek için bir araya geldi. Ziraat odalarından ortaklaşa yapılan açıklamada, “Bölgemizde 12 buçuk liradan işlem gören 9 numara üzüm 12 liraya düşmüştür. Geçen yıl 12 buçuk lira olan kuru üzümün hangi kıstaslara dayanarak yüzde 4 arttırıldığına anlam veremedik. Yapılan açıklamayı küçük düşürücü ve üreticilerimizle alay eden bir açıklama olarak karşılıyoruz” ifadelerine yer verildi.
“ÜZÜMLERİNİZİ AÇIĞA DÖKMEYİN!”
Üzüm fiyatının hangi kıstaslara göre belirlendiğini bilmediklerini belirten ziraat odası başkanları, “Yüzde 85’i ihraç olan kuru üzümümüzün fiyatını belirlerken aşağıdaki hangi kıstasa göre belirlediniz; 21 Haziran 2021 tarihli tarımsal girdi fiyat artışı yüzde 22, 1’dir. Yine ağustos sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 19, 25’tir. Geçen yıla göre rekoltenin daha da düşük olduğunu biliyoruz. Kuru üzümün kg maliyeti 12 buçuk liradır. Üreticilerimiz maliyet fiyatına üzüm satmaya mahkum edilmiştir. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız resmi olarak rekolteyi açıklamadığı gibi taban fiyat açıklamasını da TMO’ya bırakmıştır. Değerli kuru üzüm üreticilerimizi açığa üzüm dökmemeleri için tekrar tekrar uyarıyoruz. Bu fiyat yanlışından Cumhurbaşkanımızın da ilgilenmesiyle dönüleceğini umuyoruz. Ziraat odaları olarak bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Şehzadeler Ziraat Odası ev sahipliğinde yapılan basın toplantısına Salihli, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu, Sarıgöl, Alaşehir, Gölmamara, Ahmetli ve Menemen Ziraat Odası temsilcileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.