“VATANDAŞLAR ECZANELERDEN ELLERİ BOŞ DÖNÜYOR”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2022 - 16:04, Güncelleme: 30.09.2022 - 16:04
 

“VATANDAŞLAR ECZANELERDEN ELLERİ BOŞ DÖNÜYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Başkan Akan, “Hem şehrimizde, hem de tüm Türkiye’de büyük bir ilaç kıtlığı yaşanıyor. Sağlık sistemini en iyi hale getirdik diye övünen hükümet, 20 yılın sonunda vatandaşa ilaç yokluğu yaşattı” dedi.
Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, sağlık sektörünü de olumsuz etkiledi. İthal ilaçta döviz kurunun karşısında TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte hayati ilaç bulmada sorun yaşanıyor. “YABANCI FİRMALAR TÜRKİYE’YE İLAÇ GETİRMİYOR” İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Başkan Akan, “Sağlık Bakanlığı, ithal ilaçta uyguladığı euro kurunu 7,80 TL’lerde tutuyor. Bu kur, piyasanın çok altında olduğu için yabancı menşeili firmalar ilaçları Türkiye’ye getirmiyor. İnsülin, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar, MS, tansiyon gibi hayati ilaçların temininde sorun yaşanıyor. Vatandaşlarımız, sağlıkları için kullanması gereken kritik ilaçları eczanelerde bulamayarak elleri boş geri dönüyor” dedi. “SAĞLIK SİSTEMİNİ 20 YILDA GETİRDİKLERİ SON NOKTA İLAÇ EKSİKLİĞİ!” İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ne yazık ki Manisa’da da gezdiğimiz eczanelerde, vatandaşlarımızın ilaçlarını alamadan döndüklerine şahit olduk. Sağlık sistemini en üst noktaya getirdik diyen iktidarın son 20 yılda Türkiye’yi getirdiği nokta, ilaç bulunamaması oldu. Kendi hırsları uğruna döviz kurunu bu noktaya getiren iktidar, halkın sağlığıyla oynuyor. Eczacılarımız da bu durumdan çok muzdarip. Sağlık Bakanlığı’nın ilaç krizini bir an önce çözmesi gerekiyor
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Başkan Akan, “Hem şehrimizde, hem de tüm Türkiye’de büyük bir ilaç kıtlığı yaşanıyor. Sağlık sistemini en iyi hale getirdik diye övünen hükümet, 20 yılın sonunda vatandaşa ilaç yokluğu yaşattı” dedi.

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, sağlık sektörünü de olumsuz etkiledi. İthal ilaçta döviz kurunun karşısında TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte hayati ilaç bulmada sorun yaşanıyor.

“YABANCI FİRMALAR TÜRKİYE’YE İLAÇ GETİRMİYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Başkan Akan, “Sağlık Bakanlığı, ithal ilaçta uyguladığı euro kurunu 7,80 TL’lerde tutuyor. Bu kur, piyasanın çok altında olduğu için yabancı menşeili firmalar ilaçları Türkiye’ye getirmiyor. İnsülin, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar, MS, tansiyon gibi hayati ilaçların temininde sorun yaşanıyor. Vatandaşlarımız, sağlıkları için kullanması gereken kritik ilaçları eczanelerde bulamayarak elleri boş geri dönüyor” dedi.

“SAĞLIK SİSTEMİNİ 20 YILDA GETİRDİKLERİ SON NOKTA İLAÇ EKSİKLİĞİ!”

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ne yazık ki Manisa’da da gezdiğimiz eczanelerde, vatandaşlarımızın ilaçlarını alamadan döndüklerine şahit olduk. Sağlık sistemini en üst noktaya getirdik diyen iktidarın son 20 yılda Türkiye’yi getirdiği nokta, ilaç bulunamaması oldu. Kendi hırsları uğruna döviz kurunu bu noktaya getiren iktidar, halkın sağlığıyla oynuyor. Eczacılarımız da bu durumdan çok muzdarip. Sağlık Bakanlığı’nın ilaç krizini bir an önce çözmesi gerekiyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.