VESTEL’DEN 15 GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE WeWALK AKILLI BASTON DESTEĞİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2022 - 14:42, Güncelleme: 17.10.2022 - 14:42
 

VESTEL’DEN 15 GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE WeWALK AKILLI BASTON DESTEĞİ

Türkiye'nin öncü teknoloji şirketi Vestel, mayıs ayında gerçekleştirilen Vestel Manisa Yarı Maratonu'nda atılan her bir adımı görme engelli öğrenciler için bağışa dönüştürmüştü. Vestel, 15 Ekim Dünya Görme Engelliler Günü öncesinde Manisa Valiliği ile birlikte 15 görme engelli öğrenciyi WeWALK akıllı bastonlarıyla buluşturdu.
 Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen törene Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Vestel'i temsilen Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı ve Vestel Beyaz Eşya Yönetim Sistemleri ve Müşteri İlişkileri Müdürü Volkan Akan katıldı. GÜLGEÇ; “VESTEL’E KURUMUMUZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM” Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, “ Farkındalık günü olarak tüm dünyada görme engellerimizin yaşadığı sıkıntıları anlatmak adına önemli bir gün.  Özellikle görme engelli vatandaşlarımız en büyük sıkıntıyı erişebilirlikte yaşıyor. Özellikle kılavuz yolların olmadığı, sesli trafik işaretlerinin olmadığı yerlerde görme engellilerimiz büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bunun üstesinden tamamen teknolojinin gelişmesiyle geçilebilir. Görme engellilerimiz bu anlamda teknoloji hızla kullanabilmekte. Bunlardan bir de akıllı bastonlar. Bu bastonlar aynı zamanda telefondan bağlantı yapılarak nereye gidileceğini size navigasyon aracılığıyla size sağlarken, önünüze çıkan engelleri de tamamen göstererek herhangi bir tehlikenin oluşmasını önler.  Vestel’e kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Manisa’nın en büyük şirketi. Hem ekonomik olarak hem de sosyal farkındalık olarak büyük destekler sağlıyor. Özellikle kadın alanında sağladığı çok önemli destekler var” diye konuştu. AKINCI; “VESTEL İLE HERKES İÇİN DAHA ERİŞİLEBİLİR DAHA EŞİT BİR DÜNYA” Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı, “Vestel’in Mayıs ayında ilkini gerçekleştirdiği Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda atılan adımlar görme engelliler için üretilen WeWALK akıllı baston bağışına dönüştürüldü. Vestel, geliştirdiği üstün ve yenilikçi teknolojilerin yanı sıra herkes için daha erişilebilir ve daha eşit bir dünya yaratma vizyonuyla da çalışmalarını sürdürüyor. Vestel, Zorlu Holding'in de desteğiyle 2019'da insanların sorunlarını çözmek amacıyla dünya çapında inovasyonlar geliştiren Young Guru Academy'sinden gençlerle birlikte geliştirdiği akıllı baston WeWALK projesiyle görme engelli bireylerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor” dedi.  WeWALK BM’İN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ PROJELERDEN… Bugün tam 59 ülkede kullanılan WeWALK, bel üzeri ve baş hizasındaki engelleri algılayıp kullanıcıyı uyarabiliyor, sesli navigasyon verebiliyor. TIME dergisi tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından birisi seçilen WeWALK aynı zamanda gelişim aşamasındayken Birleşmiş Milletler'in örnek gösterdiği bir proje oldu. Thomas Edison adına verilen Edison Ödülleri'nde Altın Ödül'ü ilk kez ülkemize getiren proje, yıllar içerisinde oluşturduğu bilgi birikimini, teknolojisini, üretim altyapısını, tecrübeli kadrosunu, engellilerin sosyal hayata tam ve eşit anlamda katılımlarını sağlamak için kullanan Zorlu Holding ve Vestel'in katkılarıyla büyüyerek devam ediyor.-
Türkiye'nin öncü teknoloji şirketi Vestel, mayıs ayında gerçekleştirilen Vestel Manisa Yarı Maratonu'nda atılan her bir adımı görme engelli öğrenciler için bağışa dönüştürmüştü. Vestel, 15 Ekim Dünya Görme Engelliler Günü öncesinde Manisa Valiliği ile birlikte 15 görme engelli öğrenciyi WeWALK akıllı bastonlarıyla buluşturdu.

 Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen törene Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Vestel'i temsilen Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı ve Vestel Beyaz Eşya Yönetim Sistemleri ve Müşteri İlişkileri Müdürü Volkan Akan katıldı.

GÜLGEÇ; “VESTEL’E KURUMUMUZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, “ Farkındalık günü olarak tüm dünyada görme engellerimizin yaşadığı sıkıntıları anlatmak adına önemli bir gün.  Özellikle görme engelli vatandaşlarımız en büyük sıkıntıyı erişebilirlikte yaşıyor. Özellikle kılavuz yolların olmadığı, sesli trafik işaretlerinin olmadığı yerlerde görme engellilerimiz büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bunun üstesinden tamamen teknolojinin gelişmesiyle geçilebilir. Görme engellilerimiz bu anlamda teknoloji hızla kullanabilmekte. Bunlardan bir de akıllı bastonlar. Bu bastonlar aynı zamanda telefondan bağlantı yapılarak nereye gidileceğini size navigasyon aracılığıyla size sağlarken, önünüze çıkan engelleri de tamamen göstererek herhangi bir tehlikenin oluşmasını önler.  Vestel’e kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Manisa’nın en büyük şirketi. Hem ekonomik olarak hem de sosyal farkındalık olarak büyük destekler sağlıyor. Özellikle kadın alanında sağladığı çok önemli destekler var” diye konuştu.

AKINCI; “VESTEL İLE HERKES İÇİN DAHA ERİŞİLEBİLİR DAHA EŞİT BİR DÜNYA”

Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı, “Vestel’in Mayıs ayında ilkini gerçekleştirdiği Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda atılan adımlar görme engelliler için üretilen WeWALK akıllı baston bağışına dönüştürüldü. Vestel, geliştirdiği üstün ve yenilikçi teknolojilerin yanı sıra herkes için daha erişilebilir ve daha eşit bir dünya yaratma vizyonuyla da çalışmalarını sürdürüyor. Vestel, Zorlu Holding'in de desteğiyle 2019'da insanların sorunlarını çözmek amacıyla dünya çapında inovasyonlar geliştiren Young Guru Academy'sinden gençlerle birlikte geliştirdiği akıllı baston WeWALK projesiyle görme engelli bireylerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor” dedi. 

WeWALK BM’İN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ PROJELERDEN…

Bugün tam 59 ülkede kullanılan WeWALK, bel üzeri ve baş hizasındaki engelleri algılayıp kullanıcıyı uyarabiliyor, sesli navigasyon verebiliyor. TIME dergisi tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından birisi seçilen WeWALK aynı zamanda gelişim aşamasındayken Birleşmiş Milletler'in örnek gösterdiği bir proje oldu. Thomas Edison adına verilen Edison Ödülleri'nde Altın Ödül'ü ilk kez ülkemize getiren proje, yıllar içerisinde oluşturduğu bilgi birikimini, teknolojisini, üretim altyapısını, tecrübeli kadrosunu, engellilerin sosyal hayata tam ve eşit anlamda katılımlarını sağlamak için kullanan Zorlu Holding ve Vestel'in katkılarıyla büyüyerek devam ediyor.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.