YALANCI BAHAR TARIMI ‘DON’DURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.04.2022 - 15:49, Güncelleme: 22.04.2022 - 15:49
 

YALANCI BAHAR TARIMI ‘DON’DURDU

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son günlerde Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden zarar gören üreticiler ve ürünler hakkında yaptığı açıklamada Manisa’da üzüm bağlarında meydana gelen zararı da açıkladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin beklentilerini dile getirdiği basın açıklamasında, FAO verilerine göre, Türkiye'nin, 2020 yılında dünya kayısı üretiminin yüzde 24,4’ünü, ihracatının ise yüzde 57’sini gerçekleştirerek ilk sırada yer aldığını belirtti. 1500 DÖNÜM ZARAR GÖRDÜ Açıklamasında son günlerde Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden zarar gören üreticiler ve ürünler hakkında bilgi veren Bayraktar, “Manisa Saruhanlı’da 15-16 Nisan tarihlerinde üzüm bağlarında 1500 dönümlük bir alanda don zararı görüldü. TARSİM bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Giresun ve Keşap’ta kuvvetli esen lodos, fındık ağaçlarında yaprak ve meyve dökülmelerine yol açtı. Fırtına, seralara önemli ölçüde zarar verdi. Manavgat'ta çıkan hortum zarara yol açtı ve ürünler zarar gördü. Hortumda 10 sera zarar gördü. Amasya’da etkili olan fırtına sonrası Kızılca köyündeki seralarda ürünler zarar gördü. Nevşehir Ürgüp’te 50, Gülşehir’de 35 ve Avanos’ta 20 sera meydana gelen fırtına sonucu zarar gördü” ifadelerini kullandı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son günlerde Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden zarar gören üreticiler ve ürünler hakkında yaptığı açıklamada Manisa’da üzüm bağlarında meydana gelen zararı da açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin beklentilerini dile getirdiği basın açıklamasında, FAO verilerine göre, Türkiye'nin, 2020 yılında dünya kayısı üretiminin yüzde 24,4’ünü, ihracatının ise yüzde 57’sini gerçekleştirerek ilk sırada yer aldığını belirtti.

1500 DÖNÜM ZARAR GÖRDÜ

Açıklamasında son günlerde Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden zarar gören üreticiler ve ürünler hakkında bilgi veren Bayraktar, “Manisa Saruhanlı’da 15-16 Nisan tarihlerinde üzüm bağlarında 1500 dönümlük bir alanda don zararı görüldü. TARSİM bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Giresun ve Keşap’ta kuvvetli esen lodos, fındık ağaçlarında yaprak ve meyve dökülmelerine yol açtı. Fırtına, seralara önemli ölçüde zarar verdi. Manavgat'ta çıkan hortum zarara yol açtı ve ürünler zarar gördü. Hortumda 10 sera zarar gördü. Amasya’da etkili olan fırtına sonrası Kızılca köyündeki seralarda ürünler zarar gördü. Nevşehir Ürgüp’te 50, Gülşehir’de 35 ve Avanos’ta 20 sera meydana gelen fırtına sonucu zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.