YILDIRAY DEMİRTAŞ “HER OKUL BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZSIN”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2022 - 14:30, Güncelleme: 14.10.2022 - 14:30
 

YILDIRAY DEMİRTAŞ “HER OKUL BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZSIN”

Yunusemre ilçesinde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, lise olmak üzere tüm okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılı proje koordinatörlerine TÜBİTAK ve TEKNOFEST bilgilendirme semineri Çağatay Uluçay İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminer Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş’ın açılış konuşması ile devam etti. İl ARGE sorumlusu Mine Ayyıldız tarafından başvuru tarihleri ve teknik bilgiler paylaşıldı. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “2020-2021-2022’de oranlara baktığımızda 2020’de 14 TÜBİTAK müracaatı varken 2021’de 40 2022’de 115 TÜBİTAK müracaatı olmuş. TEKNOFEST’te 2020’de 32, 2021’de 54, 2022’de 132 müracaat olduğunu görüyoruz. Her okul bir başarı hikâyesi yazsın” dedi. BİZ BİR OKULU DİĞER BİR OKULLA YARIŞTIRMIYORUZ Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş konuşmanın devamında şöyle dedi; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına giderken biz Yunusemre ilçesi olarak göreve geldiğimizde şunu söyledik, ‘Yunusemre tam sahada Yunusemre zirvede’ diyerek bir vizyon belirledik, tüm okulları ziyaret edeceğiz. Kapatılan köy okullarda dâhil olmak üzere hepsiyle birebir ilgileniyoruz. Yüzyıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ne söylediyse bugünde geçerli sözler var. Bu milletin evlatları bu ülkede lav olmak istiyorlarsa, proje üretecekler, çalışacaklar, kardeş olacaklar, bir olacaklar bunları da okullarla yapacağız. Biz bir okulu diğer bir okulla yarıştırmıyoruz. Kendi imkânları ölçüsünde projeleri yapacak” dedi. Seminer katılımcıların soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

Yunusemre ilçesinde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, lise olmak üzere tüm okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılı proje koordinatörlerine TÜBİTAK ve TEKNOFEST bilgilendirme semineri Çağatay Uluçay İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminer Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş’ın açılış konuşması ile devam etti. İl ARGE sorumlusu Mine Ayyıldız tarafından başvuru tarihleri ve teknik bilgiler paylaşıldı.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “2020-2021-2022’de oranlara baktığımızda 2020’de 14 TÜBİTAK müracaatı varken 2021’de 40 2022’de 115 TÜBİTAK müracaatı olmuş. TEKNOFEST’te 2020’de 32, 2021’de 54, 2022’de 132 müracaat olduğunu görüyoruz. Her okul bir başarı hikâyesi yazsın” dedi.

BİZ BİR OKULU DİĞER BİR OKULLA YARIŞTIRMIYORUZ

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş konuşmanın devamında şöyle dedi;

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına giderken biz Yunusemre ilçesi olarak göreve geldiğimizde şunu söyledik, ‘Yunusemre tam sahada Yunusemre zirvede’ diyerek bir vizyon belirledik, tüm okulları ziyaret edeceğiz. Kapatılan köy okullarda dâhil olmak üzere hepsiyle birebir ilgileniyoruz. Yüzyıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ne söylediyse bugünde geçerli sözler var. Bu milletin evlatları bu ülkede lav olmak istiyorlarsa, proje üretecekler, çalışacaklar, kardeş olacaklar, bir olacaklar bunları da okullarla yapacağız.
Biz bir okulu diğer bir okulla yarıştırmıyoruz. Kendi imkânları ölçüsünde projeleri yapacak” dedi.

Seminer katılımcıların soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.