Yunusemre’de Kaysü Polemiği Devam Ediyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2021 - 10:02, Güncelleme: 10.06.2021 - 10:02
 

Yunusemre’de Kaysü Polemiği Devam Ediyor

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş, İYİ Parti’nin KAYSÜ hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi. İYİ Parti’nin KAYSÜ ve başka konularda sürekli bilgiden yoksun ve yalan iddialarla gündemde kalmaya çalıştığını belirten Ulaş, “Havanda su dövüyorlar. Milletimiz bugüne kadar bu tarz siyasi girişimlere paye vermedi, bundan sonra da vermez” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Manisa Adliyesi önünde açıklamada bulunarak, Yunusemre Belediyesi’ni hedef alan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Tufan Akan’a cevap Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş’tan geldi. Ulaş, Akan’ın kendini gündemde tutmak adına ne yapacağını şaşırdığına vurgu yaptığı açıklamasında; “İYİ Parti, siyaset üretemedikçe gündemde kalmak, kendilerini ön plana çıkarmak çabasıyla çırpınmaktadır. İçeriği yalan, asılsız haberlerle milletimizi ve basını meşgul etmektedir. Önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da AK Parti Grubu olarak açıkça sorduk. İddia ettikleri mahkeme kararlarını Meclis’e gösterdik ve açıp okuduk. Alınan KAYSÜ (Çöp Toplama ve Bertaraf Bedeli Ücretlendirmesi) ücret tarifesinin ilgili kanuna istinaden 2019 yılından beri Büyükşehir komisyonlarınca belirlenip, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını, ilçe belediyesinin de takdir yetkisi olsun diye ilçe belediye meclislerince de karara bağlandığını anlattık. KAYSÜ bedelinin alınmasının Türkiye Cumhuriyeti’nde büyükşehir belediyelerince kanuni zorunluluk olduğunu ifade ettik” şeklinde konuştu. KAYSÜ BEDELİNİ ALAN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ Açıklamasının devamında bu bedellerin Millet İttifakı’na ait belediyelerce de alındığını hatırlatan Ulaş, Akan’ın cevaplaması için şu soruları yöneltti: “Alınan mahkeme kararlarında tarifenin belirlenmesinde ilçe belediye meclisinin onayına ihtiyaç olmadığı hususundaki yürütme durdurma kararını Büyükşehir Meclisi huzurunda dava tutanaklarından okuduk ve sorduk. Alınan yürütme durdurma kararı ilçe belediyesi meclisinden alınan fazladan onaya ilişkin olup büyükşehir belediye meclisinin kararını bozmadığı halde daha önceki açıklamalarımıza rağmen, 17 ilçemizde de bu usül uygulanırken, kanunsuz bir olay varmış gibi adliyelerin kapısında neden siyasi şov yapılmaktadır? Manisa’da ortak oldukları ve bu ücreti alan Millet İttifakı belediyelerine neden aynı davayı açmıyorlar? Mahkeme kararıyla iptal ettiremeyecekleri, kanunla belirlenmiş belediye gelir kalemini hangi maksatla mahkemeye taşıdılar? İYİ Parti’nin belediye başkanlığını aldığı Tire ve Nazilli gibi ilçelerde parti mensupları belediyelerini mahkemeye verdiler mi? Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti sözcüsü ve Akhisar Belediye Meclis üyesi kendi belediyesini mahkemeye verdi mi? Amaç belediye gelirini azaltarak vatandaşa hizmeti engellemek midir?” “BOŞ MUHABBETTEN BIKMADILAR” İYİ Partili Akan’ın elle tutulur bir siyaset üretemediğini savunan Ulaş açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; “Bu soruların cevabını daha önce de alamadık, şimdi de alamayacağımızı biliyoruz. O yüzden cevapları biz verelim. İYİ Parti’nin amacı; ‘Bu millet Manisa’da bize bir tane bile belediye başkanlığını layık görmedi, gündemde nasıl kalırız’dır.”
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş, İYİ Parti’nin KAYSÜ hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi. İYİ Parti’nin KAYSÜ ve başka konularda sürekli bilgiden yoksun ve yalan iddialarla gündemde kalmaya çalıştığını belirten Ulaş, “Havanda su dövüyorlar. Milletimiz bugüne kadar bu tarz siyasi girişimlere paye vermedi, bundan sonra da vermez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Manisa Adliyesi önünde açıklamada bulunarak, Yunusemre Belediyesi’ni hedef alan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Tufan Akan’a cevap Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş’tan geldi. Ulaş, Akan’ın kendini gündemde tutmak adına ne yapacağını şaşırdığına vurgu yaptığı açıklamasında; “İYİ Parti, siyaset üretemedikçe gündemde kalmak, kendilerini ön plana çıkarmak çabasıyla çırpınmaktadır. İçeriği yalan, asılsız haberlerle milletimizi ve basını meşgul etmektedir. Önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da AK Parti Grubu olarak açıkça sorduk. İddia ettikleri mahkeme kararlarını Meclis’e gösterdik ve açıp okuduk. Alınan KAYSÜ (Çöp Toplama ve Bertaraf Bedeli Ücretlendirmesi) ücret tarifesinin ilgili kanuna istinaden 2019 yılından beri Büyükşehir komisyonlarınca belirlenip, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını, ilçe belediyesinin de takdir yetkisi olsun diye ilçe belediye meclislerince de karara bağlandığını anlattık. KAYSÜ bedelinin alınmasının Türkiye Cumhuriyeti’nde büyükşehir belediyelerince kanuni zorunluluk olduğunu ifade ettik” şeklinde konuştu.

KAYSÜ BEDELİNİ ALAN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Açıklamasının devamında bu bedellerin Millet İttifakı’na ait belediyelerce de alındığını hatırlatan Ulaş, Akan’ın cevaplaması için şu soruları yöneltti: “Alınan mahkeme kararlarında tarifenin belirlenmesinde ilçe belediye meclisinin onayına ihtiyaç olmadığı hususundaki yürütme durdurma kararını Büyükşehir Meclisi huzurunda dava tutanaklarından okuduk ve sorduk. Alınan yürütme durdurma kararı ilçe belediyesi meclisinden alınan fazladan onaya ilişkin olup büyükşehir belediye meclisinin kararını bozmadığı halde daha önceki açıklamalarımıza rağmen, 17 ilçemizde de bu usül uygulanırken, kanunsuz bir olay varmış gibi adliyelerin kapısında neden siyasi şov yapılmaktadır? Manisa’da ortak oldukları ve bu ücreti alan Millet İttifakı belediyelerine neden aynı davayı açmıyorlar? Mahkeme kararıyla iptal ettiremeyecekleri, kanunla belirlenmiş belediye gelir kalemini hangi maksatla mahkemeye taşıdılar? İYİ Parti’nin belediye başkanlığını aldığı Tire ve Nazilli gibi ilçelerde parti mensupları belediyelerini mahkemeye verdiler mi? Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti sözcüsü ve Akhisar Belediye Meclis üyesi kendi belediyesini mahkemeye verdi mi? Amaç belediye gelirini azaltarak vatandaşa hizmeti engellemek midir?”

BOŞ MUHABBETTEN BIKMADILAR”

İYİ Partili Akan’ın elle tutulur bir siyaset üretemediğini savunan Ulaş açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; “Bu soruların cevabını daha önce de alamadık, şimdi de alamayacağımızı biliyoruz. O yüzden cevapları biz verelim. İYİ Parti’nin amacı; ‘Bu millet Manisa’da bize bir tane bile belediye başkanlığını layık görmedi, gündemde nasıl kalırız’dır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.