Zelkova Bonsai Bakımı Nasıl Yapılır?

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2022 - 14:03, Güncelleme: 07.11.2022 - 14:03
 

Zelkova Bonsai Bakımı Nasıl Yapılır?

Zelkova bonsai çiçeği, birine hediye çiçek gönderilmek ya da götürülmek istendiğinde en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Güzel görüntüsünden dolayı iç mekanlarda da tercih edilen çiçek ofis dekorasyonunda da kullanılmaktadır. Bonsai Çiçeğinin Adı Nereden Gelir? Bonsai çiçeği dünyaya Japonya ve Çin üzerinden yayılmıştır. Çiçeğe baktığımızda minyatür bir ağaç gibi görünür bu da onun en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer alır. Bonsai ağacı anlamı bon ve sai kelimelerinden gelmektedir. Bon saksı sai ise ağaç şeklinde Türkçeye çevrilmektedir. Bonsai Çiçeğinin Bakımı Bonsai bakımı yapılırken dikkatli olmak gerekir. Her ne kadar ağaç gibi görüntüsü olsa da oldukça hassas bir bitkidir. Gerekli ilgi ve alakanın gösterilmemesi bitkinin kurumasına neden olabilir. Sulama ve budama gibi işlemlerin belli aralıklarla yapılması gerekir. Zelkova bonsai bakımı yapılırken saksısının da zaman zaman değiştirilmesi gereklidir. Bonsai Çiçeğinin Saksısı Nasıl Olmalı? Zelkova bonsai ağacı saksının içerisinde hava alma deliğinin olması gerekir. Bu sayede yukarıdan su döküldüğünde suyun aşağıya kadar inip inmediğini de kontrol etmiş olursunuz. Eğer saksının altında su görmüyorsanız bu durumda altı kapalı demektir ve bu da çiçeğin çürümesine neden olabilir.  Çiçeğin bakımı esnasında toprağının da kontrol edilmesi gerekir. Saksıdaki toprağı ara sıra yenilediğinizde çiçeğin gelişimi daha hızlı olur. Çiçeklerde toprak değişimi önemli bir konudur. Bu çiçeğin toprağının 2 yılda ya da 3 yılda bir değiştirilmesi faydalı olacaktır. Zelkova Bonsai Çiçek Açar Mı? Bonsai ağacı çiçek açabilir. Düzenli olarak bakımlarının yapılması durumunda açık pembe renginde ya da beyaz renkte çiçek açabilirler. Çiçek açma dönemi genellikle yazın olur. Çiçek 10 yaşına kadar her baharda tomurcuklanır. Bonsai Çiçeği Nasıl Budanır? Bonsai ağacının bakımı arasında budama da var demiştik. Budama işlemi mutlaka bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Doğru budama tekniği kullanılması durumunda çiçek daha uzun ömürlü ve dayanıklı olur. Budamanın yaprakların solması beklenmesi gerekir. Yaprakların yenileyebilmesi için uzun dallar kesilerek şekillendirilebilir. Ana dal hariç diğer dallar makasla budanabilir. İstanbul Çiçekleri sitemizden bonsai hakkında detaylı bilgi alabilir, sipariş vermek için https://istanbulcicekleri.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zelkova bonsai çiçeği, birine hediye çiçek gönderilmek ya da götürülmek istendiğinde en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Güzel görüntüsünden dolayı iç mekanlarda da tercih edilen çiçek ofis dekorasyonunda da kullanılmaktadır.

Bonsai Çiçeğinin Adı Nereden Gelir?

Bonsai çiçeği dünyaya Japonya ve Çin üzerinden yayılmıştır. Çiçeğe baktığımızda minyatür bir ağaç gibi görünür bu da onun en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer alır. Bonsai ağacı anlamı bon ve sai kelimelerinden gelmektedir. Bon saksı sai ise ağaç şeklinde Türkçeye çevrilmektedir.

Bonsai Çiçeğinin Bakımı

Bonsai bakımı yapılırken dikkatli olmak gerekir. Her ne kadar ağaç gibi görüntüsü olsa da oldukça hassas bir bitkidir. Gerekli ilgi ve alakanın gösterilmemesi bitkinin kurumasına neden olabilir. Sulama ve budama gibi işlemlerin belli aralıklarla yapılması gerekir. Zelkova bonsai bakımı yapılırken saksısının da zaman zaman değiştirilmesi gereklidir.

Bonsai Çiçeğinin Saksısı Nasıl Olmalı?

Zelkova bonsai ağacı saksının içerisinde hava alma deliğinin olması gerekir. Bu sayede yukarıdan su döküldüğünde suyun aşağıya kadar inip inmediğini de kontrol etmiş olursunuz. Eğer saksının altında su görmüyorsanız bu durumda altı kapalı demektir ve bu da çiçeğin çürümesine neden olabilir.  Çiçeğin bakımı esnasında toprağının da kontrol edilmesi gerekir. Saksıdaki toprağı ara sıra yenilediğinizde çiçeğin gelişimi daha hızlı olur. Çiçeklerde toprak değişimi önemli bir konudur. Bu çiçeğin toprağının 2 yılda ya da 3 yılda bir değiştirilmesi faydalı olacaktır.

Zelkova Bonsai Çiçek Açar Mı?

Bonsai ağacı çiçek açabilir. Düzenli olarak bakımlarının yapılması durumunda açık pembe renginde ya da beyaz renkte çiçek açabilirler. Çiçek açma dönemi genellikle yazın olur. Çiçek 10 yaşına kadar her baharda tomurcuklanır.

Bonsai Çiçeği Nasıl Budanır?

Bonsai ağacının bakımı arasında budama da var demiştik. Budama işlemi mutlaka bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Doğru budama tekniği kullanılması durumunda çiçek daha uzun ömürlü ve dayanıklı olur. Budamanın yaprakların solması beklenmesi gerekir. Yaprakların yenileyebilmesi için uzun dallar kesilerek şekillendirilebilir. Ana dal hariç diğer dallar makasla budanabilir.

İstanbul Çiçekleri sitemizden bonsai hakkında detaylı bilgi alabilir, sipariş vermek için https://istanbulcicekleri.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.