Salihli Ovasında yerli domatesler hasat ediliyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2020 - 14:30, Güncelleme: 01.07.2020 - 14:30
 

Salihli Ovasında yerli domatesler hasat ediliyor

MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE LEZZETİYLE TALEP GÖREN YERLİ DOMATESİNDE HASAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI.
Manisa’nın Salihli ilçesinde lezzetiyle talep gören yerli domatesinde hasat çalışmaları başladı. Sofraların vazgeçilmezlerinden olan ve Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Salihli’nin Kemerdamları Mahallesinde nisan ayında toprakla buluşan domates fideleri meyvelerini verdi, tarlalarda hasat çalışmaları başladı. Hasat eden üreticileri tarlada ziyaret eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Salihli’nin Kemerdamları Mahallesinde yetiştirilen domateslerin hasat çalışmaları başladı. Salihli’de toplam 3.000 dekar, Kemerdamları Mahallesi’nde ise 250 dekarlık alanda sofralık domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Üreticilerimiz bir dekarlık alandan 6 ton verim almaktadır. Lezzetiyle, aromasıyla ün kazanmış Kemerdamları Domatesi Manisa ve çevre illerin hallerine gönderilmektedir. Hasat sezonunun üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve kazancı bol bir sezon diliyorum.” dedi. Hasat çalışmalarına Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Kemerdamları Mahalle Muhtarı Ahmet Ayyıldız ve üreticiler katıldı.
MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE LEZZETİYLE TALEP GÖREN YERLİ DOMATESİNDE HASAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Manisa’nın Salihli ilçesinde lezzetiyle talep gören yerli domatesinde hasat çalışmaları başladı.

Sofraların vazgeçilmezlerinden olan ve Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Salihli’nin Kemerdamları Mahallesinde nisan ayında toprakla buluşan domates fideleri meyvelerini verdi, tarlalarda hasat çalışmaları başladı.

Hasat eden üreticileri tarlada ziyaret eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Salihli’nin Kemerdamları Mahallesinde yetiştirilen domateslerin hasat çalışmaları başladı. Salihli’de toplam 3.000 dekar, Kemerdamları Mahallesi’nde ise 250 dekarlık alanda sofralık domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Üreticilerimiz bir dekarlık alandan 6 ton verim almaktadır. Lezzetiyle, aromasıyla ün kazanmış Kemerdamları Domatesi Manisa ve çevre illerin hallerine gönderilmektedir. Hasat sezonunun üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve kazancı bol bir sezon diliyorum.” dedi.

Hasat çalışmalarına Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Kemerdamları Mahalle Muhtarı Ahmet Ayyıldız ve üreticiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.