Sarıgöl’de pekmez üretimine başlandı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2020 - 15:08, Güncelleme: 13.10.2020 - 15:08
 

Sarıgöl’de pekmez üretimine başlandı

MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDE S.S. SARIGÖL MERKEZ VE MAHALLELERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ TARAFINDAN BU SEZON HASAT EDİLEN ÜRÜNLERDEN PEKMEZ VE ÜZÜM SUYU ÜRETİMİNE BAŞLANDI.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından bu sezon hasat edilen ürünlerden pekmez ve üzüm suyu üretimine başlandı. Sarıgöl’de faaliyet gösteren S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif bu yıl hasat edilen üzümlerden pekmez ve üzüm suyu üretimine başlandı. Ayrıca kooperatif tarafından kurutma serasında biber, domates, patlıcan gibi ürünler de kurutularak pazarlardaki yerini alacak. Önümüzdeki yıllarda daha fazla üretime geçileceğini belirten S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleri Tarımsal Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Bu yıl kooperatif olarak üzümden pekmez yapımına ve üzüm suyu çıkarmaya başladık. Bu bizim ilk denememiz. Ayrıca sebze kurutma seramızda doğal domates, üzüm çekirdeği, patlıcan, fasulye, biber kurutarak satışlarına başlayacağız. Buradan satılan ürünlerle kooperatifimize gelir sağlayacağız" dedi.
MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDE S.S. SARIGÖL MERKEZ VE MAHALLELERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ TARAFINDAN BU SEZON HASAT EDİLEN ÜRÜNLERDEN PEKMEZ VE ÜZÜM SUYU ÜRETİMİNE BAŞLANDI.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından bu sezon hasat edilen ürünlerden pekmez ve üzüm suyu üretimine başlandı.

Sarıgöl’de faaliyet gösteren S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif bu yıl hasat edilen üzümlerden pekmez ve üzüm suyu üretimine başlandı. Ayrıca kooperatif tarafından kurutma serasında biber, domates, patlıcan gibi ürünler de kurutularak pazarlardaki yerini alacak. Önümüzdeki yıllarda daha fazla üretime geçileceğini belirten S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleri Tarımsal Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Bu yıl kooperatif olarak üzümden pekmez yapımına ve üzüm suyu çıkarmaya başladık. Bu bizim ilk denememiz. Ayrıca sebze kurutma seramızda doğal domates, üzüm çekirdeği, patlıcan, fasulye, biber kurutarak satışlarına başlayacağız. Buradan satılan ürünlerle kooperatifimize gelir sağlayacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.