Sökülen ağaçlar yeniden toprakla buluştu

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2018 - 15:06, Güncelleme: 24.01.2018 - 15:06
 

Sökülen ağaçlar yeniden toprakla buluştu

Manisa’da 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesinin ilk etabında çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sırasında zarar vermeden sökülmek zorunda kalınan ağaçlar farklı bir noktada yeniden toprakla buluşturuldu.Başbakanlık Toplu...
Manisa’da 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesinin ilk etabında çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sırasında zarar vermeden sökülmek zorunda kalınan ağaçlar farklı bir noktada yeniden toprakla buluşturuldu.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında sona yaklaşılıyor. Binaların, altyapı çalışmalarının tamamlandığı projede şu anda ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve peyzaj yapılıyor. Çalışmalar kapsamında 33 bin metrekare koruluk alan oluşturulurken; 15 bin farklı türde fidan toprakla buluşturuluyor. Paket Arıtma Tesislerinin yapımı sırasında sökülerek belediye serasına taşınıp saksılara ekilen 25 ağaç da bir yıl aranın ardından tekrar toprakla buluşturuldu. Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, geçen yıl sökülen 25 ağaçtan 24’ünün yeniden dikildiğini ifade etti. Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bölgemizde ağaçlandırma çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. TOKİ’nin bütün altyapı yatırımları kanalizasyon ve paket arıtma sorununun çözülmesi için ilgili taraflar ile görüşmeler yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yağcılar, Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi, Muradiye ve Akgedik bölgesinin atık sularını toplayacak kalıcı bir arıtma tesisi yapılacak. Bu tesis yapılıncaya kadar TOKİ alanının 1, 2 ve 3. etabının arıtması atık sularının toplanacağı geçici paket arıtma tesisini tamamladık. Tesisin yapımı sırasında bölgedeki 25 ağacımızı sökerek seramıza nakletmiştik. O dönemde bu konuda ‘belediye ağaç katliamı yapıyor’ diyerek spekülasyonlar da üretilmişti. Şimdiyse o ağaçlar yeniden toprakla buluşturuluyor. Şu anda 262 fidan toprakla buluşturuluyor. Proje kapsamında 15 bin fidanın dikimi yapılarak Akgedik güzel bir görünüme kavuşturulacak” diye konuştu.Paket arıtma tesisi hakkında da bilgi veren Kaya, “Paket arıtmamız sabit depo ve 12 adet portatif tanktan oluşuyor. Her tank bin kişi kapasiteli, 12 tank toplamda 12 bin kişiye hizmet verecek. Kalıcı Atıksu Arıtma tesisi yapıldığı zaman bu tesis kalkacak ve 12 ayrı mahallemizde hizmet verecek. Tesisimizin etrafı beton istinat ve tel çitlerle çevrildi. Tel içerisine 150 adet leylandi ağacı dikildi. Yol kaldırım ve banket yapılarak tesis güzel bir görünüme kavuşturuldu. Kaldırımlara 16 adet top akasya dikildi. Daha sonra bakım ve işletme için giriş kapıları oluşturuldu. Güvenlik önlemleri haricinde her türlü uyarı levhaları asıldı. Bağımsız enerji direği ve tesis içine bağımsız trafo yerleştirildi. Tesisimiz, vatandaşımıza ve hayvanlara karşı oluşabilecek tehlikelerden arındırıldı” dedi.
Manisa’da 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesinin ilk etabında çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sırasında zarar vermeden sökülmek zorunda kalınan ağaçlar farklı bir noktada yeniden toprakla buluşturuldu.Başbakanlık Toplu...

Manisa’da 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesinin ilk etabında çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sırasında zarar vermeden sökülmek zorunda kalınan ağaçlar farklı bir noktada yeniden toprakla buluşturuldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında sona yaklaşılıyor. Binaların, altyapı çalışmalarının tamamlandığı projede şu anda ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve peyzaj yapılıyor. Çalışmalar kapsamında 33 bin metrekare koruluk alan oluşturulurken; 15 bin farklı türde fidan toprakla buluşturuluyor. Paket Arıtma Tesislerinin yapımı sırasında sökülerek belediye serasına taşınıp saksılara ekilen 25 ağaç da bir yıl aranın ardından tekrar toprakla buluşturuldu. Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, geçen yıl sökülen 25 ağaçtan 24’ünün yeniden dikildiğini ifade etti. Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bölgemizde ağaçlandırma çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. TOKİ’nin bütün altyapı yatırımları kanalizasyon ve paket arıtma sorununun çözülmesi için ilgili taraflar ile görüşmeler yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yağcılar, Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi, Muradiye ve Akgedik bölgesinin atık sularını toplayacak kalıcı bir arıtma tesisi yapılacak. Bu tesis yapılıncaya kadar TOKİ alanının 1, 2 ve 3. etabının arıtması atık sularının toplanacağı geçici paket arıtma tesisini tamamladık. Tesisin yapımı sırasında bölgedeki 25 ağacımızı sökerek seramıza nakletmiştik. O dönemde bu konuda ‘belediye ağaç katliamı yapıyor’ diyerek spekülasyonlar da üretilmişti. Şimdiyse o ağaçlar yeniden toprakla buluşturuluyor. Şu anda 262 fidan toprakla buluşturuluyor. Proje kapsamında 15 bin fidanın dikimi yapılarak Akgedik güzel bir görünüme kavuşturulacak” diye konuştu.

Paket arıtma tesisi hakkında da bilgi veren Kaya, “Paket arıtmamız sabit depo ve 12 adet portatif tanktan oluşuyor. Her tank bin kişi kapasiteli, 12 tank toplamda 12 bin kişiye hizmet verecek. Kalıcı Atıksu Arıtma tesisi yapıldığı zaman bu tesis kalkacak ve 12 ayrı mahallemizde hizmet verecek. Tesisimizin etrafı beton istinat ve tel çitlerle çevrildi. Tel içerisine 150 adet leylandi ağacı dikildi. Yol kaldırım ve banket yapılarak tesis güzel bir görünüme kavuşturuldu. Kaldırımlara 16 adet top akasya dikildi. Daha sonra bakım ve işletme için giriş kapıları oluşturuldu. Güvenlik önlemleri haricinde her türlü uyarı levhaları asıldı. Bağımsız enerji direği ve tesis içine bağımsız trafo yerleştirildi. Tesisimiz, vatandaşımıza ve hayvanlara karşı oluşabilecek tehlikelerden arındırıldı” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.