16 YAŞINDAKİ GENÇ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2017 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2017 - 11:07
 

16 YAŞINDAKİ GENÇ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Manisa’da, Prof. Dr. Cüneyt Temiz ve ekibi yine bir ilke imza attı. Bir gencin omuriliğinde yer alan 10 santimetre büyüklüğünde, oldukça riskli ve tehlikeli olan tümör başarılı bir operasyonla alındı. 16 yaşındaki Kadir Ceylan sağlığına kavuştu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde (MCBÜ) bir ilk gerçekleştirildi. Bir gencin omuriliğindeki 10 santimetre uzunluğunda, oldukça riskli ve tehlikeli olan tümör başarılı operasyonla ameliyat edilerek alındı. Ameliyat sonrası 16 yaşındaki Kadir Ceylan sağlığına kavuştu. PROF. DR. CÜNEYİT TEMİZ ANLATTI Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. Cüneyit Temiz böylesi bir riskli ameliyatı nasıl başardıklarını anlattı. Temiz, "Kadir Ceylan’in omuriliği içinde yaklaşık 10 santim uzunluğunda omuriliği içinde yer almış bir tümör vardı. Bu tümör Kadir’in kollarında ve bacaklarında kuvvetsizlik yaratmaya başlamıştı. Bu bölge son derece tehlikeli bir bölgedir, solunum merkezinin olduğu kollara ve bacaklar emir veren sinirlerini olduğu tehlikeli bir bölgedir. Bu bölgede bu tür tümörleri çıkarmak son derece zordur, nerede ise imkansızdır ve hastalarda ameliyatlardan sonra çoğunlukla kollarında ve bacaklarında ciddi kuvvetsizliklerle uyanırlar. Kadirin yaşı 16 çok genç daha bütün hayatını etkileyecek olan tümör ilerliyor gördük bu tümörün içerisine girerek bu tümörü çıkarmayı planladık. Riskli ve ciddi bir ameliyattı. Çok şükür girdik tümörü çıkardık. Kadir’e de her hangi bir sıkıntı vermedik. Şu anda kollarını ve bacaklarını kullanıyor, yürüyebiliyor, kendi işini kendi de göre biliyor. Daha önceleri ameliyatlar yapmıştık ancak bu kadar üzün ve büyük tümör almamıştık ve bildiğim çok riskli ve önemli olan bu ameliyat ilk defa oldu. Doç. Dr. Mustafa Barutçuoğlu, Dr. Gökhan Vatandaş, Dr. Coşkun Köseoğlu olmak üzere diğer ekibimle birlikte tamamı yaptık" diye konuştu. KADİR CEYLAN "ÇOK İYİYİM" Omuriliğinde ki tümörden dolayı daha önce annesini kaybeden Kadir Ceylan (16) yapılan ameliyat sonrasında doktorlarına teşekkür ederken “Şimdi çok iyiyim, ellerimde önceden hiç kuvvet yoktu, şimdi iyi. Ameliyat olduktan sonra hemen his ettim. Kollarımı kaldıramıyordum şimdi kaldırıyorum. Yürümeye başladım, çok rahatlıkla yürüyor kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum."dedi. İKİNCİ DÖNEM OKULUMA DA GİDECEM Omuriliğindeki tümörden dolayı okuluna da gidemeyen Kadir Ceylan, "Artık iyileştim. Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyorum. İkinci dönem Allah'ın izniyle okuluma da başlayacağım."ifadelerine yer verdi. EVLADIMI KURTARDILAR TEŞEKKÜR EDİYORUM Baba Salim Ceylan ise oğlunun ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu görünce çok mutlu olduğunu belirtti. Selim Ceylan, duygularını şu sözlerle ifade etti; "Daha önce doktorlar ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler, ancak başarılı olacağını çok inandık ve başarılı bir ameliyat geçirdi. Başta Dr. Cüneyit beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum, oğlumu kurtardılar, kendilerine minnet tarım." 
Manisa’da, Prof. Dr. Cüneyt Temiz ve ekibi yine bir ilke imza attı. Bir gencin omuriliğinde yer alan 10 santimetre büyüklüğünde, oldukça riskli ve tehlikeli olan tümör başarılı bir operasyonla alındı. 16 yaşındaki Kadir Ceylan sağlığına kavuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde (MCBÜ) bir ilk gerçekleştirildi. Bir gencin omuriliğindeki 10 santimetre uzunluğunda, oldukça riskli ve tehlikeli olan tümör başarılı operasyonla ameliyat edilerek alındı. Ameliyat sonrası 16 yaşındaki Kadir Ceylan sağlığına kavuştu.
PROF. DR. CÜNEYİT TEMİZ ANLATTI
Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. Cüneyit Temiz böylesi bir riskli ameliyatı nasıl başardıklarını anlattı. Temiz, "Kadir Ceylan’in omuriliği içinde yaklaşık 10 santim uzunluğunda omuriliği içinde yer almış bir tümör vardı. Bu tümör Kadir’in kollarında ve bacaklarında kuvvetsizlik yaratmaya başlamıştı. Bu bölge son derece tehlikeli bir bölgedir, solunum merkezinin olduğu kollara ve bacaklar emir veren sinirlerini olduğu tehlikeli bir bölgedir. Bu bölgede bu tür tümörleri çıkarmak son derece zordur, nerede ise imkansızdır ve hastalarda ameliyatlardan sonra çoğunlukla kollarında ve bacaklarında ciddi kuvvetsizliklerle uyanırlar. Kadirin yaşı 16 çok genç daha bütün hayatını etkileyecek olan tümör ilerliyor gördük bu tümörün içerisine girerek bu tümörü çıkarmayı planladık. Riskli ve ciddi bir ameliyattı. Çok şükür girdik tümörü çıkardık. Kadir’e de her hangi bir sıkıntı vermedik. Şu anda kollarını ve bacaklarını kullanıyor, yürüyebiliyor, kendi işini kendi de göre biliyor. Daha önceleri ameliyatlar yapmıştık ancak bu kadar üzün ve büyük tümör almamıştık ve bildiğim çok riskli ve önemli olan bu ameliyat ilk defa oldu. Doç. Dr. Mustafa Barutçuoğlu, Dr. Gökhan Vatandaş, Dr. Coşkun Köseoğlu olmak üzere diğer ekibimle birlikte tamamı yaptık" diye konuştu.
KADİR CEYLAN "ÇOK İYİYİM"
Omuriliğinde ki tümörden dolayı daha önce annesini kaybeden Kadir Ceylan (16) yapılan ameliyat sonrasında doktorlarına teşekkür ederken “Şimdi çok iyiyim, ellerimde önceden hiç kuvvet yoktu, şimdi iyi. Ameliyat olduktan sonra hemen his ettim. Kollarımı kaldıramıyordum şimdi kaldırıyorum. Yürümeye başladım, çok rahatlıkla yürüyor kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum."dedi.
İKİNCİ DÖNEM OKULUMA DA GİDECEM
Omuriliğindeki tümörden dolayı okuluna da gidemeyen Kadir Ceylan, "Artık iyileştim. Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyorum. İkinci dönem Allah'ın izniyle okuluma da başlayacağım."ifadelerine yer verdi.
EVLADIMI KURTARDILAR TEŞEKKÜR EDİYORUM
Baba Salim Ceylan ise oğlunun ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu görünce çok mutlu olduğunu belirtti. Selim Ceylan, duygularını şu sözlerle ifade etti; "Daha önce doktorlar ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler, ancak başarılı olacağını çok inandık ve başarılı bir ameliyat geçirdi. Başta Dr. Cüneyit beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum, oğlumu kurtardılar, kendilerine minnet tarım." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.