2 LİRAYA DERT DİNLİYOR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.02.2022 - 18:47, Güncelleme: 21.02.2022 - 18:47
 

2 LİRAYA DERT DİNLİYOR!

Manisa’da pazarcı esnafı Yasin Kemal, tezgahına astığı ‘Dert Dinlenir 2 Lira’ şeklindeki yazısı, görenlerin yüzünü güldürüyor.
Manisa’da pazarcılık yapan Yasin Kamal, tezgahında domates, salatalık, biber satmakla kalmıyor aynı zamanda dert dinleyerek de vatandaşlara hizmet ediyor. Pazara gelen vatandaşların zamlar nedeniyle yüzlerinde gördüğü üzüntü ve sıkıntıyı anlık da olsa yok etmek, onları tebessüm ettirmek için böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Kamal, “İnsanların moralleri yerinde değil. Bizde moral olması, gördüklerinde tebessüm etmeleri için böyle bir ironi yapalım dedik. İnsanlar bu yazıyı görünce yüzleri gülüyor. Bizde seviniyoruz, insanların hoşuna gittiği zaman. İnsanların yüzünü güldürmek iyidir. Bu etikete bakıp gülen de oluyor. Bunun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayınlayan da oluyor.” dedi. “PARA ALMADIM, ÜSTÜNE ÇAY ISMARLADIM” Tezgahındaki yazıyı görenlerin dertlerini anlatmak için yanına geldiğini söyleyen Kamal, “Cumartesi günü vatandaşın bir tanesi gelip derdini anlattı. Dertlerini dinledim, çay da söyledim ona. 2 lira dedik ama para da almadık. Baktık vatandaş çok dertli para da almadık. Üstüne çay parasını da ben ödedim. Şu kadar maaş alıyorum; 2 poşet şey aldım 100 lira tuttu dedi. Çok dertliydi. Ot, birkaç tane de sebze almış. Peynir zaten alamamış” diye konuştu. “KONSEPT NEYİ GÖSTERİR BİLEMEYİZ” Bunu gerçekten bir işe çevirip çevirmeyeceğini zamanla göreceğini söyleyen Kamal, “Konsept neyi gösterir bilemeyiz” dedi. KÜÇÜK DOMATESİN TANESİ 1 BUÇUK LİRA! Vatandaşın tane olarak sebze ve meyve almaya başladığını söyleyen Yasin Kamal, “İnsanların alım gücü düştü. Tane ile almak istiyorlar. Bizde ne yapalım kıramıyoruz. Tane ile veriyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Küçük domatesin tanesi 1 buçuk lira. Orta boy salata 1 tanesi 1 lira 30 kuruş. Halci aradı şimdi ürünleri satabildin mi diye soruyor. Satamadım. Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten” dedi.
Manisa’da pazarcı esnafı Yasin Kemal, tezgahına astığı ‘Dert Dinlenir 2 Lira’ şeklindeki yazısı, görenlerin yüzünü güldürüyor.

Manisa’da pazarcılık yapan Yasin Kamal, tezgahında domates, salatalık, biber satmakla kalmıyor aynı zamanda dert dinleyerek de vatandaşlara hizmet ediyor. Pazara gelen vatandaşların zamlar nedeniyle yüzlerinde gördüğü üzüntü ve sıkıntıyı anlık da olsa yok etmek, onları tebessüm ettirmek için böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Kamal, “İnsanların moralleri yerinde değil. Bizde moral olması, gördüklerinde tebessüm etmeleri için böyle bir ironi yapalım dedik. İnsanlar bu yazıyı görünce yüzleri gülüyor. Bizde seviniyoruz, insanların hoşuna gittiği zaman. İnsanların yüzünü güldürmek iyidir. Bu etikete bakıp gülen de oluyor. Bunun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayınlayan da oluyor.” dedi.

“PARA ALMADIM, ÜSTÜNE ÇAY ISMARLADIM”

Tezgahındaki yazıyı görenlerin dertlerini anlatmak için yanına geldiğini söyleyen Kamal, “Cumartesi günü vatandaşın bir tanesi gelip derdini anlattı. Dertlerini dinledim, çay da söyledim ona. 2 lira dedik ama para da almadık. Baktık vatandaş çok dertli para da almadık. Üstüne çay parasını da ben ödedim. Şu kadar maaş alıyorum; 2 poşet şey aldım 100 lira tuttu dedi. Çok dertliydi. Ot, birkaç tane de sebze almış. Peynir zaten alamamış” diye konuştu.

“KONSEPT NEYİ GÖSTERİR BİLEMEYİZ”

Bunu gerçekten bir işe çevirip çevirmeyeceğini zamanla göreceğini söyleyen Kamal, “Konsept neyi gösterir bilemeyiz” dedi.

KÜÇÜK DOMATESİN TANESİ 1 BUÇUK LİRA!

Vatandaşın tane olarak sebze ve meyve almaya başladığını söyleyen Yasin Kamal, “İnsanların alım gücü düştü. Tane ile almak istiyorlar. Bizde ne yapalım kıramıyoruz. Tane ile veriyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Küçük domatesin tanesi 1 buçuk lira. Orta boy salata 1 tanesi 1 lira 30 kuruş. Halci aradı şimdi ürünleri satabildin mi diye soruyor. Satamadım. Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.