6.5 ASIRLIK VAKIF ESERİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2017 - 10:59, Güncelleme: 30.12.2017 - 10:59
 

6.5 ASIRLIK VAKIF ESERİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

Adakale mahallesinde bulunan 664 yıllık İlyas bey mescidi Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun hale getiriliyor.
HABER TURAN IŞIK Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Adakale Mahallesi’nde, Saruhanbey dönemlerinde yaptırılan; Manisa’nın ilk mescitlerinden olan İlyasbey Mescidi asırlardır ayakta durmaya çalışıyor.   SARUHANLILAR DÖMENİDE YAPILMIŞTI Bundan tam 664 yıl önce Saruhanbey dönemlerinde; Saruhanbey'in oğlu İlyas Bey tarafından H.764 yılında yani 1350 li yıllarında yaptırılan mescit, Manisa'nin ilk mescidi olarak da biliniyor. İlyasbey Mescidi şimdi zamana karşı direnmeye çalışıyor.   6.5 ASIRLIK VAKIF ESERİ ASLINA UYGUN OLACAK İlyasbey Mescidi akıf eseri olduğu için, Kültür Bakanlığı bütçesiyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü himayesinde restorasyon çalışmaları yapıldı. Mescidin tümü üzerinde yapılan restorasyon çalışmaları ile kayıtlardaki gibi aslına uygun hale getiriliyor.   2018 İLK YARISI TAMALANARAK İBADETE AÇILACAK Dış restorasyonu tamamlanan mescidin önümüzdeki günlerde iç restorasyonu ve çevre düzenlemeleri de tamamlandıktan sonra ibadete açılacak.  
Adakale mahallesinde bulunan 664 yıllık İlyas bey mescidi Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun hale getiriliyor.
HABER
TURAN IŞIK

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Adakale Mahallesi’nde, Saruhanbey dönemlerinde yaptırılan; Manisa’nın ilk mescitlerinden olan İlyasbey Mescidi asırlardır ayakta durmaya çalışıyor.
 
SARUHANLILAR DÖMENİDE YAPILMIŞTI
Bundan tam 664 yıl önce Saruhanbey dönemlerinde; Saruhanbey'in oğlu İlyas Bey tarafından H.764 yılında yani 1350 li yıllarında yaptırılan mescit, Manisa'nin ilk mescidi olarak da biliniyor. İlyasbey Mescidi şimdi zamana karşı direnmeye çalışıyor.


 
6.5 ASIRLIK VAKIF ESERİ ASLINA UYGUN OLACAK
İlyasbey Mescidi akıf eseri olduğu için, Kültür Bakanlığı bütçesiyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü himayesinde restorasyon çalışmaları yapıldı. Mescidin tümü üzerinde yapılan restorasyon çalışmaları ile kayıtlardaki gibi aslına uygun hale getiriliyor.
 
2018 İLK YARISI TAMALANARAK İBADETE AÇILACAK
Dış restorasyonu tamamlanan mescidin önümüzdeki günlerde iç restorasyonu ve çevre düzenlemeleri de tamamlandıktan sonra ibadete açılacak.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.