BAĞIŞLANAN ARSANIN KADERİ UZUN YILLARDIR BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2017 - 10:48, Güncelleme: 27.12.2017 - 10:48
 

BAĞIŞLANAN ARSANIN KADERİ UZUN YILLARDIR BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Manisalı hayırsever merhum Suphi Egemen’in yanında yarım asır boyunca çalışan Saime ve Muhittin Özyıldız çifti, Egemen’in okul yapımı için bağışladığı arsanın üzerinde bulunan bağ evinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Yaşlı çift, 10 yıldır okul yapılıp yapılmayacağı belirsizliğinin tedirginliği ile yaşıyor.
HABER ÖZLEM UNCU Manisalı merhum Suphi Egemen’in yanında 50 yıl boyunca çalışan Saime ve Muhittin Özyıldız çifti, Egemen tarafından okul yapımı için bağışlanan arsanın üzerinde bulunan bağ evinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Özyıldız çifti hem arazinin bakımını yapıyor hem de araziyi çevreden gelebilecek olumsuzluklardan koruyor. Yaşlı çift, 10 yıldır okul yapılacağı söylentilerinden kaynaklanan bu belirsizliğin tedirginliği ile yaşıyor. YAŞLI ÇİFTİN VEARAZİNİN AKIBETİ NETLEŞTİRİLSİN Şehzadeler ilçesi Spil Mahallesi Muhtarı Şakir Kaya, mahallesinde bulunan; hayırseverin bağışladığı arazide yıllardır yaşamlarını sürdüren çiftin durumunu anlattı. Muhtar Kaya; “Saime ve eşi Hacı Muhittin kardeşlerim, rahmetli Suphi Bey’in 50 yıllık emektarlarıdır. Suphi Bey’e yaşadığı zamanlarda ve vefatından sonra da çok emekleri geçmiştir. Hala daha Hayırsever Suphi Bey’in arazisinde kendilerine yaşamaları için tahsis ettiği evde otururlar. Suphi Bey vefat edeli yaklaşık 7 yıl oldu. Hayırsever’in vefatından sonra da emektarları olan bu kardeşlerim araziye gözü gibi sahip çıkıp koruyup kollarlar. Bu arazinin biran önce belirsizlikten kurtulmasını istiyoruz. Ben Spil Mahalle Muhtarı Şakir Kaya olarak şunları istiyorum. Buraya, yetkililer tarafından düşünülen kompleks okul biran önce yapılsın.  Yaşları 70’i geçmiş bu emektar ailemizin de içi rahat etsin artık. Onlar da hem bu muallaktan kurtulsun hem de yetkililer bu kardeşlerimiz için ellerinden gelen gerekli özeni göstersin. Kısacası, hem emektarların hem de arazinin akıbeti biran önce netleştirilsin” dedi. HAYIRSEVER’İN VASİYETİ VAR Hayırsever Suphi Egemen’in emektarlarından Saime Özyıldız iseşu sözlerle konuştu, “Biz eşimle birlikte rahmetli Suphi Bey’in emektarlarıyız. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Çok iyi, beyefendi bir insandı. Suphi Bey rahmetli olmadan önce bu araziyi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlarken, yetkililere bizleri de şu şekilde anlatmış, “Ben Spil Mahallesi’ndeki arazimi size bağışlıyorum fakat benim yanımda yıllardır çalışan emektarlarım var. Siz bu araziye okul yaparken, emektarlarımın rahatı kaçmasın. Çalışanlarımın rahatı kaçmayacak şekilde faaliyette bulunun” demiş. Eşimle benim düşüncem de şöyle; yetkililer bizim burada oturmamıza izin verirler ise, biz yine burada oturmayı kabul ediyoruz. Otururuz da. Ama yıllardır yaşadığımız bu evimiz yıkılacaksa ve biz buralardan gitmek zorunda kalacaksak, biz busefer de düzenli bir gelire ihtiyaç duyacağız. Bu durumda yetkililerimizin bize yapacağı yardım da bize, düzenli bir gelir sağlamak olur. Bunca yıldan sonra ve bu yaştan sonra eşimle mağdur olarak ortada kalmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.      
Manisalı hayırsever merhum Suphi Egemen’in yanında yarım asır boyunca çalışan Saime ve Muhittin Özyıldız çifti, Egemen’in okul yapımı için bağışladığı arsanın üzerinde bulunan bağ evinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Yaşlı çift, 10 yıldır okul yapılıp yapılmayacağı belirsizliğinin tedirginliği ile yaşıyor.
HABER
ÖZLEM UNCU

Manisalı merhum Suphi Egemen’in yanında 50 yıl boyunca çalışan Saime ve Muhittin Özyıldız çifti, Egemen tarafından okul yapımı için bağışlanan arsanın üzerinde bulunan bağ evinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Özyıldız çifti hem arazinin bakımını yapıyor hem de araziyi çevreden gelebilecek olumsuzluklardan koruyor. Yaşlı çift, 10 yıldır okul yapılacağı söylentilerinden kaynaklanan bu belirsizliğin tedirginliği ile yaşıyor.

YAŞLI ÇİFTİN VEARAZİNİN AKIBETİ NETLEŞTİRİLSİN
Şehzadeler ilçesi Spil Mahallesi Muhtarı Şakir Kaya, mahallesinde bulunan; hayırseverin bağışladığı arazide yıllardır yaşamlarını sürdüren çiftin durumunu anlattı. Muhtar Kaya; “Saime ve eşi Hacı Muhittin kardeşlerim, rahmetli Suphi Bey’in 50 yıllık emektarlarıdır. Suphi Bey’e yaşadığı zamanlarda ve vefatından sonra da çok emekleri geçmiştir. Hala daha Hayırsever Suphi Bey’in arazisinde kendilerine yaşamaları için tahsis ettiği evde otururlar. Suphi Bey vefat edeli yaklaşık 7 yıl oldu. Hayırsever’in vefatından sonra da emektarları olan bu kardeşlerim araziye gözü gibi sahip çıkıp koruyup kollarlar. Bu arazinin biran önce belirsizlikten kurtulmasını istiyoruz. Ben Spil Mahalle Muhtarı Şakir Kaya olarak şunları istiyorum. Buraya, yetkililer tarafından düşünülen kompleks okul biran önce yapılsın.  Yaşları 70’i geçmiş bu emektar ailemizin de içi rahat etsin artık. Onlar da hem bu muallaktan kurtulsun hem de yetkililer bu kardeşlerimiz için ellerinden gelen gerekli özeni göstersin. Kısacası, hem emektarların hem de arazinin akıbeti biran önce netleştirilsin” dedi.

HAYIRSEVER’İN VASİYETİ VAR
Hayırsever Suphi Egemen’in emektarlarından Saime Özyıldız iseşu sözlerle konuştu, “Biz eşimle birlikte rahmetli Suphi Bey’in emektarlarıyız. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Çok iyi, beyefendi bir insandı. Suphi Bey rahmetli olmadan önce bu araziyi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlarken, yetkililere bizleri de şu şekilde anlatmış, “Ben Spil Mahallesi’ndeki arazimi size bağışlıyorum fakat benim yanımda yıllardır çalışan emektarlarım var. Siz bu araziye okul yaparken, emektarlarımın rahatı kaçmasın. Çalışanlarımın rahatı kaçmayacak şekilde faaliyette bulunun” demiş. Eşimle benim düşüncem de şöyle; yetkililer bizim burada oturmamıza izin verirler ise, biz yine burada oturmayı kabul ediyoruz. Otururuz da. Ama yıllardır yaşadığımız bu evimiz yıkılacaksa ve biz buralardan gitmek zorunda kalacaksak, biz busefer de düzenli bir gelire ihtiyaç duyacağız. Bu durumda yetkililerimizin bize yapacağı yardım da bize, düzenli bir gelir sağlamak olur. Bunca yıldan sonra ve bu yaştan sonra eşimle mağdur olarak ortada kalmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.