BİTMEYEN GÖLETE BİTTİ DEMESİNLER

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2017 - 12:49, Güncelleme: 26.12.2017 - 12:49
 

BİTMEYEN GÖLETE BİTTİ DEMESİNLER

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ tarafından yapılan açıklamada, Gevenlik Göleti ve Sulaması’nın inşa yapım çalışmalarında sona gelindiği belirtiliyordu. Ancak, göletin yapıldığı mahallenin muhtarı ile vatandaşlar, "Siyasiler kimi kandırıyor? Bitmeyen gölete, bitti demesinler" sözleriyle Özdağ’ın açıklamalarına tepki gösterdiler. İddialara göre; göletteki yapımcı firma bırakıp gittiği için, bir yıldır çalışma yapılamıyor. Tarım arazilerine çekilen borularının çalınmasıyla da, kanallar kapatılmamış durumda.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesindeki paklıdere üzerine inşa edilen Gevenlik Göleti ve Sulamasının 2018 yılının başında tamamlanacağını söyledi. Bu açıklamaların basında yer almasının ardından, Sarıçam Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri açıklamaya tepki göstererek, açıklamaların gerçeklik payı olmadığını dile getirdi. GÖLETİN İNŞA EDİLDİĞİ MAHALLE TEPKİ GÖSTERDİ Gevenlik Göleti, Saruhanlı’ya bağlı Sarıçam Mahallesi’ndeki Paklıdere üzerine 2013 yılında gölet inşaatına başlanıldı. Göletin yapımında 2 tane firma çalıştı, ikisi de çalışmayı bırakıp gitti. Sözleşmeye göre, 2014 yılında tamamlanarak su tutma çalışmalarına başlanılacaktı. 4 yıl geçti Gevenlik Göleti ve Sulamasının yapımını üstlenen ikinci firma da işi bıraktı. "BÜYÜKLERİMİZ GÖLET BİTTİ DİYOR AMA ÇİFTÇİLERİMİZ TARLASINA GİREMİYOR" AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, Gevenlik Göleti ve Sulamasının 2018 yılının başında tamamlanacağını söylemesi üzerine açıklamalarda bulunan Sarıçam Mahalle Muhtarı Osman Kabaklıoğlu; "Büyüklerimiz bu baraj bitti diyorlar ama çiftçilerimiz tarlasına giremiyor, zeytin hasatlarını yapamıyorlar. Yüklenici firma sözde boruları döşeyecekti. Alınan borular yetmediği için, kanalları açıkta bırakıp gitti. Yeniden boru döşenmesi için ihaleye ne zaman çıkılacağı bilinmiyor. Sayın Milletvekilimiz Selçuk Özdağ diyor ki; Gevenlik Göleti 2018 yılının başında bitecek. Yarım bırakıp gidilen, su bile tutmayan gölet nasıl biter? Kazılmış durumda olduğu için çiftçilerimiz tarlalarına da giremiyor. Geçtiğimiz gün bir traktör bu kanala devrildi, şükür ki ölen olmadı" dedi. SİYASİLER KİMİ KANDIRIYOR? Gölet inşasındaki aksaklıklar sonrası yaşananları anlatan Muhtar Kabaklıoğlu, şöyle devam etti; "Yüklenici firma boruları döşemek için kanalları açtı, boruları açıkta bıraktı. Gelen çaldı, giden çaldı. Büyük bölümü de üzeri kapatılmadığı için kırıldı. Bunlar bizim milli servetimiz. Yazık değil mi, eski ark sistemiyle mi sulama yapacaklar? Ova yollarımızı daralttılar, iki traktör yan yana geçemiyor. Açılan kanalların üstü kapatılsın ki bizler rahat rahat arazilerimizi işlemeye gidelim. Siyasiler kimi kandırıyor? Bitmeyen gölete, bitti demesinler."
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ tarafından yapılan açıklamada, Gevenlik Göleti ve Sulaması’nın inşa yapım çalışmalarında sona gelindiği belirtiliyordu. Ancak, göletin yapıldığı mahallenin muhtarı ile vatandaşlar, "Siyasiler kimi kandırıyor? Bitmeyen gölete, bitti demesinler" sözleriyle Özdağ’ın açıklamalarına tepki gösterdiler. İddialara göre; göletteki yapımcı firma bırakıp gittiği için, bir yıldır çalışma yapılamıyor. Tarım arazilerine çekilen borularının çalınmasıyla da, kanallar kapatılmamış durumda.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesindeki paklıdere üzerine inşa edilen Gevenlik Göleti ve Sulamasının 2018 yılının başında tamamlanacağını söyledi. Bu açıklamaların basında yer almasının ardından, Sarıçam Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri açıklamaya tepki göstererek, açıklamaların gerçeklik payı olmadığını dile getirdi.
GÖLETİN İNŞA EDİLDİĞİ MAHALLE TEPKİ GÖSTERDİ
Gevenlik Göleti, Saruhanlı’ya bağlı Sarıçam Mahallesi’ndeki Paklıdere üzerine 2013 yılında gölet inşaatına başlanıldı. Göletin yapımında 2 tane firma çalıştı, ikisi de çalışmayı bırakıp gitti. Sözleşmeye göre, 2014 yılında tamamlanarak su tutma çalışmalarına başlanılacaktı. 4 yıl geçti Gevenlik Göleti ve Sulamasının yapımını üstlenen ikinci firma da işi bıraktı.
"BÜYÜKLERİMİZ GÖLET BİTTİ DİYOR AMA ÇİFTÇİLERİMİZ TARLASINA GİREMİYOR"
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, Gevenlik Göleti ve Sulamasının 2018 yılının başında tamamlanacağını söylemesi üzerine açıklamalarda bulunan Sarıçam Mahalle Muhtarı Osman Kabaklıoğlu; "Büyüklerimiz bu baraj bitti diyorlar ama çiftçilerimiz tarlasına giremiyor, zeytin hasatlarını yapamıyorlar. Yüklenici firma sözde boruları döşeyecekti. Alınan borular yetmediği için, kanalları açıkta bırakıp gitti. Yeniden boru döşenmesi için ihaleye ne zaman çıkılacağı bilinmiyor. Sayın Milletvekilimiz Selçuk Özdağ diyor ki; Gevenlik Göleti 2018 yılının başında bitecek. Yarım bırakıp gidilen, su bile tutmayan gölet nasıl biter? Kazılmış durumda olduğu için çiftçilerimiz tarlalarına da giremiyor. Geçtiğimiz gün bir traktör bu kanala devrildi, şükür ki ölen olmadı" dedi.
SİYASİLER KİMİ KANDIRIYOR?
Gölet inşasındaki aksaklıklar sonrası yaşananları anlatan Muhtar Kabaklıoğlu, şöyle devam etti; "Yüklenici firma boruları döşemek için kanalları açtı, boruları açıkta bıraktı. Gelen çaldı, giden çaldı. Büyük bölümü de üzeri kapatılmadığı için kırıldı. Bunlar bizim milli servetimiz. Yazık değil mi, eski ark sistemiyle mi sulama yapacaklar? Ova yollarımızı daralttılar, iki traktör yan yana geçemiyor. Açılan kanalların üstü kapatılsın ki bizler rahat rahat arazilerimizi işlemeye gidelim. Siyasiler kimi kandırıyor? Bitmeyen gölete, bitti demesinler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.