DEVLETİN MALI YİNE ORTADA KALDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2017 - 11:12, Güncelleme: 30.12.2017 - 11:12
 

DEVLETİN MALI YİNE ORTADA KALDI

Manisa’daki bir okul binası eğitim öğretime kapatılarak adeta kaderine terk edildi. Haberlerimizin ardından milli eğitim yetkilileri harekete geçti, ancak sular durulunca yine sessiz kaldılar. Halk Eğitim Müdürlüğü "kurs açacağız" dedi; o da yapılmadı. Ardından anaokulu açılması için başlatılan girişimler netice vermedi. Daha sonra, mahalleli "en azından sağlık alanında kullanılsın" dedi; o girişimler de boş çıktı. Hal böyle olunca devletin malı yine ortada bırakıldı.
Yunusemre ilçesi Kayapınar Mahallesi'ndeki okul bundan 4 yıl önce eğitim öğretime tamamen kapatıldı, okul bir süre kullanılmadığı için mezbelelik hale geldi. Okulun kapatıldıktan sonrası mezbelelik durumu gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti. Denge, eğitim öğretim yuvasının içler acısı durumunu kamuoyuna duyurmuştu. HALK EĞİTİM KURSLAR AÇACAKTI Haberimizin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretim verilmeyen okulun İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilerek kurslar açılmasını sıcak baktı, ancak Yunusemre Halk Eğitim Müdürlüğü de yeterli kursiyer olamayacağı gerekçesiyle okulu faaliyete geçirmedi. MUHTAR ANAOKULU AÇILMASINI İSTEDİ AMA… Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzende Eren, mahalle sakinlerinin de istekleri ile en azından anasınıflarının burada açılmasını istedi ve durumu milli eğitim müdürlüğüne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anasınıfının açılmasının, öğretmen görevlendirilmesinin eğitim öğretim açısından uygun olmayacağı gerekçesiyle buna da müsaade etmedi. "BARİ SAĞLIK ALANINDA KULLANILSIN" TALEBİ Mahalleli bu okul binasının eğitim öğretim alanında kullanılmayacağını öğrenince, kaderine terk edilen okul binasının en azından sağlık alanında değerlendirilmesini istedi. Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek, halkın da büyük ihtiyacı olan bir sağlık merkezinin açılması için girişimlerde bulunuldu. Kaymakamlık, Sağlık Müdürlüğü ve ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler netice vermeyince, bina yeniden kaderine terkedildi. KAYAPINAR OKUL BİNASI SAHİPSİZ Mİ KALDI? Mahalle muhtarı Ferzende Eren son olarak yaptığı açıklamasında “Artık muhtar olarak ben üzerime düşeni yaptım. Okulun böyle kaderine terk edilmesini istemiyorum. Muhtarlık olarak sahip çıkıyoruz ancak boş olduğu için sürekli tahriplerle karşı karşıya kalıyor. Okulun çevresindeki tel örgüleri yıkılmış, duvarlarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından anlamsız yazılar yazılıyor. Bu da bizleri rahatsız ediyor. Mutlaka bu okul binasının sahiplendirilmesini istiyoruz. Vatandaşın parasıyla yapılıp bu şekilde çarçur edilen böyle yüzlerce okul var. Yazık değil mi?” dedi.
Manisa’daki bir okul binası eğitim öğretime kapatılarak adeta kaderine terk edildi. Haberlerimizin ardından milli eğitim yetkilileri harekete geçti, ancak sular durulunca yine sessiz kaldılar. Halk Eğitim Müdürlüğü "kurs açacağız" dedi; o da yapılmadı. Ardından anaokulu açılması için başlatılan girişimler netice vermedi. Daha sonra, mahalleli "en azından sağlık alanında kullanılsın" dedi; o girişimler de boş çıktı. Hal böyle olunca devletin malı yine ortada bırakıldı.

Yunusemre ilçesi Kayapınar Mahallesi'ndeki okul bundan 4 yıl önce eğitim öğretime tamamen kapatıldı, okul bir süre kullanılmadığı için mezbelelik hale geldi. Okulun kapatıldıktan sonrası mezbelelik durumu gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti. Denge, eğitim öğretim yuvasının içler acısı durumunu kamuoyuna duyurmuştu.


HALK EĞİTİM KURSLAR AÇACAKTI

Haberimizin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretim verilmeyen okulun İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilerek kurslar açılmasını sıcak baktı, ancak Yunusemre Halk Eğitim Müdürlüğü de yeterli kursiyer olamayacağı gerekçesiyle okulu faaliyete geçirmedi.

MUHTAR ANAOKULU AÇILMASINI İSTEDİ AMA…

Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzende Eren, mahalle sakinlerinin de istekleri ile en azından anasınıflarının burada açılmasını istedi ve durumu milli eğitim müdürlüğüne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anasınıfının açılmasının, öğretmen görevlendirilmesinin eğitim öğretim açısından uygun olmayacağı gerekçesiyle buna da müsaade etmedi.


"BARİ SAĞLIK ALANINDA KULLANILSIN" TALEBİ

Mahalleli bu okul binasının eğitim öğretim alanında kullanılmayacağını öğrenince, kaderine terk edilen okul binasının en azından sağlık alanında değerlendirilmesini istedi. Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek, halkın da büyük ihtiyacı olan bir sağlık merkezinin açılması için girişimlerde bulunuldu. Kaymakamlık, Sağlık Müdürlüğü ve ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler netice vermeyince, bina yeniden kaderine terkedildi.

KAYAPINAR OKUL BİNASI SAHİPSİZ Mİ KALDI?

Mahalle muhtarı Ferzende Eren son olarak yaptığı açıklamasında “Artık muhtar olarak ben üzerime düşeni yaptım. Okulun böyle kaderine terk edilmesini istemiyorum. Muhtarlık olarak sahip çıkıyoruz ancak boş olduğu için sürekli tahriplerle karşı karşıya kalıyor. Okulun çevresindeki tel örgüleri yıkılmış, duvarlarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından anlamsız yazılar yazılıyor. Bu da bizleri rahatsız ediyor. Mutlaka bu okul binasının sahiplendirilmesini istiyoruz. Vatandaşın parasıyla yapılıp bu şekilde çarçur edilen böyle yüzlerce okul var. Yazık değil mi?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.