KAVAKLIK TESİSİ İLE SU İSRAFI ÖNLENECEK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2022 - 19:47, Güncelleme: 06.04.2022 - 19:47
 

KAVAKLIK TESİSİ İLE SU İSRAFI ÖNLENECEK

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kullanılan günlük bin ton suyun arıtıldıktan sonra boşa akmasını önleyecek ‘kavaklık tesisi’ projesini hazırladı. Projeyle birlikte hem su israfının önlenmesi hem de kağıt ve hayvan yemi üretimine de katkı sağlanılması hedefleniyor.  KAĞIT VE YEM OLARAK DA KULLANILABİLECEK Manisa’da kısa bir süre önce kurulan ve kent merkezindeki ilk çevre derneği olma özelliğine sahip olan Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında üniversiteye kavaklık tesisi kurularak, arıtma suları toprakla buluşturulacak. Ayrıca kavaktan elde edilecek selülozdan hem kağıt sanayine girdi sağlanabilecek hem de yaprakları hayvan yemi olarak kullanılabilecek. BİN TON SU ARTIK BOŞA AKMAYACAK! Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Başkanı Abdülkadir Hasbutcu, projeye ilişkin; “Amacımız arıtma suyunu belli bir kotada taşıyıp, toprağa vermek. Üniversite de kavaklık kurarak, burada kullanılacak olan suyu hem kavak yetiştirmede kullanılacak hem de Manisa ovasının altında bulunan su rezervinin (yeraltı barajının) zenginleşmesine katkı sağlayacağız. Bunun içinde kavak dikerek birçok artı sağlayacağız. Günlük olarak boşa akan bin ton suyu yer altına vermiş olacağız ve kavakçılığı Manisa’da başlatacağız. Böylece kağıt sanayisine de girdi sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kullanılan günlük bin ton suyun arıtıldıktan sonra boşa akmasını önleyecek ‘kavaklık tesisi’ projesini hazırladı. Projeyle birlikte hem su israfının önlenmesi hem de kağıt ve hayvan yemi üretimine de katkı sağlanılması hedefleniyor. 

KAĞIT VE YEM OLARAK DA KULLANILABİLECEK

Manisa’da kısa bir süre önce kurulan ve kent merkezindeki ilk çevre derneği olma özelliğine sahip olan Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında üniversiteye kavaklık tesisi kurularak, arıtma suları toprakla buluşturulacak. Ayrıca kavaktan elde edilecek selülozdan hem kağıt sanayine girdi sağlanabilecek hem de yaprakları hayvan yemi olarak kullanılabilecek.

BİN TON SU ARTIK BOŞA AKMAYACAK!

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Başkanı Abdülkadir Hasbutcu, projeye ilişkin; “Amacımız arıtma suyunu belli bir kotada taşıyıp, toprağa vermek. Üniversite de kavaklık kurarak, burada kullanılacak olan suyu hem kavak yetiştirmede kullanılacak hem de Manisa ovasının altında bulunan su rezervinin (yeraltı barajının) zenginleşmesine katkı sağlayacağız. Bunun içinde kavak dikerek birçok artı sağlayacağız. Günlük olarak boşa akan bin ton suyu yer altına vermiş olacağız ve kavakçılığı Manisa’da başlatacağız. Böylece kağıt sanayisine de girdi sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.