KEÇİLER ÇİLEDEN ÇIKARDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2018 - 09:36, Güncelleme: 05.01.2018 - 09:36
 

KEÇİLER ÇİLEDEN ÇIKARDI

Manisa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Şehzadeler ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde,sokakta başıboş dolaşan keçiler vatandaşları çileden çıkardı
HABER ÖZLEM UNCU Çoğunluğu fabrikalarda çalışan vatandaşların oluşturduğu 13 bin nüfuslu ve bin haneli Akpınar Mahallesi’nde, yalnızca birkaç hanede bakılan keçiler, mahallenin huzurunu bozmaya yetti.Keçi sahiplerinin defalarca uyarılmasına rağmen; mahallelinin evlerine, bahçelerine, hatta okullarına dahi girerek zarar veren keçiler sebebiyle, vatandaşların sabrı taştı.   “İLGİSİZ SAHİPLERE CAYDIRICI CEZALAR KESİLSİN” Başıboş keçilerden dolayı artan tepkileri Denge’ye anlatan Muhtar BişarSaknuk şu ifadelere yer verdi, “ Mahallemizde keçi ve koyun sayımız fazla. Biz bu konuyu defalarca belediyemiz ile konuştuk. Hayvan sahipleri ile de istişare ettik fakat bir neticeye ulaşamadık. Biz Akpınarlılar olarak merkez mahallelerden biriyiz. Bu olumsuzluğun yaşanmaması için belediye yetkililerinden destek bekliyoruz. Keçi sahipleri de hayvanları ile ilgilensin. Bu hayvanları başıboş sokağa salıyorlar; bütün mahalleyi talan ediyorlar. Vatandaşların bahçesine girip çiçeklerini, ağaçlarını, süs bitkilerini yiyorlar. Muhtarlık binamızın etrafındaki ağaçları yediler. Belediye yetkililerimiz, ilgisiz hayvan sahiplerine ceza versin. Bu durum ancak bu şekilde önlenir diye düşünüyorum. Mesela, keçiler bir çam ağacını kemirmiş. Artık o çam ağacı büyümez, öldü. Yazık günah değil mi? Bir ağaç bir çocuk demektir bizim için. Caydırıcı cezalarla bu durumların acil önüne geçilsin. Okulların bahçelerine girip çocuklarımızı korkutuyorlar. Zararları büyük. Bu devirde, üstelik merkez bir mahallede bunların yaşanması çok üzücü ve ayıp” dedi.        
Manisa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Şehzadeler ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde,sokakta başıboş dolaşan keçiler vatandaşları çileden çıkardı
HABER
ÖZLEM UNCU

Çoğunluğu fabrikalarda çalışan vatandaşların oluşturduğu 13 bin nüfuslu ve bin haneli Akpınar Mahallesi’nde, yalnızca birkaç hanede bakılan keçiler, mahallenin huzurunu bozmaya yetti.Keçi sahiplerinin defalarca uyarılmasına rağmen; mahallelinin evlerine, bahçelerine, hatta okullarına dahi girerek zarar veren keçiler sebebiyle, vatandaşların sabrı taştı.
 


“İLGİSİZ SAHİPLERE CAYDIRICI CEZALAR KESİLSİN”
Başıboş keçilerden dolayı artan tepkileri Denge’ye anlatan Muhtar BişarSaknuk şu ifadelere yer verdi, “ Mahallemizde keçi ve koyun sayımız fazla. Biz bu konuyu defalarca belediyemiz ile konuştuk. Hayvan sahipleri ile de istişare ettik fakat bir neticeye ulaşamadık. Biz Akpınarlılar olarak merkez mahallelerden biriyiz. Bu olumsuzluğun yaşanmaması için belediye yetkililerinden destek bekliyoruz. Keçi sahipleri de hayvanları ile ilgilensin. Bu hayvanları başıboş sokağa salıyorlar; bütün mahalleyi talan ediyorlar. Vatandaşların bahçesine girip çiçeklerini, ağaçlarını, süs bitkilerini yiyorlar. Muhtarlık binamızın etrafındaki ağaçları yediler. Belediye yetkililerimiz, ilgisiz hayvan sahiplerine ceza versin. Bu durum ancak bu şekilde önlenir diye düşünüyorum. Mesela, keçiler bir çam ağacını kemirmiş. Artık o çam ağacı büyümez, öldü. Yazık günah değil mi? Bir ağaç bir çocuk demektir bizim için. Caydırıcı cezalarla bu durumların acil önüne geçilsin. Okulların bahçelerine girip çocuklarımızı korkutuyorlar. Zararları büyük. Bu devirde, üstelik merkez bir mahallede bunların yaşanması çok üzücü ve ayıp” dedi.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.