KİRASINI GEÇEN FATURAYI VİTRİNDE SERGİLİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2022 - 18:27, Güncelleme: 28.02.2022 - 18:27
 

KİRASINI GEÇEN FATURAYI VİTRİNDE SERGİLİYOR

Manisa’da dükkanının kirasından fazla elektrik faturası gelen bir fırıncı esnafı, tepkisini vitrinine asarak gösterdi.
Son dönemde yaşanan enerji fiyatlarının artması birçok sektörü etkilediği gibi fırıncı ve pastane esnafının da belini büktü. Manisa’da bir fırıncı esnafı kirasına 9 bin lira verdiği dükkanına yaklaşık 12 bin lira elektrik faturası gelince isyanını, ürünlerini koyduğu vitrin tezgahına asarak gösterdi. Fırına giren vatandaşlar, faturaları gördükçe esnafın haline acıdı. “ENERJİDEN KISTIK FATURA DAHA FAZLA GELDİ” 2022 yılına girmeden önce elektrik faturalarının 4 bin 500 TL geldiğini söyleyen fırıncı esnafı, “2 ay önce 4 bin 500 TL geliyordu. 1 ay önce yani ocakta 9 bin 500 TL geldi. Baktık çok pahalı geliyor, enerji tasarrufu yapalım dedik. Kısıtlama yaptık ancak biz kıstıkça fatura daha fazla geldi. Şubat ayında 11 bin 500 TL’lik elektrik faturası geldi. Faturayı görünce şok olduk” dedi. “BU ŞEKİLDE GİDERSE DAHA FAZLA AYAKTA DURAMAYIZ” Üretim maliyetlerinin her bir kalemine zam üstüne zam gelmesine karşılık sattıkları ürünlerde zam yapamadıklarını söyleyen esnaf, “Yılbaşından bu yana her kaleme 2-3 kat zam geldi. Üretim maliyeti artık belimizi büküyor. Ancak bu zamları ürünlerin fiyatına yansıtamıyoruz. Vatandaşın da hali ortada. Geçim derdinde herkes. Zam üstüne zam alıyoruz ama biz zam yapamıyoruz. 6 kişi buradan ekmek yiyor. Bu şekilde giderse daha fazla ayakta duramayız. Şu an okullar açık olduğu için ayaktayız. Yazın ne olur kestiremiyoruz. Bir şekilde kendimizi döndürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Manisa’da dükkanının kirasından fazla elektrik faturası gelen bir fırıncı esnafı, tepkisini vitrinine asarak gösterdi.

Son dönemde yaşanan enerji fiyatlarının artması birçok sektörü etkilediği gibi fırıncı ve pastane esnafının da belini büktü. Manisa’da bir fırıncı esnafı kirasına 9 bin lira verdiği dükkanına yaklaşık 12 bin lira elektrik faturası gelince isyanını, ürünlerini koyduğu vitrin tezgahına asarak gösterdi. Fırına giren vatandaşlar, faturaları gördükçe esnafın haline acıdı.

“ENERJİDEN KISTIK FATURA DAHA FAZLA GELDİ”

2022 yılına girmeden önce elektrik faturalarının 4 bin 500 TL geldiğini söyleyen fırıncı esnafı, “2 ay önce 4 bin 500 TL geliyordu. 1 ay önce yani ocakta 9 bin 500 TL geldi. Baktık çok pahalı geliyor, enerji tasarrufu yapalım dedik. Kısıtlama yaptık ancak biz kıstıkça fatura daha fazla geldi. Şubat ayında 11 bin 500 TL’lik elektrik faturası geldi. Faturayı görünce şok olduk” dedi.

“BU ŞEKİLDE GİDERSE DAHA FAZLA AYAKTA DURAMAYIZ”

Üretim maliyetlerinin her bir kalemine zam üstüne zam gelmesine karşılık sattıkları ürünlerde zam yapamadıklarını söyleyen esnaf, “Yılbaşından bu yana her kaleme 2-3 kat zam geldi. Üretim maliyeti artık belimizi büküyor. Ancak bu zamları ürünlerin fiyatına yansıtamıyoruz. Vatandaşın da hali ortada. Geçim derdinde herkes. Zam üstüne zam alıyoruz ama biz zam yapamıyoruz. 6 kişi buradan ekmek yiyor. Bu şekilde giderse daha fazla ayakta duramayız. Şu an okullar açık olduğu için ayaktayız. Yazın ne olur kestiremiyoruz. Bir şekilde kendimizi döndürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.