MANİSALI VATANDAŞLAR ‘KIZILAY’A AKIN ETTİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2023 - 17:10, Güncelleme: 06.02.2023 - 17:10
 

MANİSALI VATANDAŞLAR ‘KIZILAY’A AKIN ETTİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye’nin güney ve doğusunda hissedildi. 7.7'lik deprem felaketi sonrası Manisalı vatandaşlar kan verme ve yardım desteğinde bulunmak için Kızılay’a koştu. Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
7.7'lik deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu. Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, ETV mikrofonuna afet bölgesi için hazırlanan yardımları anlattı. "2 ADET AŞEVİ ARACIMIZ VAR" Efendioğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük depremlerinden birini yaşıyoruz. Türk Kızılay’ı Manisa Şubesi olarak deprem haberiyle beraber teyakkuz haline geçtik. 2 adet aşevi aracımız var. Bu araçların da 6 adet personeli var. Bu ekibimiz araçlarla birlikte sabahın erken saatinde yola çıktılar. Deprem sonrası afet bölgesinde hızlı bir şekilde çorba dağıtımına başlandı. Manisalılara kan bağışı çağrısında bulunuyoruz. Su, paketli hafif atıştırmalıklar, battaniye, kışlık giysiler ve kişisel bakım ürünlerini afet bölgesine ulaştırmamız gerekiyor. Manisalı tüm vatandaşlar deprem haberini aldığı gibi Kızılay’a koştular. 1 tırımız temin edildi ve tırımızı bugün yola çıkarıyoruz. Kan toplama çalışmalarımız hala devam ediyor ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği bilgisini aldım. 8 mobil ekibimiz sayesinde ilçelerde kan alımı işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu kan ihtiyacımız sadece bugünlük değil, ileriki günlerde de ihtiyacımız olabilir." dedi. "PANİK DÜZEYİNDE DEĞİLİZ" Efendioğlu, "Hepatit, sarılık veya bulaşıcı hastalıklar geçiren vatandaşlar kan veremez. Bazı ilaçları kullanan vatandaşlar da kan veremiyor. Kan stoklarımızda herhangi bir problem yok ama yıkılan bina ve yaralı sayılarından dolayı ileride lazım olabilir. Panik düzeyinde değiliz ama yine de yardım talep ediyoruz. Vatandaşlardan kan ve temel ihtiyaçlar konusunda destek bekliyoruz. Yıl içinde ihtiyaç sahiplerine tedarik ettiğimiz kışlık giyim ihtiyaçları bulunuyor. Burada bulunan kışlık kıyafetlerimizin bir kısmını hazırladık ve afet bölgesine gönderiyoruz." açıklamasında bulundu. "YOĞUN BİR KAN VERME İŞLEMİ VAR" Efendioğlu, "Organize Sanayi Bölgesi, Ulupark ve askeri bölgelerde de yoğun bir kan verme işlemi var. İkinci tırımız da dolma noktasına geldi. Tırımız hazır olduğu gibi afet bölgesine hareket edecek. Tüm kan veren vatandaşlara buradan teşekkür ediyorum. Bireysel yardımların yanında, birçok STK'ların da yardımları bizlere ulaşıyor. 24 saat açık bir durumdayız ve yardımları bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu "YARALARI SARMAK İÇİN GELDİK" İlk defa kan bağışında bulunan bir vatandaş, "Afeti yaşayan vatandaşların yaralarını sarmak için buraya geldik. Bugün; birlik, beraberlik ve bütünlük günüdür. Tüm vatandaşları buraya gelmelerini talep ediyorum. Üstümüze düşen görevi yapmak için buraya geldim." ifadesinde bulundu. Asude Onar
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye’nin güney ve doğusunda hissedildi. 7.7'lik deprem felaketi sonrası Manisalı vatandaşlar kan verme ve yardım desteğinde bulunmak için Kızılay’a koştu. Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

7.7'lik deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu. Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, ETV mikrofonuna afet bölgesi için hazırlanan yardımları anlattı.

"2 ADET AŞEVİ ARACIMIZ VAR"

Efendioğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük depremlerinden birini yaşıyoruz. Türk Kızılay’ı Manisa Şubesi olarak deprem haberiyle beraber teyakkuz haline geçtik. 2 adet aşevi aracımız var. Bu araçların da 6 adet personeli var. Bu ekibimiz araçlarla birlikte sabahın erken saatinde yola çıktılar. Deprem sonrası afet bölgesinde hızlı bir şekilde çorba dağıtımına başlandı. Manisalılara kan bağışı çağrısında bulunuyoruz. Su, paketli hafif atıştırmalıklar, battaniye, kışlık giysiler ve kişisel bakım ürünlerini afet bölgesine ulaştırmamız gerekiyor. Manisalı tüm vatandaşlar deprem haberini aldığı gibi Kızılay’a koştular. 1 tırımız temin edildi ve tırımızı bugün yola çıkarıyoruz. Kan toplama çalışmalarımız hala devam ediyor ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği bilgisini aldım. 8 mobil ekibimiz sayesinde ilçelerde kan alımı işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu kan ihtiyacımız sadece bugünlük değil, ileriki günlerde de ihtiyacımız olabilir." dedi.

"PANİK DÜZEYİNDE DEĞİLİZ"

Efendioğlu, "Hepatit, sarılık veya bulaşıcı hastalıklar geçiren vatandaşlar kan veremez. Bazı ilaçları kullanan vatandaşlar da kan veremiyor. Kan stoklarımızda herhangi bir problem yok ama yıkılan bina ve yaralı sayılarından dolayı ileride lazım olabilir. Panik düzeyinde değiliz ama yine de yardım talep ediyoruz. Vatandaşlardan kan ve temel ihtiyaçlar konusunda destek bekliyoruz. Yıl içinde ihtiyaç sahiplerine tedarik ettiğimiz kışlık giyim ihtiyaçları bulunuyor. Burada bulunan kışlık kıyafetlerimizin bir kısmını hazırladık ve afet bölgesine gönderiyoruz." açıklamasında bulundu.

"YOĞUN BİR KAN VERME İŞLEMİ VAR"

Efendioğlu, "Organize Sanayi Bölgesi, Ulupark ve askeri bölgelerde de yoğun bir kan verme işlemi var. İkinci tırımız da dolma noktasına geldi. Tırımız hazır olduğu gibi afet bölgesine hareket edecek. Tüm kan veren vatandaşlara buradan teşekkür ediyorum. Bireysel yardımların yanında, birçok STK'ların da yardımları bizlere ulaşıyor. 24 saat açık bir durumdayız ve yardımları bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu

"YARALARI SARMAK İÇİN GELDİK"

İlk defa kan bağışında bulunan bir vatandaş, "Afeti yaşayan vatandaşların yaralarını sarmak için buraya geldik. Bugün; birlik, beraberlik ve bütünlük günüdür. Tüm vatandaşları buraya gelmelerini talep ediyorum. Üstümüze düşen görevi yapmak için buraya geldim." ifadesinde bulundu. Asude Onar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.