PARA ÖDEMEK İSTEMEYEN ÇİFTÇİ AK PARTİLİ BİLEN’LE GÖRÜŞTÜ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2017 - 09:53, Güncelleme: 29.12.2017 - 09:53
 

PARA ÖDEMEK İSTEMEYEN ÇİFTÇİ AK PARTİLİ BİLEN’LE GÖRÜŞTÜ

Gazetemiz Denge, geçtiğimiz hafta Yuntdağ’ın 63 mahallesinde yaşayan vatandaşlardan yüksek miktarda para alan Çiftçi Mallarını Koruma Birliği’nin haberini gündeme taşımıştı. Konunun takibini ilk günden bu yana sürdüren ve probleme kökten çözüm arayan Yuntdağ Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma Turizm Kültür ve Spor Derneği ( YUNT-KÖY-DER) Başkanı Hayrullah Eser, Çiftçi Mallarını Koruma Birliği ile ilgili sorunları bir de AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’e anlattı.
HABER ÖZLEM UNCU  Dört yıl önce Manisa’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikteYuntdağ bölgesinde faaliyete geçen Çiftçi Mallarını Koruma Birliği’nde iddialara göre; koruma statüsünde 12 kişi çalışıyor. Bir başka iddia ise, Birliğin 63 mahalleden aldığı yüksek miktarlardaki koruma paralarıyla yalnızca çalışan 12 kişinin parasını karşıladığı yönünde. “KONUYU BAŞBAKAN YILDIRIM İLE GÖRÜŞECEĞİM” Manisa’daki Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile yaşadıkları sorunu AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ile görüşen YUNT-KÖY-DER Başkanı Hayrullah Eser, konu ile ilgili söz aldı. Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “ Siz, Yuntdağ bölgesinde yaşayan vatandaşlar olarak toplanıp, Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile ilgili problemlerinizi bana maddeler halinde yazılı belge halinde doküman olarak verin.  Ben bizzat bu konuyu sizden aldığım belgeler ile birlikte Ankara’da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey ile birebir görüşeceğim” dedi.   “BİRLİKLER KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMİYOR” Manisa Milletvekili İsmail Bilen, koruma birliklerinin kuruluşundan bu yana yürüttükleri faaliyetler ile ilgili şu bilgileri verdi, “Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile ilgili çıkan yasa çok eski. 1930’lara dayanıyor. Taktir edersiniz ki, o tarihlerde çıkan bu yasa günümüz şartlarına kesinlikle uymuyor. Koruma birlikleri ile ilgili ilk çıkan yasanın ardından yasada bir düzenlemeye gidildi,fakat etkili bir hizmet maddeleri içermediği ortada. Çiftçi mağdur.” “ÇİFTÇİNİN BİRLİK DIŞINA ÇIKMAHAKKI VAR” Çiftçi hakları ile ilgili yasada bulunan maddelerden bahseden İsmail Bilen, “Vatandaşlar kendilerini koruyan yasadaki maddelerden haberdar olmalı. Kendi korumasını yapabilen arazilerin birlik dışına çıkma hakkı var. Ayrıca, çiftçilerimiz şahsi olarak kaymakamlıklara, ‘ben koruma istemiyorum’diyerek resmi dilekçe ile müracaatta bulunarak, Çiftçi Malları Koruma Birliği kapsamı dışına yasal olarak çıkabilme hakkına sahip oluyorlar” açıklamalarına yer verdi.                      
Gazetemiz Denge, geçtiğimiz hafta Yuntdağ’ın 63 mahallesinde yaşayan vatandaşlardan yüksek miktarda para alan Çiftçi Mallarını Koruma Birliği’nin haberini gündeme taşımıştı. Konunun takibini ilk günden bu yana sürdüren ve probleme kökten çözüm arayan Yuntdağ Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma Turizm Kültür ve Spor Derneği ( YUNT-KÖY-DER) Başkanı Hayrullah Eser, Çiftçi Mallarını Koruma Birliği ile ilgili sorunları bir de AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’e anlattı.
HABER
ÖZLEM UNCU 

Dört yıl önce Manisa’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikteYuntdağ bölgesinde faaliyete geçen Çiftçi Mallarını Koruma Birliği’nde iddialara göre; koruma statüsünde 12 kişi çalışıyor. Bir başka iddia ise, Birliğin 63 mahalleden aldığı yüksek miktarlardaki koruma paralarıyla yalnızca çalışan 12 kişinin parasını karşıladığı yönünde.

“KONUYU BAŞBAKAN YILDIRIM İLE GÖRÜŞECEĞİM”
Manisa’daki Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile yaşadıkları sorunu AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ile görüşen YUNT-KÖY-DER Başkanı Hayrullah Eser, konu ile ilgili söz aldı. Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “ Siz, Yuntdağ bölgesinde yaşayan vatandaşlar olarak toplanıp, Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile ilgili problemlerinizi bana maddeler halinde yazılı belge halinde doküman olarak verin.  Ben bizzat bu konuyu sizden aldığım belgeler ile birlikte Ankara’da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey ile birebir görüşeceğim” dedi.
 
“BİRLİKLER KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMİYOR”
Manisa Milletvekili İsmail Bilen, koruma birliklerinin kuruluşundan bu yana yürüttükleri faaliyetler ile ilgili şu bilgileri verdi, “Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri ile ilgili çıkan yasa çok eski. 1930’lara dayanıyor. Taktir edersiniz ki, o tarihlerde çıkan bu yasa günümüz şartlarına kesinlikle uymuyor. Koruma birlikleri ile ilgili ilk çıkan yasanın ardından yasada bir düzenlemeye gidildi,fakat etkili bir hizmet maddeleri içermediği ortada. Çiftçi mağdur.”

“ÇİFTÇİNİN BİRLİK DIŞINA ÇIKMAHAKKI VAR”
Çiftçi hakları ile ilgili yasada bulunan maddelerden bahseden İsmail Bilen, “Vatandaşlar kendilerini koruyan yasadaki maddelerden haberdar olmalı. Kendi korumasını yapabilen arazilerin birlik dışına çıkma hakkı var. Ayrıca, çiftçilerimiz şahsi olarak kaymakamlıklara, ‘ben koruma istemiyorum’diyerek resmi dilekçe ile müracaatta bulunarak, Çiftçi Malları Koruma Birliği kapsamı dışına yasal olarak çıkabilme hakkına sahip oluyorlar” açıklamalarına yer verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.