ÜNİVERSİTELİLER KIRSALA İNDİ MİNİK ÖĞRENCİLER SEVİNDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2017 - 11:35, Güncelleme: 30.12.2017 - 11:35
 

ÜNİVERSİTELİLER KIRSALA İNDİ MİNİK ÖĞRENCİLER SEVİNDİ

Manisa’da üniversiteli öğrencilerden oluşan 'Gönüllüyüz’ isimli proje gurubu, kırsal alanda okuyan öğrencilerin, eğitim öğretim programının sosyo-ekonomik eksikliklerinden dolayı mağdur olmaması için harekete geçti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, kırsal alanlardaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini sevindirdi. Üniversiteli gençler, Yrd. Doç. Dr. Aylin Zekioğlu sorumluluğunda aldıkları Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 'Gönüllüyüz' adında bir proje grubu oluşturdu. 'Gönüllüyüz' isimli proje grubu Özcan Emirşah, İsmail Şentürk, Cansu Canan Ertekin, Şevket Teker, Mehmet Ali Güçlü, Merve Gündoğmuş, Fatma Nur Aytar, Melisa Eryıldırım isimli öğrencilerden oluşuyor. TÜM TEKNOLOJİK EKİPMANLAR VE KİTAPLAR OKULA ULAŞTIRILDI Grup adına bilgiler veren Gönüllüyüz Proje Grubu Başkanı Özcan Emirşahşu açıklamalarda bulundu; “Bizler grup olarak İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde bulunan Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlkokulu ve Ortaokulu’na 'Teknoloji Desteği' başlığı adı altında bir takım teknolojik materyal yardımında bulunmaya karar verdik. Bu konu için 19 Eylül 2017 tarihinde grubun oluşturulmasıyla ilk adım atılmış oldu. O günden itibaren grup içi çalışmalarla finansal ve materyal olarak destek toplanılmaya başlandı. 20 Aralık 2017 günü materyaller tamamlanıp, 26 Aralık 2017 tarihinde tüm teknolojik ekipmanlar ve kitaplar okula ulaştırıldı.” "BÖLGELER ARASI SOSYOEKONOMİK EŞİTSİZLİKLERİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ" Kırsalda okuyan öğrencilerin derslerinin daha verimli olması için teknolojik malzeme ve okuma kitabı desteğinde bulunduklarını belirten Özcan Emirşah, bunun yanı sıra ders materyallerine ulaşımını kolaylaştırmak istediklerini vurguladı. Minik öğrencilere kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden üniversiteli Emirşah; “Kırsal alanda bulunan öğrencilerin eğitim öğretim programının sosyoekonomik eksikliklerinden dolayı mağdur olmaması, tüm öğrencilerin kazanımlarının ve kaliteli bir eğitim alması açısından öğretmen ihtiyaçlarının karşılanması, eğitimde eşitliğin sağlanmasına yönelik, en zor durumdaki çocukları anlamayı ve onlara ulaşmaya çalışmak; bununla birlikte eğitim ortamlarını iyileştirmek, bölgeler arası sosyo-ekonomik eşitsizlikleri en aza indirmek istiyoruz.”ifadelerine yer verdi. MANİSA ESNAFI GÖNÜLLÜLERİ YALNIZ BIRAKMADI Proje kapsamında kendilerine destek verenleri sıralayarak teşekkür eden Özcan Emirşah, “Manisa’mızın çeşitli işlerle uğraşan esnaf, kurum ve kuruluşları projemizin tamamlanmasında gerek materyal gerek finansal destek olup büyük katkıda bulundular. Bizi bu projede yalnız bırakmayan ve bağışta bulunan Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Manisa Rehber Basın Yayın Dağıtım Ve Pazarlama Ltd.Şti., Manisa Su Arıtma Sistemleri, Şehzadeler İlçesi Saruhan Mahallesi Muhtarlığı, Ferit Emlak, Şehzadeler Evden Eve Taşımacılık, Şevket Emlak & İnşaat, Eylül Hobi ve Tasarım, Alpaslan  Özen Sahil Yapı Market Ltd.Şti.’ye yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.”diye konuştu.  
Manisa’da üniversiteli öğrencilerden oluşan 'Gönüllüyüz’ isimli proje gurubu, kırsal alanda okuyan öğrencilerin, eğitim öğretim programının sosyo-ekonomik eksikliklerinden dolayı mağdur olmaması için harekete geçti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, kırsal alanlardaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini sevindirdi. Üniversiteli gençler, Yrd. Doç. Dr. Aylin Zekioğlu sorumluluğunda aldıkları Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 'Gönüllüyüz' adında bir proje grubu oluşturdu. 'Gönüllüyüz' isimli proje grubu Özcan Emirşah, İsmail Şentürk, Cansu Canan Ertekin, Şevket Teker, Mehmet Ali Güçlü, Merve Gündoğmuş, Fatma Nur Aytar, Melisa Eryıldırım isimli öğrencilerden oluşuyor.



TÜM TEKNOLOJİK EKİPMANLAR VE KİTAPLAR OKULA ULAŞTIRILDI

Grup adına bilgiler veren Gönüllüyüz Proje Grubu Başkanı Özcan Emirşahşu açıklamalarda bulundu; “Bizler grup olarak İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde bulunan Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlkokulu ve Ortaokulu’na 'Teknoloji Desteği' başlığı adı altında bir takım teknolojik materyal yardımında bulunmaya karar verdik. Bu konu için 19 Eylül 2017 tarihinde grubun oluşturulmasıyla ilk adım atılmış oldu. O günden itibaren grup içi çalışmalarla finansal ve materyal olarak destek toplanılmaya başlandı. 20 Aralık 2017 günü materyaller tamamlanıp, 26 Aralık 2017 tarihinde tüm teknolojik ekipmanlar ve kitaplar okula ulaştırıldı.”

"BÖLGELER ARASI SOSYOEKONOMİK EŞİTSİZLİKLERİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ"
Kırsalda okuyan öğrencilerin derslerinin daha verimli olması için teknolojik malzeme ve okuma kitabı desteğinde bulunduklarını belirten Özcan Emirşah, bunun yanı sıra ders materyallerine ulaşımını kolaylaştırmak istediklerini vurguladı. Minik öğrencilere kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden üniversiteli Emirşah; “Kırsal alanda bulunan öğrencilerin eğitim öğretim programının sosyoekonomik eksikliklerinden dolayı mağdur olmaması, tüm öğrencilerin kazanımlarının ve kaliteli bir eğitim alması açısından öğretmen ihtiyaçlarının karşılanması, eğitimde eşitliğin sağlanmasına yönelik, en zor durumdaki çocukları anlamayı ve onlara ulaşmaya çalışmak; bununla birlikte eğitim ortamlarını iyileştirmek, bölgeler arası sosyo-ekonomik eşitsizlikleri en aza indirmek istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.



MANİSA ESNAFI GÖNÜLLÜLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Proje kapsamında kendilerine destek verenleri sıralayarak teşekkür eden Özcan Emirşah, “Manisa’mızın çeşitli işlerle uğraşan esnaf, kurum ve kuruluşları projemizin tamamlanmasında gerek materyal gerek finansal destek olup büyük katkıda bulundular. Bizi bu projede yalnız bırakmayan ve bağışta bulunan Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Manisa Rehber Basın Yayın Dağıtım Ve Pazarlama Ltd.Şti., Manisa Su Arıtma Sistemleri, Şehzadeler İlçesi Saruhan Mahallesi Muhtarlığı, Ferit Emlak, Şehzadeler Evden Eve Taşımacılık, Şevket Emlak & İnşaat, Eylül Hobi ve Tasarım, Alpaslan  Özen Sahil Yapı Market Ltd.Şti.’ye yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.”diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.