MANİSA'DA BEKLENTİ 3 BİN TL

ÖZEL RÖPORTAJ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2019 - 17:02, Güncelleme: 05.12.2019 - 17:02
 

MANİSA'DA BEKLENTİ 3 BİN TL

2019 yılı adım adım geride bırakılırken, son günlerin en çok konuşulan konuları arasında “Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu yer aldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından '2020 asgari ücret zam oranı' için görüşmeler başlatılırken, Etv de sokağın nabzını tuttu.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2020 asgari ücret zam oranı için görüşmeleri başlattı. İlk toplantıda yol haritası belirlendi ve ikinci, üçüncü toplantıların nerede yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Dördüncü ve tahmini son toplantının yapılmasının ardından Aralık ayının son haftasında kesinleşen asgari ücretin açıklanması bekleniyor.  Milyonların nefesini tutuğu bu heyecanlı bekleyişte sokağın nabzını tutan Etv Manisa, vatandaşların asgari ücret beklentisini sordu. Manisalılar asgari ücretin ne kadar olmasını istiyor? İşte sorunun cevabı… MAAŞA 3, TÜKETİME 5 LİRA ZAM YAPINCA HİÇ BİR ANLAMI YOK İsmail Vardaroğlu: “Ben asgari ücretin 3 Bin TL’den aşağı olmasını istemiyorum. Çünkü şuanda Türkiye’de geçim sıkıntısı çok fazla. Şu anki asgari ücret zaten çok yetersiz. Fakat bunun ardından asgari ücreti 3 Bin TL yapıp arkasından temel ihtiyaçları zam yapmanın da bir esprisi yok. Yani maaşa 3 lira zam yapıp, tüketim ürünlerine 5 lira zam yapınca maaşa gelen zammın pekte bir anlamı kalmıyor açıkçası. 3 BİN TL BİLE AZ Kenan Bagaç: “Bence şu şartlarda asgari ücretin 3 Bin TL olması gerekiyor. Her şey o kadar pahalı ki 3 Bin TL bile az ama 2 Bin 200 TL olacakmış gibi düşünüyorum ben. Daha fazlası olacağını zannetmiyorum.”  SADECE MUTFAK GİDERİ 600 TL Volkan Yüce: “En az 3 Bin TL’nin altında olmaması gerekiyor. İş adamlarımız, büyüklerimiz 3 Bin TL’ye izin verirse çok güzel olur. Çünkü bir aile 600 TL mutfak harcaması yapıyor. Bu harcama mutfakla da kalmıyor, yıl içerisinde elektrik, su, doğalgaz ve diğer ihtiyaçlara yapılan zamlarla birlikte geçim çok zorlaştı.” “BEKAR OLMAMA RAĞMEN ASGARİ ÜCRET YETMİYOR” Sedat Can Durmuş: “Şahsen ben bekar olmama rağmen asgari ücret bana yetmiyor. Bir çift ayakkabı oluyorsun 200-300 TL. Her tüketime vergi tonlarca vergi ödüyoruz. Bunu düşününce asgari ücretin 3 Bin TL  üstünde olmasını istiyorum. Çünkü bekar adama yetmiyorsa evli bir adama hiç yetmez.” “ELİN YABANCISI ÜLKEMİZİ GEZİYOR. BİZ MANİSA’DAN İZMİR’E GİDEMİYORUZ” Emekli vatandaşlar: “ Asgari ücret en az 2 Bin 700 TL olması gerek.  Aynı zamanda asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması lazım ama oluyor maalesef. Biz asgari ücretin altında emekli maaşı alıyoruz.  Çay içmek kahveye oturamıyoruz.  Normal bir yaşantı sağlayamıyoruz. Normal bir yaşantı sağlasak aldığımız para bize 10 gün yetmez.  Bir Almanyalı, Amerikalı bizim ülkemize turist olarak geziyor, biz niye gezmeyelim? Biz buradan İzmir’e gidemiyoruz paramız yetmediği için. Biz kamyonculuk yaptığımız için çalışırken çok gezdik. O yüzden canımız gezmeyi çok istiyor.” DİYANETİN FİTRESİNİN ALTINDA KALMAMALI Ömer Bulut: “İnşallah 2 buçuğun altına düşmez. Diyanetin açıklamış olduğu belli bir fitre var. Onu hesaplarsak ben 5 kişilik bir aileyim. En kötü 2.700 TL almam gerekir. Bunda 6 ay öncesine kadar makarna 1.25 kuruştu. Şimdi 3 TL.”
2019 yılı adım adım geride bırakılırken, son günlerin en çok konuşulan konuları arasında “Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu yer aldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından '2020 asgari ücret zam oranı' için görüşmeler başlatılırken, Etv de sokağın nabzını tuttu.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2020 asgari ücret zam oranı için görüşmeleri başlattı. İlk toplantıda yol haritası belirlendi ve ikinci, üçüncü toplantıların nerede yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Dördüncü ve tahmini son toplantının yapılmasının ardından Aralık ayının son haftasında kesinleşen asgari ücretin açıklanması bekleniyor.  Milyonların nefesini tutuğu bu heyecanlı bekleyişte sokağın nabzını tutan Etv Manisa, vatandaşların asgari ücret beklentisini sordu. Manisalılar asgari ücretin ne kadar olmasını istiyor? İşte sorunun cevabı…

MAAŞA 3, TÜKETİME 5 LİRA ZAM YAPINCA HİÇ BİR ANLAMI YOK
İsmail Vardaroğlu: “Ben asgari ücretin 3 Bin TL’den aşağı olmasını istemiyorum. Çünkü şuanda Türkiye’de geçim sıkıntısı çok fazla. Şu anki asgari ücret zaten çok yetersiz. Fakat bunun ardından asgari ücreti 3 Bin TL yapıp arkasından temel ihtiyaçları zam yapmanın da bir esprisi yok. Yani maaşa 3 lira zam yapıp, tüketim ürünlerine 5 lira zam yapınca maaşa gelen zammın pekte bir anlamı kalmıyor açıkçası.

3 BİN TL BİLE AZ

Kenan Bagaç: “Bence şu şartlarda asgari ücretin 3 Bin TL olması gerekiyor. Her şey o kadar pahalı ki 3 Bin TL bile az ama 2 Bin 200 TL olacakmış gibi düşünüyorum ben. Daha fazlası olacağını zannetmiyorum.” 

SADECE MUTFAK GİDERİ 600 TL

Volkan Yüce: “En az 3 Bin TL’nin altında olmaması gerekiyor. İş adamlarımız, büyüklerimiz 3 Bin TL’ye izin verirse çok güzel olur. Çünkü bir aile 600 TL mutfak harcaması yapıyor. Bu harcama mutfakla da kalmıyor, yıl içerisinde elektrik, su, doğalgaz ve diğer ihtiyaçlara yapılan zamlarla birlikte geçim çok zorlaştı.”

“BEKAR OLMAMA RAĞMEN ASGARİ ÜCRET YETMİYOR”

Sedat Can Durmuş: “Şahsen ben bekar olmama rağmen asgari ücret bana yetmiyor. Bir çift ayakkabı oluyorsun 200-300 TL. Her tüketime vergi tonlarca vergi ödüyoruz. Bunu düşününce asgari ücretin 3 Bin TL  üstünde olmasını istiyorum. Çünkü bekar adama yetmiyorsa evli bir adama hiç yetmez.”

“ELİN YABANCISI ÜLKEMİZİ GEZİYOR. BİZ MANİSA’DAN İZMİR’E GİDEMİYORUZ”

Emekli vatandaşlar: “ Asgari ücret en az 2 Bin 700 TL olması gerek.  Aynı zamanda asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması lazım ama oluyor maalesef. Biz asgari ücretin altında emekli maaşı alıyoruz.  Çay içmek kahveye oturamıyoruz.  Normal bir yaşantı sağlayamıyoruz. Normal bir yaşantı sağlasak aldığımız para bize 10 gün yetmez.  Bir Almanyalı, Amerikalı bizim ülkemize turist olarak geziyor, biz niye gezmeyelim? Biz buradan İzmir’e gidemiyoruz paramız yetmediği için. Biz kamyonculuk yaptığımız için çalışırken çok gezdik. O yüzden canımız gezmeyi çok istiyor.”

DİYANETİN FİTRESİNİN ALTINDA KALMAMALI

Ömer Bulut: “İnşallah 2 buçuğun altına düşmez. Diyanetin açıklamış olduğu belli bir fitre var. Onu hesaplarsak ben 5 kişilik bir aileyim. En kötü 2.700 TL almam gerekir. Bunda 6 ay öncesine kadar makarna 1.25 kuruştu. Şimdi 3 TL.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.