AK PARTİLİ AYDEMİR: NESİLLER İÇİN SİYASET YAPIYORUZ

POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2023 - 14:28, Güncelleme: 20.01.2023 - 14:28
 

AK PARTİLİ AYDEMİR: NESİLLER İÇİN SİYASET YAPIYORUZ

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngören Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir de kanunun müzakereleri esnasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Aydemir, “Biz seçimler için değil, nesiller için siyaset yapıyoruz, politikalar uyguluyoruz.” dedi.
Aydemir 9 maddeden oluşan Kanun Teklifi ile 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine imkân sağlandığını ifade ederek konuşmasına başladı.  “458 BİN 615 SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINIYOR” 28 Kasım 2022 tarihinden önce kamuda sözleşmeli personel statüsünde olanların direkt kadroya alınacağını, bu tarihten sonra çalışmaya başlayan sözleşmeli personelin ise 3+1 yıllık sürenin sonunda kadroya alınacağını belirtti. Kadroya geçmek isteyenlerin kanunun yayım tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumuna müracaat etmesi gerektiğini belirten Aydemir, 60 gün içinde de kadro işlemlerinin tamamlanacağını söyledi. Aydemir, Kanunun yayım tarihinden sonra ise mahalli idarelerin de artık sınavla personel alacağının altını çizdi. KADROYA GEÇENLER HANGİ HAKLARA SAHİP OLACAK Aydemir, kadroya geçen personelin; kademe ve derece ilerleme imkânının olacağını, unvan değişikliği sınavlarına katılabileceğini, eş durumundan dolayı tayin isteyebileceğini, kurumlar arası yer değişikliği imkânı olacağını, doğum sonrası tekrar işe dönebileceğini belirtirken en önemli avantajın ise bu kişilerin artık sözleşmelerinin yenilenmemesi gibi bir ihtimalle karşılaşmayacakları ifade etti. Milletvekili Aydemir, düzenlemenin kadroya geçecek olan sözleşmeli personele, belediye çalışanlarına, sözleşmeli öğretmenlere, vekil ebe ve hemşirelere, vekil imam ve vekil müezzin kayyımlara, aile sağlığı merkezi çalışanlarına ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarına hayırlı uğurlu olmasını diledi. MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNE AYDEMİR’DEN YANIT  Müzakereler esnasında düzenlemenin seçime yönelik bir hamle olduğunu ifade eden muhalefet milletvekillerine de cevap veren Aydemir; ‘AK Parti olarak 20 yıldan beri her 2-3 yılda bir seçimlere giriyoruz ve hamdolsun hepsinden de milletimizin teveccühü ile zaferle ayrıldık. Çünkü biz seçimler için değil, nesiller için siyaset yapıyoruz, politikalar uyguluyoruz. Milletimizin taleplerini de ihtiyaçlarını da gözeterek eser ve hizmetler ortaya koyuyoruz. Geçen yıl seçim senesi değildi ama asgari ücrette ve tüm ücretlerde asgari ücrete kadar kısmı vergiden istisna hale getirdik. Memurlarımızın ek gösterge sorununu çözüm sağladık. Bunlar seçim için değil, milletimiz için.’ dedi.  
Sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngören Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir de kanunun müzakereleri esnasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Aydemir, “Biz seçimler için değil, nesiller için siyaset yapıyoruz, politikalar uyguluyoruz.” dedi.

Aydemir 9 maddeden oluşan Kanun Teklifi ile 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine imkân sağlandığını ifade ederek konuşmasına başladı. 

“458 BİN 615 SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINIYOR”

28 Kasım 2022 tarihinden önce kamuda sözleşmeli personel statüsünde olanların direkt kadroya alınacağını, bu tarihten sonra çalışmaya başlayan sözleşmeli personelin ise 3+1 yıllık sürenin sonunda kadroya alınacağını belirtti. Kadroya geçmek isteyenlerin kanunun yayım tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumuna müracaat etmesi gerektiğini belirten Aydemir, 60 gün içinde de kadro işlemlerinin tamamlanacağını söyledi. Aydemir, Kanunun yayım tarihinden sonra ise mahalli idarelerin de artık sınavla personel alacağının altını çizdi.

KADROYA GEÇENLER HANGİ HAKLARA SAHİP OLACAK

Aydemir, kadroya geçen personelin; kademe ve derece ilerleme imkânının olacağını, unvan değişikliği sınavlarına katılabileceğini, eş durumundan dolayı tayin isteyebileceğini, kurumlar arası yer değişikliği imkânı olacağını, doğum sonrası tekrar işe dönebileceğini belirtirken en önemli avantajın ise bu kişilerin artık sözleşmelerinin yenilenmemesi gibi bir ihtimalle karşılaşmayacakları ifade etti. Milletvekili Aydemir, düzenlemenin kadroya geçecek olan sözleşmeli personele, belediye çalışanlarına, sözleşmeli öğretmenlere, vekil ebe ve hemşirelere, vekil imam ve vekil müezzin kayyımlara, aile sağlığı merkezi çalışanlarına ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNE AYDEMİR’DEN YANIT 

Müzakereler esnasında düzenlemenin seçime yönelik bir hamle olduğunu ifade eden muhalefet milletvekillerine de cevap veren Aydemir; ‘AK Parti olarak 20 yıldan beri her 2-3 yılda bir seçimlere giriyoruz ve hamdolsun hepsinden de milletimizin teveccühü ile zaferle ayrıldık. Çünkü biz seçimler için değil, nesiller için siyaset yapıyoruz, politikalar uyguluyoruz. Milletimizin taleplerini de ihtiyaçlarını da gözeterek eser ve hizmetler ortaya koyuyoruz. Geçen yıl seçim senesi değildi ama asgari ücrette ve tüm ücretlerde asgari ücrete kadar kısmı vergiden istisna hale getirdik. Memurlarımızın ek gösterge sorununu çözüm sağladık. Bunlar seçim için değil, milletimiz için.’ dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.