CHP’den esnafa ziyaret

POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.06.2020 - 13:19, Güncelleme: 04.06.2020 - 13:19
 

CHP’den esnafa ziyaret

Covid-19 salgını sebebiyle yaklaşık 2 ay sonra işyerlerine açan esnaf ve sanatkar içinde bulundukları ekonomik sıkıntıyı CHP’lilere anlattı. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, gençlik kolları ve kadın kolları, ekonomik sıkıntı içerisinde işyerlerini tekrar açan esnaf ve sanatkarı ziyaret etti. 
Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde esnafı ziyaret eden CHP İl Başkanı Semih Balaban, sıkıntıları ve sorunları dinleyerek tek tek not aldı. Pandemi dönemi öncesinde AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle sıkıntı içerisinde olan esnaf ve sanatkarın, virüs sonrasında daha büyük ekonomik sıkıntı içerisine girdiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Semih Balaban, “Esnaf ve sanatkarımız zaten AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış ekonomik politikalar sebebiyle pandemi öncesi sıkıntı içerisindeydi. Virüs salgını sebebiyle işyerlerini 2 ay boyunca kapalı tutan esnafımıza gereken destek sağlanmadı. Uzun bir aradan sonra tekrar işyerlerine açan ve zaten sıkıntı içerisinde olan esnafımız şimdi daha büyük bir ekonomik buhranın içerisinde girdi. Böyle bir dönemde esnafımızın yanında olmak ve onların sıkıntılarını yakından dinlemek istedik. Açıklanan ekonomik önlem paketlerinin hiç birisi esnaf ve sanatkara değil, rant içerisindeki sermaye kesimine yaramıştır. Gezdiğimiz tüm esnafımız iş yapamadığını, borç içerisinde olduğunu, devletin kredilerinden yararlanmadığını, ekonomik bunalım içerisinde olduğunu dile getirdi. Ülkemizin en büyük kesimi olan esnafımıza acil destek sağlanması gerektiğini her platformda söyledik ve söylüyoruz. CHP olarak esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.  ESNAFA SİCİL AFFI ÇIKARTILMALI CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise, virüs salgınını en çok esnaf kesimini olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerek, esnaf ve sanatkarın kepenk kapatmaması için acil önemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.  CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca yaptığı açıklamada,  “Esnaflarımız korona salgını öncesi yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor durumdayken, virüs salgını ile daha büyük çıkmazın içerisine girmiştir. Kriz dönemine ait 3 aylık SGK ve Bağ-Kur prim ödemeleri pandemiden önceki aylarla birlikte çift ödeme yapmaları istenmektedir. Kriz nedeniyle cirosu yarıdan fazla fazlası düşen esnafımız bu ödemeleri nasıl yapacaktır. Esnafımıza can suyu kredisi altında kredi imkanları tanınıyor, ama alabilmesi için sicilinin temiz olması isteniyor. Bu nasıl bir çelişki. Önerimiz, esnaf ve sanatkarımıza acil sicil affının çıkartılması gerekiyor. 3 aylık SGK ve Bağ-Kur prim ödemeleri devletler tarafından silinmeli veya uzun vadelerle faizsiz tahsil edilmelidir. Şunu unutmayalım ki esnafımız bu ülkenin can damarıdır’’ dedi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde esnaf ve ise 2 aylık uzun aranın kendilerinde ekonomik anlamda büyük yara açtığını işlerinin yarından fazla düştüğünü ifade ederek, yaşadıkları gelir kaybına bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Covid-19 salgını sebebiyle yaklaşık 2 ay sonra işyerlerine açan esnaf ve sanatkar içinde bulundukları ekonomik sıkıntıyı CHP’lilere anlattı. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, gençlik kolları ve kadın kolları, ekonomik sıkıntı içerisinde işyerlerini tekrar açan esnaf ve sanatkarı ziyaret etti. 

Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde esnafı ziyaret eden CHP İl Başkanı Semih Balaban, sıkıntıları ve sorunları dinleyerek tek tek not aldı.

Pandemi dönemi öncesinde AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle sıkıntı içerisinde olan esnaf ve sanatkarın, virüs sonrasında daha büyük ekonomik sıkıntı içerisine girdiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Semih Balaban, “Esnaf ve sanatkarımız zaten AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış ekonomik politikalar sebebiyle pandemi öncesi sıkıntı içerisindeydi. Virüs salgını sebebiyle işyerlerini 2 ay boyunca kapalı tutan esnafımıza gereken destek sağlanmadı. Uzun bir aradan sonra tekrar işyerlerine açan ve zaten sıkıntı içerisinde olan esnafımız şimdi daha büyük bir ekonomik buhranın içerisinde girdi. Böyle bir dönemde esnafımızın yanında olmak ve onların sıkıntılarını yakından dinlemek istedik. Açıklanan ekonomik önlem paketlerinin hiç birisi esnaf ve sanatkara değil, rant içerisindeki sermaye kesimine yaramıştır. Gezdiğimiz tüm esnafımız iş yapamadığını, borç içerisinde olduğunu, devletin kredilerinden yararlanmadığını, ekonomik bunalım içerisinde olduğunu dile getirdi. Ülkemizin en büyük kesimi olan esnafımıza acil destek sağlanması gerektiğini her platformda söyledik ve söylüyoruz. CHP olarak esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu. 


ESNAFA SİCİL AFFI ÇIKARTILMALI
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise, virüs salgınını en çok esnaf kesimini olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerek, esnaf ve sanatkarın kepenk kapatmaması için acil önemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. 
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca yaptığı açıklamada, 
“Esnaflarımız korona salgını öncesi yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor durumdayken, virüs salgını ile daha büyük çıkmazın içerisine girmiştir. Kriz dönemine ait 3 aylık SGK ve Bağ-Kur prim ödemeleri pandemiden önceki aylarla birlikte çift ödeme yapmaları istenmektedir. Kriz nedeniyle cirosu yarıdan fazla fazlası düşen esnafımız bu ödemeleri nasıl yapacaktır. Esnafımıza can suyu kredisi altında kredi imkanları tanınıyor, ama alabilmesi için sicilinin temiz olması isteniyor. Bu nasıl bir çelişki. Önerimiz, esnaf ve sanatkarımıza acil sicil affının çıkartılması gerekiyor. 3 aylık SGK ve Bağ-Kur prim ödemeleri devletler tarafından silinmeli veya uzun vadelerle faizsiz tahsil edilmelidir. Şunu unutmayalım ki esnafımız bu ülkenin can damarıdır’’ dedi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde esnaf ve ise 2 aylık uzun aranın kendilerinde ekonomik anlamda büyük yara açtığını işlerinin yarından fazla düştüğünü ifade ederek, yaşadıkları gelir kaybına bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.