BUGÜN NE PİŞİRSEK?

RAMAZAN'A ÖZEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2017 - 09:38, Güncelleme: 13.06.2017 - 09:38
 

BUGÜN NE PİŞİRSEK?

Ramazan sofralarınıza misafir olmaya devam ediyoruz. Ekonomik, lezzetli ve kolay yapımlı tariflerimizle birbirinden özel tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizler de eğer bu tariflerden yararlanıp iftar sofranızda yer veriyorsanız, 0530 407 26 20 numaralı Manisa Denge Gazetesi Whatsapp İhbar Hattına çekip atın, yayınlayalım…
GÜVEÇTE TAVUK KANATLI TÜRLÜ; Bu akşam buzdolabımızda kalan tüm sebzeleri bir araya getirerek hem lezzetli bir yemek yapacağız hem de sebzelerimizi israf etmemiş olacağız. Buzdolabında az kalan sebzeler genellikle türlü yapılarak sofralara sunulur. Güveci isterseniz etli, kıymalı ya da tavuklu isterseniz de sadece sebzelerden yapabilirsiniz. Biz bugün tavuk kanatlarından yapacağız. Tavuk kanatlarımızı güzelce yıkadıktan sonra kaynatalım. Güzelce kaynayan kanatlarımızı tenceremizin içine alalım, zeytinyağımızı ilave edelim. 1 adet patatesimizi küp küp doğrayıp ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. 1 adet patlıcanı alacalı ve patateslerden küçük şekilde küp küp doğrayalım. Güvecimize sırasıyla doğradığımız biber, soğan, patlıcan, sarımsak, bamya ve taze fasulyelerimizi ilave edip karıştıralım. Tuz, karabiber,kekik, nane gibi baharatları da ilave edelim.Evlerinizde varsa birer kişilik küçük güveç kapları, ya da büyük güveç kabına yemeğimizi dökelim. Üzerlerine küçük küçük tereyağ parçaları ilave edip, üstünü folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 180˚’lik fırında 45 dakika pişirin. İsterseniz son 5 dakika kala üzerine rendelenmiş peynir de ilave edebilirsiniz. BADEMLİ KUSKUS PİLAVI; Görünümü ve lezzeti ile kalplerinizi fethedecek bir pilav tarifi daha sizlerle. 1 avuç kabuksuz çiğ bademi yağsız bir tencereye koyup kısık ateşte kavurmaya bırakalım. Aynı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağımızı ilave edelim. Eriyen tereyağımızın üzerine 1 adet ince kıyılmış soğanlarımızı ilave edelim ve pembeleşinceye dek kavuralım. 1 su bardağı kuskusumuzu da ilave ederek kavuralım. Tuz, karabiber, yenibaharı da ilave ederek baharatlar kokusunu bırakana kadar kavuralım. 2 su bardağı et suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şekerimizi de ilave edelim. Suyu çekmeye başladığında yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edelim. Pilavımız iyice suyunu çektikten sonra demlenmeye alabilirsiniz. Yemeklerin yanında lütfen en az bir su bardağı ev yapımı yoğurt ve bol yeşillik tüketelim. KAYISI KOMPOSTOSU ; Yaklaşık 17 saatlik oruç süresinin ardından iftarımızın yanında asitli içecekler tüketmek yerine, midemizi dinlendirecek serin kompostolar tercih etmeliyiz. Artık kayısı zamanı. Dallarından tazecik koparılan kayısıları reçel, marmelat ya da komposto yapabilirsiniz. Kompostomuzu kaynatacağımız tencereye öncelikle 5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın ve biraz karanfil atarak kaynatalım. Kaynayan suyumuzun içerisinde ortadan ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkartılan kayısılarımızı ilave edelim. Kayısılarımızın kuvvetli ateşte kaynayarak dağılmaması için ocağımızı kısık ateşe alalım. Yaklaşık 15-20 dakika kaynattığımız kompostoyu kenara alalım ılınana kadar dışarı da bekletelim. Ilınan kompostomuzu da cam kaselere servis ederek buzdolabında iftar saatine kadar bekletebiliriz.  
Ramazan sofralarınıza misafir olmaya devam ediyoruz. Ekonomik, lezzetli ve kolay yapımlı tariflerimizle birbirinden özel tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizler de eğer bu tariflerden yararlanıp iftar sofranızda yer veriyorsanız, 0530 407 26 20 numaralı Manisa Denge Gazetesi Whatsapp İhbar Hattına çekip atın, yayınlayalım…
GÜVEÇTE TAVUK KANATLI TÜRLÜ; Bu akşam buzdolabımızda kalan tüm sebzeleri bir araya getirerek hem lezzetli bir yemek yapacağız hem de sebzelerimizi israf etmemiş olacağız. Buzdolabında az kalan sebzeler genellikle türlü yapılarak sofralara sunulur. Güveci isterseniz etli, kıymalı ya da tavuklu isterseniz de sadece sebzelerden yapabilirsiniz. Biz bugün tavuk kanatlarından yapacağız. Tavuk kanatlarımızı güzelce yıkadıktan sonra kaynatalım. Güzelce kaynayan kanatlarımızı tenceremizin içine alalım, zeytinyağımızı ilave edelim. 1 adet patatesimizi küp küp doğrayıp ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. 1 adet patlıcanı alacalı ve patateslerden küçük şekilde küp küp doğrayalım. Güvecimize sırasıyla doğradığımız biber, soğan, patlıcan, sarımsak, bamya ve taze fasulyelerimizi ilave edip karıştıralım. Tuz, karabiber,kekik, nane gibi baharatları da ilave edelim.Evlerinizde varsa birer kişilik küçük güveç kapları, ya da büyük güveç kabına yemeğimizi dökelim. Üzerlerine küçük küçük tereyağ parçaları ilave edip, üstünü folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 180˚’lik fırında 45 dakika pişirin. İsterseniz son 5 dakika kala üzerine rendelenmiş peynir de ilave edebilirsiniz.


BADEMLİ KUSKUS PİLAVI; Görünümü ve lezzeti ile kalplerinizi fethedecek bir pilav tarifi daha sizlerle. 1 avuç kabuksuz çiğ bademi yağsız bir tencereye koyup kısık ateşte kavurmaya bırakalım. Aynı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağımızı ilave edelim. Eriyen tereyağımızın üzerine 1 adet ince kıyılmış soğanlarımızı ilave edelim ve pembeleşinceye dek kavuralım. 1 su bardağı kuskusumuzu da ilave ederek kavuralım. Tuz, karabiber, yenibaharı da ilave ederek baharatlar kokusunu bırakana kadar kavuralım. 2 su bardağı et suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şekerimizi de ilave edelim. Suyu çekmeye başladığında yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edelim. Pilavımız iyice suyunu çektikten sonra demlenmeye alabilirsiniz. Yemeklerin yanında lütfen en az bir su bardağı ev yapımı yoğurt ve bol yeşillik tüketelim.


KAYISI KOMPOSTOSU ; Yaklaşık 17 saatlik oruç süresinin ardından iftarımızın yanında asitli içecekler tüketmek yerine, midemizi dinlendirecek serin kompostolar tercih etmeliyiz. Artık kayısı zamanı. Dallarından tazecik koparılan kayısıları reçel, marmelat ya da komposto yapabilirsiniz. Kompostomuzu kaynatacağımız tencereye öncelikle 5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın ve biraz karanfil atarak kaynatalım. Kaynayan suyumuzun içerisinde ortadan ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkartılan kayısılarımızı ilave edelim. Kayısılarımızın kuvvetli ateşte kaynayarak dağılmaması için ocağımızı kısık ateşe alalım. Yaklaşık 15-20 dakika kaynattığımız kompostoyu kenara alalım ılınana kadar dışarı da bekletelim. Ilınan kompostomuzu da cam kaselere servis ederek buzdolabında iftar saatine kadar bekletebiliriz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.