3 AYDA BACAĞI 7 CM UZATILDI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2018 - 11:49, Güncelleme: 08.01.2018 - 11:49
 

3 AYDA BACAĞI 7 CM UZATILDI

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir bacağı diğer bacağından 7 santimetre kısa olan 14 yaşındaki çocuk, özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyon sonrası bacağına takılan aparat sayesinde 3 ayda 7 santimetre uzatıldı.
Manisa'nın Salihli ilçesinde 14 yaşındaki Gülben Coşkun bir bacağı diğerinden kısa olarak doğdu. 14 yaşına geldiğinde iki bacağının arasındaki farkın 7 santimetreyi bulması nedeniyle Coşkun, yürümekte büyük zorluklar yaşadı. Salihli'de bulunan özel bir hastanede tedavi altına alınan gencin bacağına operasyonla aparat takıldı. 3 boyunca sık sık hastanede aparatları ayarlanan Coşkun bacağı milim milim 7 santimetreye kadar uzatıldı. Operasyon hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Günhan Dilber “Gencimizin yürümesinde aksaklıklara yol açan sol bacağındaki ilk uzatma ameliyatını geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdik. Ameliyatta kemiğin ortadan kesilerek dışarıdan aparatla kademeli olarak uzatma işlemi başlatıldı. Ocak ayına kadar kısa olan bacak kademeli olarak milim milim 7 santim uzatıldı. Şuan gencimizin bacak eşitsizliği ve topallaması giderilerek doğuştan gelen sağlık sorunu çözüme kavuşmuş oldu” dedi. Bundan sonra arkadaşları gibi rahat bir şekilde yürüyüp, koşabileceği için çok mutlu olduğunu ifade eden 14 yaşındaki Gülben Coşkun, “Bu hayallerimi gerçekleştiren doktoruma teşekkür ediyorum” dedi.  
Manisa'nın Salihli ilçesinde bir bacağı diğer bacağından 7 santimetre kısa olan 14 yaşındaki çocuk, özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyon sonrası bacağına takılan aparat sayesinde 3 ayda 7 santimetre uzatıldı.



Manisa'nın Salihli ilçesinde 14 yaşındaki Gülben Coşkun bir bacağı diğerinden kısa olarak doğdu. 14 yaşına geldiğinde iki bacağının arasındaki farkın 7 santimetreyi bulması nedeniyle Coşkun, yürümekte büyük zorluklar yaşadı. Salihli'de bulunan özel bir hastanede tedavi altına alınan gencin bacağına operasyonla aparat takıldı. 3 boyunca sık sık hastanede aparatları ayarlanan Coşkun bacağı milim milim 7 santimetreye kadar uzatıldı. Operasyon hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Günhan Dilber “Gencimizin yürümesinde aksaklıklara yol açan sol bacağındaki ilk uzatma ameliyatını geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdik. Ameliyatta kemiğin ortadan kesilerek dışarıdan aparatla kademeli olarak uzatma işlemi başlatıldı. Ocak ayına kadar kısa olan bacak kademeli olarak milim milim 7 santim uzatıldı. Şuan gencimizin bacak eşitsizliği ve topallaması giderilerek doğuştan gelen sağlık sorunu çözüme kavuşmuş oldu” dedi.
Bundan sonra arkadaşları gibi rahat bir şekilde yürüyüp, koşabileceği için çok mutlu olduğunu ifade eden 14 yaşındaki Gülben Coşkun, “Bu hayallerimi gerçekleştiren doktoruma teşekkür ediyorum” dedi.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.