HAMİLELİK SÜRECİNDE BİTKİSEL SAÇ BOYASI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2018 - 11:14, Güncelleme: 12.01.2018 - 11:14
 

HAMİLELİK SÜRECİNDE BİTKİSEL SAÇ BOYASI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hamilelik süresince kadınların kalıcı saç boyaları yerine amonyak içermeyen bitkisel boyaların tercih etmesi sağlık açısından önemli.
Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, ilk boyaların bitkisel boyalar olduğunu hatırlatarak, gebelik süresince bitkisel saç işlemlerinin bebeğe zarar vermeyeceğini söyledi. Yasemin Gülgör, saç bakımı sırasında kullanılan kimyasalların çok azının deri tarafından emilmesi nedeni ile gebelikte kullanımlarının yüksek oranda güvenli olabileceğini kaydetti. Gülgör, gebeliğin ilk üç ayında saç boyatma, saç renginin açılması, perma, düzleştirme gibi işlemlerin yapılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ilk 3 aylık dönemden sonra amonyaksız yarı kalıcı boyaların ve bitkisel işlemlerin hamilelere zarar vermeyeceğini belirtti. Hamilelerin dikkat etmesi gerekenler Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör; saç boyatma, saç renginin açılması, perma ve düzleştirme gibi işlemlerde hamilelerin dikkate alması gereken noktalara da değindi. Bu tür saç işlemlerinin kimyasallar içerdiğini ve bu kimyasalların içeriğinin sürekli değiştiğini hatırlatan Gülgör, saç işlemlerinin havalandırması çok iyi olan yerlerde uygulanmasının önemine dikkat çekti. İşlem öncesi ve sonrası gereksiz yere kuaförde beklenilmesinin kimyasalları solumak anlamına geldiği için sıkıntı oluşturabileceğini ifade etti. Gülgör, “Özellikle amonyak içeren kalıcı saç boyalarının buharının solunmasının tehlikeli olabileceğini hamile kadınlar unutmamalı. İşlem sırasında boya kokusunun solunması, ciltten emiliminden daha fazla zarar verebilir” diye konuştu. Bu nedenle amonyak içeren boyaların kullanılmamasının altını çizen Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, gebelikte yarı kalıcı boyalar, röfle ya da bitkisel kökenli kınanın daha güvenli bir yöntem olduğunu belirtti. Gülgör, şu önerilerde bulundu: "*Hamileliğin ilk 3 ayında boya ya da saç bakımı işlemleri yapılmamalı *Bitkisel kökenli doğal boyalar ve kına tercih edilmeli *Saça uygulanan kimyasallar ihtiyaçtan fazla kafada beklememeli *Kafa derisi, işlem sonrası bol suyla yıkanmalı *İşlemin yapıldığı ortamoın havalandırması çok iyi olmalı *Hassas ve alerjik bünyeli kişilerde kimyasal boyalar uygulanmadan test yapılmalı".
Hamilelik süresince kadınların kalıcı saç boyaları yerine amonyak içermeyen bitkisel boyaların tercih etmesi sağlık açısından önemli.
Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, ilk boyaların bitkisel boyalar olduğunu hatırlatarak, gebelik süresince bitkisel saç işlemlerinin bebeğe zarar vermeyeceğini söyledi. Yasemin Gülgör, saç bakımı sırasında kullanılan kimyasalların çok azının deri tarafından emilmesi nedeni ile gebelikte kullanımlarının yüksek oranda güvenli olabileceğini kaydetti. Gülgör, gebeliğin ilk üç ayında saç boyatma, saç renginin açılması, perma, düzleştirme gibi işlemlerin yapılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ilk 3 aylık dönemden sonra amonyaksız yarı kalıcı boyaların ve bitkisel işlemlerin hamilelere zarar vermeyeceğini belirtti.

Hamilelerin dikkat etmesi gerekenler
Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör; saç boyatma, saç renginin açılması, perma ve düzleştirme gibi işlemlerde hamilelerin dikkate alması gereken noktalara da değindi. Bu tür saç işlemlerinin kimyasallar içerdiğini ve bu kimyasalların içeriğinin sürekli değiştiğini hatırlatan Gülgör, saç işlemlerinin havalandırması çok iyi olan yerlerde uygulanmasının önemine dikkat çekti. İşlem öncesi ve sonrası gereksiz yere kuaförde beklenilmesinin kimyasalları solumak anlamına geldiği için sıkıntı oluşturabileceğini ifade etti. Gülgör, “Özellikle amonyak içeren kalıcı saç boyalarının buharının solunmasının tehlikeli olabileceğini hamile kadınlar unutmamalı. İşlem sırasında boya kokusunun solunması, ciltten emiliminden daha fazla zarar verebilir” diye konuştu. Bu nedenle amonyak içeren boyaların kullanılmamasının altını çizen Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, gebelikte yarı kalıcı boyalar, röfle ya da bitkisel kökenli kınanın daha güvenli bir yöntem olduğunu belirtti.

Gülgör, şu önerilerde bulundu:
"*Hamileliğin ilk 3 ayında boya ya da saç bakımı işlemleri yapılmamalı
*Bitkisel kökenli doğal boyalar ve kına tercih edilmeli
*Saça uygulanan kimyasallar ihtiyaçtan fazla kafada beklememeli
*Kafa derisi, işlem sonrası bol suyla yıkanmalı
*İşlemin yapıldığı ortamoın havalandırması çok iyi olmalı
*Hassas ve alerjik bünyeli kişilerde kimyasal boyalar uygulanmadan test yapılmalı".
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.