Hastaneye gidecekler dikkat! DOKTORLAR GREVDE

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2022 - 11:04, Güncelleme: 15.06.2022 - 11:04
 

Hastaneye gidecekler dikkat! DOKTORLAR GREVDE

Bugün Manisa da dahil olmak üzere tüm ülke genelinde doktorlar iş bırakacak. Eyleme çok sayıda hekim sendikası da destek verecek.
Ülke genelinde ve Manisa'da da Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İşçileri Sendikası, Hekim Birliği, Sendikası, Hekim Sen, Kamu Diş Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tabip Sen ve Türk Diş Hekimleri Birliği eyleme katılma kararı aldı. TTB'DEN AÇIKLAMA Ülke geneli ve Manisa'da yapılacak grevle ilgili Türk Tabipler Birliği'nden yapılan açıklamada; "15 Haziran 2022 Çarşamba yarın uzmanı, asistanı, akademisyeni, pratisyeni, aile hekimi, tıp görencisi, stajyeri, intörnü, genci yaşlısı, çalışanı, emeklisi, tüm Türkiye'de bütün sağlık kurumlarında 'GREV'deyiz" ifadesine yer aldı. HASTALAR MAĞDUR EDİLMEYECEK 15 Haziran Çarşamba günü, acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, yoğun bakım ve yatan hastalara verilenler dışındaki tüm hizmetler duracak. Covid-19 veya Covid-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek. Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecek. Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecek. Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecek.
Bugün Manisa da dahil olmak üzere tüm ülke genelinde doktorlar iş bırakacak. Eyleme çok sayıda hekim sendikası da destek verecek.

Ülke genelinde ve Manisa'da da Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İşçileri Sendikası, Hekim Birliği, Sendikası, Hekim Sen, Kamu Diş Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tabip Sen ve Türk Diş Hekimleri Birliği eyleme katılma kararı aldı.

TTB'DEN AÇIKLAMA

Ülke geneli ve Manisa'da yapılacak grevle ilgili Türk Tabipler Birliği'nden yapılan açıklamada; "15 Haziran 2022 Çarşamba yarın uzmanı, asistanı, akademisyeni, pratisyeni, aile hekimi, tıp görencisi, stajyeri, intörnü, genci yaşlısı, çalışanı, emeklisi, tüm Türkiye'de bütün sağlık kurumlarında 'GREV'deyiz" ifadesine yer aldı.

HASTALAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

15 Haziran Çarşamba günü, acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, yoğun bakım ve yatan hastalara verilenler dışındaki tüm hizmetler duracak. Covid-19 veya Covid-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek.

Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecek. Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecek. Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.