Manisa’da alzheimer derneği kuruldu

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2021 - 14:09, Güncelleme: 21.09.2021 - 14:09
 

Manisa’da alzheimer derneği kuruldu

Türkiye genelinde 15 şubesiyle hizmet veren Türkiye Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi kuruldu. Şube çalışmaları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu öncülüğünde yürütülecek.
Alzheimer hastalığı ile ilgili faaliyetlerde bulunmak üzere hasta yakınları ve Alzheimer hastalığı konusunda uzman hekimler tarafından 1997 yılında kurulan Türkiye Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi, faaliyete geçti.  Konuyla ilgili yönetim kurulu adına açıklama yapan Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, "Derneğimiz, 12 Temmuz 2021 tarihinde kurularak Türkiye Alzheimer Derneği şubeler zincirine eklenmiştir. Bu derneklerin asıl sahibi sivil toplumdur. Hasta yakınları, gelecekte bu hastalığa yakalanma riski olan sağlıklı kişiler, sağlıkçılar, yerel yönetimler, ilgili devlet kuruluşlarının işbirliği ile dernek güçlenecek, toplumu bilinçlendirecek, hasta ve yakınlarına destek sağlayacaktır. Hastalarımız ve yakınları ile buluşacağımız dernek binamız hazır olduğunda basın yolu ile Manisa halkına duyurulacaktır. Derneğimiz hemen facebook ve instagram sayfalarını oluşturmuştur. Zaman içinde sizlerin desteği ile daha da gelişecektir. Ayrıca Türkiye Alzheimer Derneği’nin web sayfasını adresini, facebook sayfasını ziyaret ederek dernek hizmetlerini, hastalıkla ilgili bilgileri, sosyal aktiviteleri takip edebilirsiniz" dedi. BUGÜN DÜNYA ALZHEIMER GÜNÜ 1994 yılında 21 Eylül gününün 'Dünya Alzheimer Günü', 2012’de de Eylül ayının 'Alzheimer Ayı' olarak ilan edildiğini ifade eden Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, "Bunun nedeni Alzheimer hastalığının dünya için kartopu gibi büyüyen büyük bir sağlık sorunu olmasıdır. Bu özel gün ve ayda tüm dünyada, hastalık konusunda toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalığı arttırma aktiviteleri yapılmaktadır. Ayrıca, siyasi otoritenin, yerel yöneticilerin ve sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekme, bir araya gelerek projeler oluşturulmasını sağlama ve araştırmaları teşvik etme gibi hedefleri vardır" diye konuştu.
Türkiye genelinde 15 şubesiyle hizmet veren Türkiye Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi kuruldu. Şube çalışmaları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu öncülüğünde yürütülecek.

Alzheimer hastalığı ile ilgili faaliyetlerde bulunmak üzere hasta yakınları ve Alzheimer hastalığı konusunda uzman hekimler tarafından 1997 yılında kurulan Türkiye Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi, faaliyete geçti.  Konuyla ilgili yönetim kurulu adına açıklama yapan Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, "Derneğimiz, 12 Temmuz 2021 tarihinde kurularak Türkiye Alzheimer Derneği şubeler zincirine eklenmiştir. Bu derneklerin asıl sahibi sivil toplumdur. Hasta yakınları, gelecekte bu hastalığa yakalanma riski olan sağlıklı kişiler, sağlıkçılar, yerel yönetimler, ilgili devlet kuruluşlarının işbirliği ile dernek güçlenecek, toplumu bilinçlendirecek, hasta ve yakınlarına destek sağlayacaktır. Hastalarımız ve yakınları ile buluşacağımız dernek binamız hazır olduğunda basın yolu ile Manisa halkına duyurulacaktır. Derneğimiz hemen facebook ve instagram sayfalarını oluşturmuştur. Zaman içinde sizlerin desteği ile daha da gelişecektir. Ayrıca Türkiye Alzheimer Derneği’nin web sayfasını adresini, facebook sayfasını ziyaret ederek dernek hizmetlerini, hastalıkla ilgili bilgileri, sosyal aktiviteleri takip edebilirsiniz" dedi.

BUGÜN DÜNYA ALZHEIMER GÜNÜ

1994 yılında 21 Eylül gününün 'Dünya Alzheimer Günü', 2012’de de Eylül ayının 'Alzheimer Ayı' olarak ilan edildiğini ifade eden Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, "Bunun nedeni Alzheimer hastalığının dünya için kartopu gibi büyüyen büyük bir sağlık sorunu olmasıdır. Bu özel gün ve ayda tüm dünyada, hastalık konusunda toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalığı arttırma aktiviteleri yapılmaktadır. Ayrıca, siyasi otoritenin, yerel yöneticilerin ve sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekme, bir araya gelerek projeler oluşturulmasını sağlama ve araştırmaları teşvik etme gibi hedefleri vardır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.