SAĞLIK ALANINDA MANİSA’DA BİR İLK

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2023 - 15:27, Güncelleme: 23.01.2023 - 15:27
 

SAĞLIK ALANINDA MANİSA’DA BİR İLK

Manisa Salihli Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Hüseyin Yaylacı Manisa’da bir ilk gerçekleştirdi. Doktor Yaylacı, V-notes tekniğiyle beraber ameliyat sonrası hastaların ağrı kesiciye ihtiyaç duymadığını söyledi.
Manisa Salihli Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Hüseyin Yaylacı, V-notes tekniğiyle Manisa’da bir ilki yaşattı. Doktor Yaylacı, ameliyat sonrası yara izi ve ağrının olmaması hastaların günlük hayata dönmesini kolaylaştığını ifade etti. “YENİLİKÇİ VE İYİ BİR ALTERNATİF” Uzman Doktor Yaylacı, “Dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak yeni kullanılmaya başlayan notes teknik vücudun ağız, anüs, vajen, üretra gibi doğal açıklıklarından biriyle karın içine girilerek, kesi izi olmaması yönüyle açık ve laparoskopik cerrahi yöntemlere göre yenilikçi ve iyi bir alternatiftir. V-notes yöntemi hastalara daha az ağrı, daha hızlı toparlanma, erken taburculuk ve izsiz özelliği ile en iyi kozmetik sonuçları vermektedir. V-notes ile rahim alma (Histerektomi), rahim sarkması (Yüksek Uterosakral Süspansiyon), tüp alma, tüp bağlama tüplerin açık olup olmadığının değerlendirilmesi (Kromopertübasyon) dış gebelik ameliyatı (Ektopik Gebelik) yumurtalık kisti (Over Kisti) operasyonları yapılabilmektedir.” ifadesinde bulundu. “HASTALARIN GÜNLÜK HAYATA DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTI” Uzman Doktor Yaylacı, “Manisa’da ilk defa bu yöntemle bir hastaya tüp bağlama diğer hastaya da rahim alma işlemini gerçekleştirdik. Hastalarımızın ağrı kesici ihtiyacı neredeyse hiç olmadı diyebiliriz. Ameliyat sonrası yara izi ve ağrının olmaması hastaların günlük hayata dönmesini kolaylaştırdı. Biz de hastalarımızı iyi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlulukta emeği olan hastane yönetimimize, hemşire hülya hanım ve hemşire cihan beye teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
Manisa Salihli Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Hüseyin Yaylacı Manisa’da bir ilk gerçekleştirdi. Doktor Yaylacı, V-notes tekniğiyle beraber ameliyat sonrası hastaların ağrı kesiciye ihtiyaç duymadığını söyledi.

Manisa Salihli Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Hüseyin Yaylacı, V-notes tekniğiyle Manisa’da bir ilki yaşattı. Doktor Yaylacı, ameliyat sonrası yara izi ve ağrının olmaması hastaların günlük hayata dönmesini kolaylaştığını ifade etti.

“YENİLİKÇİ VE İYİ BİR ALTERNATİF”

Uzman Doktor Yaylacı, “Dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak yeni kullanılmaya başlayan notes teknik vücudun ağız, anüs, vajen, üretra gibi doğal açıklıklarından biriyle karın içine girilerek, kesi izi olmaması yönüyle açık ve laparoskopik cerrahi yöntemlere göre yenilikçi ve iyi bir alternatiftir. V-notes yöntemi hastalara daha az ağrı, daha hızlı toparlanma, erken taburculuk ve izsiz özelliği ile en iyi kozmetik sonuçları vermektedir. V-notes ile rahim alma (Histerektomi), rahim sarkması (Yüksek Uterosakral Süspansiyon), tüp alma, tüp bağlama tüplerin açık olup olmadığının değerlendirilmesi (Kromopertübasyon) dış gebelik ameliyatı (Ektopik Gebelik) yumurtalık kisti (Over Kisti) operasyonları yapılabilmektedir.” ifadesinde bulundu.

“HASTALARIN GÜNLÜK HAYATA DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTI”

Uzman Doktor Yaylacı, “Manisa’da ilk defa bu yöntemle bir hastaya tüp bağlama diğer hastaya da rahim alma işlemini gerçekleştirdik. Hastalarımızın ağrı kesici ihtiyacı neredeyse hiç olmadı diyebiliriz. Ameliyat sonrası yara izi ve ağrının olmaması hastaların günlük hayata dönmesini kolaylaştırdı. Biz de hastalarımızı iyi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlulukta emeği olan hastane yönetimimize, hemşire hülya hanım ve hemşire cihan beye teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.