VEREMLE SAVAŞ SÜRÜYOR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2012 - 16:53, Güncelleme: 26.03.2012 - 16:53
 

VEREMLE SAVAŞ SÜRÜYOR

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeni ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Tüberküloz 2012” Sempozyumu düzenlendi.
 CBÜ Tıp Fakültesi tarafından, üniversitenin Sinema Salonu’nda Tüberküloz 2012 Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Sağlık Bakanlığı Verem Savaşı Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Galip Köroğlu ve 150’den fazla sağlık çalışanı katıldı. Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, “Tüm dünyada günde 5000, yılda 2 milyona yakın insan tüberkülozdan hayatını kaybetmektedir. Hastalığın nedeni olan tüberküloz basilinin keşfedilmesinin üzerinden 130 yıl geçmesine rağmen, basil ile insanoğlu arasındaki büyük savaş halen devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün hedefi, 2050 yılında tüberkülozu tamamen kontrol altına alıp elimine etmektir. Bu hedefe ulaşmak için tüberküloz savaşındaki kararlılığın sürdürülmesi ve tüberküloz konusunda farkındalığın artırılması gereklidir. Ne yazık ki 21. yüzyılda bile Slot Oyunları tüberküloza yakalanmak utanç verici bir durum olarak görülmektedir ve hastalar tüberküloz olduğunu saklamaktadır. Çünkü tüberküloz, yoksul ve düşkün kişilerin hastalığı olarak görülmektedir. Bu yanlış inancın yok edilmesi gereklidir. Biz Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak ilimizde tüberküloz hastalarının tanı ve tedavisi için gerekli hizmeti bütün gayretimizle veriyoruz. Amacımız bir ay önce yayınlanmış olan tebliğe uygun olarak Sağlık Bakanlığı Ulusal Tüberküloz Tanı Laboratuvarları ağına katılmak ve yalnız Manisa merkeze değil, tüm bölgeye hizmet vermektir.” dedi. Toplantıda konuşma yapan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise üniversite olarak bilimsel toplantıların düzenlenmesini teşvik ettiklerini ve Tüberküloz hastalığının önemi nedeni ile bu sempozyumun düzenlenmesini de memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Sempozyumda konferans veren Verem Savaşı Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt, Türkiye’de son 10 yıla ait tüberküloz verilerini ve tüberküloza karşı yeni sağlık hizmetleri yapılanmasını anlattı.  
24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeni ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Tüberküloz 2012” Sempozyumu düzenlendi.
 CBÜ Tıp Fakültesi tarafından, üniversitenin Sinema Salonu’nda Tüberküloz 2012 Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Sağlık Bakanlığı Verem Savaşı Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Galip Köroğlu ve 150’den fazla sağlık çalışanı katıldı.

Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, “Tüm dünyada günde 5000, yılda 2 milyona yakın insan tüberkülozdan hayatını kaybetmektedir. Hastalığın nedeni olan tüberküloz basilinin keşfedilmesinin üzerinden 130 yıl geçmesine rağmen, basil ile insanoğlu arasındaki büyük savaş halen devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün hedefi, 2050 yılında tüberkülozu tamamen kontrol altına alıp elimine etmektir. Bu hedefe ulaşmak için tüberküloz savaşındaki kararlılığın sürdürülmesi ve tüberküloz konusunda farkındalığın artırılması gereklidir. Ne yazık ki 21. yüzyılda bile Slot Oyunları tüberküloza yakalanmak utanç verici bir durum olarak görülmektedir ve hastalar tüberküloz olduğunu saklamaktadır. Çünkü tüberküloz, yoksul ve düşkün kişilerin hastalığı olarak görülmektedir. Bu yanlış inancın yok edilmesi gereklidir. Biz Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak ilimizde tüberküloz hastalarının tanı ve tedavisi için gerekli hizmeti bütün gayretimizle veriyoruz. Amacımız bir ay önce yayınlanmış olan tebliğe uygun olarak Sağlık Bakanlığı Ulusal Tüberküloz Tanı Laboratuvarları ağına katılmak ve yalnız Manisa merkeze değil, tüm bölgeye hizmet vermektir.” dedi. Toplantıda konuşma yapan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise üniversite olarak bilimsel toplantıların düzenlenmesini teşvik ettiklerini ve Tüberküloz hastalığının önemi nedeni ile bu sempozyumun düzenlenmesini de memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Sempozyumda konferans veren Verem Savaşı Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt, Türkiye’de son 10 yıla ait tüberküloz verilerini ve tüberküloza karşı yeni sağlık hizmetleri yapılanmasını anlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.